Η ΑΕΚ έφαγε βρώμικο... ξύλο και έχασε (64-55) με ελεεινή διαιτησία από το κατς της Χάποελ Ιερουσαλήμ

Η ΑΕΚ έφαγε βρώμικο... ξύλο και έχασε (64-55) με ελεεινή διαιτησία από το κατς της Χάποελ Ιερουσαλήμ
Photo Credits: INTIME

Διαιτητές για κλάματα στο Ισραήλ, επέτρεψαν να παιχθεί ξυλίκι και η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να κάνει το μπρέικ στο πρώτο ματς

Η ΑΕΚ έφαγε πολύ βρώμικο… ξύλο και έχασε (64-55) στην Ιερουσαλήμ με ελεεινή διαιτησία από το κατς της Χάποελ.

Η ΑΕΚ λύγισε στο Ισραήλ και έχασε από την Χαποέλ (64-55) στον πρώτο αγώνα των playoff. Η Ένωση δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο στο πρώτο δεκάλεπτο και βρέθηκε να χάνει με 20 πόντους, κάνοντας τραγική εμφάνιση. Στην συνέχεια έδειξε το μαχητικό πρόσωπο που μας έχει συνηθίσει, επέστρεψε στο σκορ, έφτασε την διαφορά στον πόντο, όμως όταν είχε την ευκαιρία να περάσει μπροστά δεν τα κατάφερε και τελικά έχασε στο τέλος. Παρόλα αυτά έδειξε ότι μπορεί, ειδικά τώρα που είδε την ατμόσφαιρα στο γήπεδο που ίσως την επηρέασε στην αρχή. Σίγουρα η κακή εμφάνιση των Λεμάρ και Οριόλα που δεν βοήθησαν καθόλου, ήταν κρίσιμη, αφού ουσιαστικά μόνο ο εκπληκτικός και πάλι Γουίλιαμς με τον Μίτσελ είχαν σταθερό σκορ. Πλέον η ΑΕΚ βρίσκεται στο 0-1 και καλείται να ισοφαρίσει την επόμενη Τετάρτη στα Λιόσια για να επιστρέψει στο Ισραήλ.

Το ματς

Ο Ηλίας Καντζούρης ξεκίνησε με τους Φλιώνη, Γουίλιαμς, Γιάνκοβιτς, Γόντικα και Μίτσελ, ενώ ο Τζίγκιτς με τους Σμιθ, Μέγερις, Ράντολφ, Χάνκινς και Κορνέλιους. Η Ένωση παρατάχθηκε με ένα ψηλό σχήμα για να προστατέψει την ρακέτα της και να παίξει στοχευμένα στην επίθεση κάτι που βγήκε αρχικά με τον Μίτσελ να σκοράρει, όμως 4 εύκολα λάθη έδωσαν προβάδισμα στην Χαποέλ (14-6). Η Χάποελ έτρεξε ένα 14-0 σερί και ξέφυγε πολύ νωρίς στο σκορ (19-6). Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε ένα τραγικό πρώτο δεκάλεπτο, που δεν μπόρεσε να ματσάρει σε κανένα σημείο του παιχνιδιού την ενέργεια των Ισραηλινών και δέχτηκε ένα 21-0 σερί (26-6).

Με τρία τρίποντα από Παπαδάκη, Μάιλς και Γουίλιαμς ξεκίνησε το 2ο δεκάλεπτο για να μαζέψει κάπως την διαφορά (28-16). Η Ένωση αύξησε την πίεση της στην άμυνα, βρήκε κάποιες λύσεις με τον Γιάνκοβιτς και μείωσε μετά από πολύ ώρα κάτω από τους 10 (32-23). Με ένα χαζό φάουλ του Μάντσεν και βολή του Σμίθ, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ 12 πόντους πίσω (36-24).

Με δύο τρίποντα του Γουίλιαμς και ντράιβ του Φλιώνη, η ΑΕΚ πλησίασε ακόμα περισσότερο με καλή άμυνα στο 3ο δεκάλεπτο (39-34). Οι παίκτες της Ένωσης αύξησαν την ένταση στην άμυνα τους στην μπαλα και έβγαλαν εκτός ρυθμού την Χάποελ και με τον Γουίλιαμς να σκοράρει μείωσε στους 3 (39-36). Τρομερά πράγματα και πάλι από τον Γουίλιαμς που σκόραρε αποκλειστικά για την Ένωση επιθετικά και με 2 βολές του Παπαδάκη, μείωσε και άλλο (46-43). Με τρίποντο του Κάρινγκτον στην εκπνοή, η Χάποελ πήρε ανάσα αφού είχε μειώσει ο Βλάντο στον πόντο (49-45).

Η 4η περίοδος ξεκίνησε με τρίποντο του Μάιλς και την ΑΕΚ στο πόντο ξανά (49-48). Η Ένωση έχασε δύο ευκαιρίες για να περάσει μπροστά στο σκορ και τελικά δέχτηκε τρίποντο από τον Σμιθ (54-48).Με καλάθι και φάουλ του Μίτσελ η ΑΕΚ μείωσε στους τρεις μπαίνοντας στην τελική ευθεία του αγώνα (56-53). Ο Σμιθ πέτυχε πολύ δύσκολα καλάθια και κέρδισε φάουλ για τρεις βολές, δίνοντας απόσταση ασφαλείας στην Χαποέλ λίγο πριν το τέλος (62-53). Τελικά δεν μπόρεσε η ΑΕΚ και γνώρισε την ήττα με 64-55.

Χαποέλ Ιερουσαλήμ -ΑΕΚ : 64-55

Δεκάλεπτα: 26-6, 36-24, 49-45, 64-55

Χαποέλ (Τζίγκιτς): Μπλέιζερ 2, Μπράουν 3, Κάρινγκτον 8, Κορνέλιους 8, Χάνκινς 2, Λιβάι, Μέγερις 7, Ράντολφ 12, Σέγκεφ 2, Βενέ, Γιάκοφ, Σμιθ 20.

ΑΕΚ (Καντζούρης): Λεμάρ , Κόνιαρης , Ξανθόπουλος , Φλιώνης 4, Οριόλα , Γιάνκοβιτς 7, Μάιλς 7, Γόντικας 2,  Μάντσεν , Παπαδάκης 5, Μίτσελ 12, Γουίλιαμς 18.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X