Μέσα από τέτοιες (μεγάλες) βραδιές παίρνεις το πρωτάθλημα

Μέσα από τέτοιες (μεγάλες) βραδιές παίρνεις το πρωτάθλημα
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για το... στήσιμο που δεν έκατσε και την μεγάλη νίκη που έψαχνε η ΑΕΚ φέτος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ πήγε στην Τούμπα με την πλάτη στον τοίχο. Με απουσίες, επιβαρύνσεις παικτών και βασικούς στον πάγκο. Πήγε με το -5 στα δύο τελευταία ντέρμπι στην Νέα Φιλαδέλφεια στην πλάτη της. Πήγε σε ένα κατάμεστο γήπεδο, με ένα αντίπαλο και έναν προπονητή που λατρεύουν να την μισούν. Ολα… βουνό. Για τους απέξω. Για τους… απομέσα όχι. Ευτυχώς.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς στο 7’ με καθαρό γκολ το οποίο ακυρώθηκε δίχως να καταλάβει κανείς γιατί. Φάουλ στον Γκατσίνοβιτς, πλεονέκτημα, η μπάλα στον Πινέδα που βγαίνει τετ α τετ και τότε σφυρίζει ο Κουλμπάκοφ, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να συνεχίζουν κανονικά και να σκοράρει ο Άμραμπατ. Το ματς συνεχίστηκε με κατοχή στον ΠΑΟΚ (!) και το VAR να μην μπορεί να επέμβει καθώς είναι σφύριγμα για φάουλ… Χειρουργική ακρίβεια, κάθε σκέψη και απόφαση του Κουλμπάκοφ και μία «σκιά». Όπως η απόφαση του να μην αποβληθεί ο Αουγκούστο για την αγκωνιά στον Άμραμπατ στο α’ ημίχρονο. «Μελετημένο» να πάει στο β’ ημίχρονο στα… ίσια και ότι γίνει. Οπως πάει τα ματς πάνω-κάτω ο ΠΑΟΚ φέτος για να τα κερδίσει.

Μέσα από τέτοιες (μεγάλες) βραδιές παίρνεις το πρωτάθλημα

Άλλη… ΑΕΚ θα είχε «χαλάσει» το μυαλό της

Υπό κανονικές συνθήκες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και με τις… ΑΕΚ που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, μετά το 7’ θα είχε «χαλάσει» το μυαλό όλων. Μετά τη μη αποβολή του Αουγκούστο η ομάδα θα ήταν έτοιμη να φύγει… Εδώ έμεινε προς τιμήν της, έμεινε να παίξει ποδόσφαιρο και να κερδίσει με τον τρόπο που ξέρει και έχει δουλέψει ο Ματίας Αλμέιδα από το καλοκαίρι, πάντα με μικρές παραλλαγές. Και αφού σκόραρε τρία γκολ και μέτρησε το ένα, έφυγε νικήτρια από την Τούμπα. Και άλλαξε τα πάντα υπέρ της. Η Λεωφόρος και το Καραϊσκάκη δούλεψαν πολύ καλά υπέρ της και νομίζω αυτή η στροφή άλλαξε τα δεδομένα στα πλέι οφ για τα καλά.

Ο Ολυμπιακός «πληγώθηκε» ψυχολογικά και μπαίνει στην εσωστρέφεια πριν από 2 ντέρμπι, μετά το μεγά-κάζο με Άρη που του… έκατσε να χτυπήσει το ματς. Ο ΠΑΟ έχασε το καλό μομέντουμ της κορυφής και μετρά 2 βαθμούς σε 2 ματς στα πλέι οφ και μία χοντρή γκέλα εντός με Βόλο που δύσκολα θα κάνουν οι άλλοι. Και το κυριότερο δεν δείχνει την ομάδα που θα κυριαρχήσει και θα επιβληθεί. Ακόμη και αν έβαζε το πέναλτι ο Σπόραρ, η ίδια αίσθηση μένει.

Ο ΠΑΟΚ ξέμεινε πιο πίσω τώρα και το ξέρει καλά και ο Λουτσέσκου ότι δεν υπάρχει πολύ ζωή για τίτλο και κυνηγά άλλους στόχους πια… Η ΑΕΚ χθες κατέβηκε να κερδίσει, όχι τόσο να παίξει το ποδόσφαιρο της. Πιο έξυπνη, πιο κυνική, πιο αποτελεσματική για πλέι οφ. Και έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε και ήθελε. Για αυτό τώρα είναι στην κορυφή.

Μέσα από τέτοιες (μεγάλες) βραδιές παίρνεις το πρωτάθλημα

Τέτοιες νίκες έλειπαν στην ΑΕΚ φέτος

Η ΑΕΚ πήρε μία μεγάλη νίκη εκτός έδρας, που της δίνει πρωταθληματική ζωή. Αυτές που έλειπαν και για αυτές που έγραφα πριν λίγες ημέρες. Οπως αυτή που έκανε το 2018 στο Καραϊσκάκη σε κρίσιμο σημείο. Φέτος δεν είχε πάρει. Στα ίσια με ΠΑΟ, έχασε στην Λεωφόρο ελέω Καμπάκοφ. Καλύτερη στο Καραϊσκάκη έμεινε στο 0-0, καλύτερη στην Τούμπα έχασε.

Τώρα πάει στο Βόλο και πρέπει να είναι σοβαρή. Δεν υπάρχουν εύκολα ματς τώρα, κανένα δεν είναι κερδισμένο από πριν. Μετά έχει τον Άρη μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πάλι δεν είναι κερδισμένο τίποτε και δεδομένο. Τα… μαθήματα είναι μπόλικα και κάθε Σαββατοκύριακο. Ελπίζω αυτό να γίνει αντιληπτό στα αποδυτήρια. Ευτυχώς το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει (ελέω Αλμέιδα) ελάχιστη σύνδεση και τριβή με τη διοίκηση στην καθημερινότητα. Και έτσι δεν περνάνε… φόβοι και συναισθήματα. Για αυτό λειτουργεί πολύ καλά. Για αυτό… μακριά και αγαπημένοι όλοι από τα Σπάτα. Αυτή είναι η αλήθεια που «εισπράττουν» όλοι φέτος.

Οι παίκτες που έδειξαν την κλάση τους

Όμως για να λέμε τα… πάντα, η νίκη στην Τούμπα δεν ήρθε έτσι απλά. Δεν ήρθε εύκολα. Και ήρθε και μέσα από παιδιά και μία ομάδα που αμφισβητήθηκε εντόνως μετά τα δύο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα. Με κορυφαίους Βίντα-Τζαβέλλα-Σιντιμπέ με ΠΑΟΚ κανείς δεν το περίμενε. Εμπειρία, κλάση στα δύσκολα. Με τον φρέσκο και ποιοτικό Μάνταλο να μπαίνει αλλαγή και να κάνει τρομερή συνεργασία με τον Αραούχο που έβαλε γκολ με την ψυχή του, ένα τέτοιο που του έλειπε φέτος. Τα στόπερ… καθάρισαν ότι κυκλοφορούσε απέναντι σε έναν Ολιβέιρα που έκανε συνεχώς κινήσεις, όπως και οι περιφερειακοί.

Η αλλαγή με τον Γκαρσία αντί του Γιόνσον δεν έφερε ουσία από τον «Λέβι», αλλά έφερε την ΑΕΚ πολλά μέτρα πιο μπροστά και τον ΠΑΟΚ να περιορίζεται στο μισό του πια. Μόλις μπήκε στο γήπεδο και ο Ελίασον από δεξιά, η ΑΕΚ πήρε τον σχηματισμό με τον οποίο, είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Η ομάδα του Αλμέιδα έπαιρνε εύκολα τις μπάλες, έκανε επιθέσεις, δεν είχε μεγάλες φάσεις, ο Γκαρσία δεν ήταν καλά εμφανώς αλλά ήταν μπελάς μεγάλος για την άμυνα του ΠΑΟΚ. Αυτό έφτανε. Και βρήκε εν τέλει η ΑΕΚ την φάση για γκολ από την συνεργασία-ζωγραφιά Μάνταλου-Αραούχο και τελείωμα που θύμισε τις καλές εποχές Ντέμη.

Μέσα από τέτοιες (μεγάλες) βραδιές παίρνεις το πρωτάθλημα

Η ΑΕΚ στην Τούμπα έκανε ένα σπουδαίο βήμα προς εκεί που θέλει να φτάσει. Δεν τα έκανε όλα ακόμη. Έχει πολύ δρόμο. Και ξέρει πια ότι υπάρχουν «κακοτοπιές». Παντού, σε κάθε γωνία. Όπως μπορεί να σταλεί ένα… καλό παιδί Λευκορώσος να κάνει τη δουλειά. Και εκεί πρέπει να έχεις το ψυχικό σθένος και την ομάδα να τον κερδίσεις. Δεν είναι εύκολο να τους κερδίζεις πάντα, σε κάθε ματς. Για αυτό έστω και τώρα καλείται η διοίκηση να «προστατεύει» τη δουλειά του Αλμέιδα και των παικτών του. Θα είναι κρίμα αυτή η ομάδα στο τέλος να μην πάρει ότι της αξίζει, να μην επιβραβευθεί για ότι παρουσιάζει εξ’ αρχής.

Θα γράφω κάτι που έγραψα μετά το ματς. Οι εμφανίσεις, η απόδοση και όλα αυτά εντός γηπέδου δυστυχώς δεν φτάνουν για την ΑΕΚ για να πάρει το πρωτάθλημα. Γίνομαι αντιληπτός.

ΥΓ: Το ποδόσφαιρο όμως είναι άτιμο. Συχνά και άδικο. Στην φάση του Ολιβέιρα από το πλάι και το χοντρό λάθος του Αθανασιάδη, μπορούσε ο ΠΑΟΚ να βρει γκολ και η ΑΕΚ να… τρέχει μετά.

Η Ανάλυση του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός από τον Άκη Ζήκο | AEK After 25/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X