Η μεγάλη ΑΕΚ ξεφτίλισε ΠΑΟΚ και παρακράτος!

Η μεγάλη ΑΕΚ ξεφτίλισε ΠΑΟΚ και παρακράτος!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚάρα κέρδισε 0-1 τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα με την γκολάρα του Αραούχο με ντροπιαστική διαιτησία που της έκανε την ζωή δύσκολη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ απόψε έπαιξε κόντρα στον ΠΑΟΚ και το παρακράτος του ελληνικού ποδοσφαίρου και κατάφερε να τους κερδίσει όλους!

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα δεν… μάσησε από το προκλητικό ακυρωθέν γκολ του Άμραμπατ και τη μη αποβολή του Αουγκούστο με τον προκλητικό «elite» διαιτητή Κουλμπάκοφ, έπαιξε το παιχνίδι της και στο τέλος κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 0-1 χάρη στην γκολάρα του Αραούχο από τρομερή ασίστ του Μάνταλου.

Έτσι, η ΑΕΚ έφτασε στην 1η θέση τον ΠΑΟ που έμεινε στο 0-0 με τον Βόλο και πλέον έχει δύο ματς με Βόλο εκτός και Άρη εντός για να διαχειριστεί την κατάσταση στα πλέι οφ.

Ο ΠΑΟΚ υπέστη την πρώτη του ήττα από το παιχνίδι της OPAP Arena στην κανονική διάρκεια, ενώ η τελευταία φορά που η ΑΕΚ κέρδισε στην Τούμπα ήταν την 1η Ιουλίου 2020 για τα playoffs με 2-0.

Το LIVE του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν άλλαξε πολλά στην ενδεκάδα του σε σχέση με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, καθώς προχώρησε σε τρεις αλλαγές στην άμυνα. Ο Βίντα που απουσίαζε λόγω τιμωρίας από την πρεμιέρα των playoffs επέστρεψε στην ενδεκάδα της Ένωσης και στο πλάι του θα έχει τον Τζαβέλλα που αντικαθιστά τον τραυματία Μουκουντί. Από εκεί και πέρα, ο Αργεντινός τεχνικός επέλεξε τον Σιντιμπέ αντί του Λάζαρου Ρότα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν θα είναι στον πάγκο, λόγω τιμωρίας και στη θέση του βρίσκεται ο άμεσος συνεργάτης του, Κριστιάνο Μπάτσι. Ο ΠΑΟΚ παρατάσσεται με τον Σβαμπ στο πλάι του Αουγκούστο, ενώ στην ενδεκάδα επέστρεψε και ο Ίνγκι Ίνγκασον στο πλάι του Κουλιεράκη. Κατά τα άλλα ο Ρουμάνος τεχνικός δεν προχώρησε σε κάποια “έκπληξη”.

Το ντέρμπι στην Τούμπα άρχισε με ένταση και πολλά νεύρα και με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να παίζουν πολύ σκληρά με αποτέλεσμα να έχουν νωρίς κίτρινες κάρτες. Στο 7’ όμως έγινε η φάση που προκάλεσε οργή στην ΑΕΚ για το… σκάνδαλο του αιώνα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Πινέδα έφυγε μόνος του στην κόντρα μετά από λάθος γύρισμα του Σβαμπ και ο Άμραμπατ πλάσαρε σε κενή εστία για να σκοράρει άνετα, αλλά ο διαιτητής σφύριξε νωρίτερα, χωρίς να έχει καταλάβει κανείς γιατί… Στην φάση δεν υπάρχει κανένα φάουλ του Γκατσίνοβιτς και κανένα οφσάιντ του Πινέδα και του Άμραμπατ. Στην ΑΕΚ εξοργίστηκαν από την απόφαση του Κουλμπάκοφ που σφύριξε την ώρα που έβγαινε τετ α τετ ο Πινέδα για να μην μπορεί το VAR να ελέγξει την φάση! Μία καθαρή αλλοίωση αποτελέσματος εξ’ αρχής!

Η ΑΕΚ είχε… παγώσει για αρκετά λεπτά και ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε αυτό. Στο 13’ ο Ολιβέιρα βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, με το πλασέ του να καταλήγει στη ρίζα του δεξιού δοκαριού, ωστόσο ήταν εκτεθειμένος κατά την πάσα. Ο ΠΑΟΚ είχε το μομέντουμ του ματς, είχε κατοχή, αλλά στο 27’ η ΑΕΚ έφτιαξε μία πολύ καλή φάση. Υπέροχη και έξυπνη πάσα του Σιντιμπέ, βγάζει σε θέση τετ-α-τετ τον Πινέδα που προσπαθεί να τσιμπήσει την μπάλα, αλλά δεν νικά τον Κοτάρσκι. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να είναι πιο απειλητικός με την ΑΕΚ εμφανώς επηρεασμένη… Στο 35’ ο Άμραμπατ επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Κοτάρσκι με σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε άουτ. Ένα λεπτό μετά έπειτα από σέντρα του Χατζισαφί και πάσα του Βίντα, ο Πινέδα στην προσπάθειά του να σκοράρει, χτύπησε τον Κοτάρσκι που είχε γραπώσει την μπάλα. Στο 41’ βαθύ γέμισμα προς τον Γιόνσον, ο οποίος πάτησε περιοχή αλλά δεν μπόρεσε να εκτελέσει. Η Ένωση εμφανώς είχε πάρει θάρρος επιθετικά… Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν υπήρχε κάτι αξιοσημειώτο με το ματς στο 0-0 και την καλύτερη ΑΕΚ να διαμαρτυρέται έντονα για το καθαρό γκολ που ακυρώθηκε και την μη αποβολή του Αουγκούστο.

Το β’ ημίχρονο άρχισε με τον Λιβάι Γκαρσία να περνάει στον αγωνιστικό χώρο αντί του Γιόνσον και τον Πινέδα να περνά στα χαφ, με τον Αραούχο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον «Λέβι». Στον αγωνιστικό χώρο περνάει και ο Ντάντας αντί του Σβαμπ για τον ΠΑΟΚ που δεν αλλάζει τίποτε στον σχηματισμό του. Στο 51’ είχαμε ένα καλό σουτ του Αραούχο που κόντραρε, ενώ στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ είχε εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Κουλιεράκης παίρνει την κεφαλιά, με την μπάλα να παίρνει αρκετό ύψος και να καταλήγει δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Αθανασιάδη που, βέβαια, έδειχνε να ελέγχει. Η ΑΕΚ είχε λίγο περισσότερο την μπάλα στα πόδια της από τον ΠΑΟΚ και έψαχνε επιθέσεις δεξιά με τα ανεβάσματα του Σιντιμπέ, ενώ στο 62’ μπήκε ο Ελίασον αντί του Άμραμπατ, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε βάλει τον Τάισον αντί του Νάρεϊ. Στο 65’ ο ΠΑΟΚ είχε πολύ καλή φάση, με κάθετη του Κωνσταντέλια στον Ολιβέιρα, με τον Πορτογάλο να σουτάρει από πλάγια, ο Αθανασιάδης έβαλε λάθος τα χέρια του και παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με αυτήν να σταματά στο δοκάρι. Το ματς εν συνεχεία είχε αλλαγές και δεν είχε τον ίδιο ρυθμό. Ο Αλμέιδα έβαλε τον Μάνταλο αντί του Πινέδα για τα χαφ, ενώ ο ΠΑΟΚ έβαλε τον Τόμας αντί Ολιβέιρα και Ελ Καντουρί αντί Κωνσταντέλια. Στο 73’ ο Ζίβκοβιτς βρήκε τον Σάστρε μέσα στην περιοχή και αυτός παρότι ήταν σε πλάγια θέση έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνά στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Η ΑΕΚ σκόραρε με τον Γιώργο Τζαβέλλα στο 76ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ελίασον, αλλά ακυρώθηκε από τον βοηθό για οφσάιντ με το VAR να επιβεβαιώνει την απόφασή του.

Στο 80’ η ΑΕΚ σε αντεπίθεση βρήκε χώρους και έφτιαξε φάση για γκολ. Ο Μάνταλος έβγαλε υπέροχη ασίστ για τον Αραούχο με το σκαφτό, ο Αραούχο έκανε ένα τρομερό τελείωμα πολύ δύσκολο χωρίς ισορροπία και σκόραρε για το 0-1. Ένα γκολ που πιστοποίησε την πλήρη ανωτερότητα της ΑΕΚ στο ντέρμπι.

Αμέσως ο Αλμέιδα έβαλε τον Τσούμπερ αντί του Αραούχο. Στο 84′ ο Τόμας γυρνά και σουτάρει με καλές προϋποθέσεις (από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά όντας αμαρκάριστος), με την μπάλα να κορνάρει και να περνά κόρνερ.

Ένα λεπτό μετά ο Γκατσίνοβιτς πατά περιοχή, ντριμπλάρει, σουτάρει, αλλά η μπάλα φεύγει έξω και έτσι… πέταξε μία σπουδαία ευκαιρία στα σκουπίδια. Ο ΠΑΟΚ έβαλε τον Σοάρες αντί του Αουγκούστο για να απειλήσει και στο 87′ είχε νέα φάση. Εξαιρετικοί συνδυασμοί, πιάνει το σουτ ο Ελ Καντουρί, όμως αλλοιώνεται η πορεία μετά από κόντρες και ο Αθανασιάδης μπλοκάρει εύκολα.

O ΠΑΟΚ στο τέλος απείλησε, δεν είχε μεγάλη φάση και το ματς τελείωσε με 0-1 και την ΑΕΚ να παίρνει μία σπουδαία νίκη στη Θεσσαλονίκη!

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1

Γκολ:

80′ σουτ Αραούχο 0-1

Κίτρινες: 3’ Σάστρε, 9’ Αουγκούστο, 61’ Ολιβέιρα, 93′ Σάστρε – 31’ Γκατσίνοβιτς, 37’ Πινέδα, 53’ Αραούχο, 59’ Τζαβέλλας, 68’ Σιμάνσκι, 93′ Μάνταλος

Κόκκινες:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (46′ Ντάντας), Αουγκούστο (85′ Φιλίπε Σοάρες), Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ (61′ Τάισον), Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (72′ Κωνσταντέλιας).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιντιμπέ (82′ Ρότα), Σιμάνσκι, Γιόνσον (46′ Γκαρσία), Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ (63′ Ελίασον), Πινέδα (71′ Άμραμπατ), Αραούχο (82′ Τσούμπερ).

Ο MVP του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Ο Πέτρος Μάνταλος ήταν ο άνθρωπος που ξεκλείδωσε το ντέρμπι για την ΑΕΚ. Έβγαλε τρομερή ασίστ στον Σέρχιο Αραούχο ο οποίος εκτέλεσε ιδανικά παρά την μεγάλη δυσκολία. Η ΑΕΚ έψαχνε τις κάθετες, έψαχνε τις φάσεις για γκολ και ο Μάνταλος έδωσε ότι έλειπε.

Το κλειδί του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Ένα γκολ ακυρωμένο, δεύτερο γκολ ακυρωμένο, το τρίτο μέτρησε. Η ΑΕΚ ήταν πιο απειλητική, ήθελε το μεγάλο γκολ και το πέτυχε έστω και στο 80′. Το ζήτημα ήταν πότε θα το κάνει…

Τα γκολ του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Δείτε το γκολ του Σέρχιο Αραούχο για το 0-1

Η μετάδοση του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X