Μάιλς: «Η ΑΕΚ έμοιαζε σαν τους Avengers και το Justice League μαζί!» (VIDEO)

Μάιλς: «Η ΑΕΚ έμοιαζε σαν τους Avengers και το Justice League μαζί!» (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ τα... έβαλε με μία ομάδα της EuroLeague και τα κατάφερε - Τι λέει ο Αϊζέα Μάιλς

Ο Αϊζάια Μάιλς λατρεύει τα comics. Τους ήρωες και την κουλτούρα που τα συνδέει. Από το… χαρτί, στο παρκέ, με την ΑΕΚ να μοιάζει ως ένας υπερήρωας που σώζει την ημέρα, απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Η σύγκριση ενός ήρωα με το παιχνίδι της Ένωσης μοιάζει σαν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για τον Μάιλς. Μόνο που η απάντηση του, όταν τον ρωτήσαμε την ανεύρεση του κατάλληλου ήρωα στο… ρόλο της ΑΕΚ, δεν ήταν προσωπική. Ούτε ατομική.

«Με έναν; Δύσκολο… Θα διαλέξω μία ομάδα. Είτε τους Avengers, είτε το Justice League. Είναι δύο διαφορετικές εταιρίες, αλλά… Ήταν μία ομαδική προσπάθεια. Κάποιες φορές, ένας παίκτης πρέπει να κάνει κάτι παραπάνω, όπως ο Iron Man, αλλά άλλες φορές πρέπει να το κάνουμε ως ομάδα», είπε στο Gazzetta ο Μάιλς.

Η επόμενη ερώτηση μοιάζει φυσιολογική: Αφού η ΑΕΚ είναι μία ενωμένη ομάδα, τότε ο Ντουέιν Μπέικον και ο Παναθηναϊκός είναι οι κακοί της υπόθεσης; Ένας Thanos ή ένας Darkseid;«Ναι, ναι. Για την ακρίβεια, προσπαθώ να θυμηθώ από τα παλιά κόμικς, όπου ήταν ένα αρχηγείο με σχήμα κρανίου που έβγαινε μέσα από μία λίμνη. Υπήρχε μία ομάδα κακών, η Legion of Doom, αυτό είναι οι αντίπαλοί μας (σ.σ. γέλια)».

Η ΑΕΚ τα… έβαλε με μία ομάδα της EuroLeague, μία ομάδα που δεν είχε νικήσει για τρία χρόνια; Πώς είναι να τους αντιμετωπίζεις και να κερδίζεις; «Είναι αυτό που θέλεις να κάνεις απέναντι στις καλύτερες ομάδες της λίγκας. Έχουν μεγαλύτερο μπάτζετ και όλοι στην ομάδα μας θέλουν να αποδείξουν τι αξίζουν απέναντί τους. Να τα… βάλουμε μαζί τους. Αυτό κάναμε. Στο τέλος της ημέρας φορούν τη φανέλα και τα σορτσάκια με τον ίδιο τρόπο που τα φοράμε και εμείς. Προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε αυτό που μας έδειξαν οι προπονητές μας και νομίζω ότι ήταν καλό ματς και καλή νίκη», ήταν τα λόγια του Μάιλς.

«Με πεσμένη ενέργεια από την αρχή…»

Το ματς κρίθηκε στο τέλος. Πέρασε από… σαράντα κύματα, μέχρι που η ΑΕΚ πήρε τη νίκη. Αλλά ο Μάιλς ήταν σίγουρος για τις πιθανότητες του αποτελέσματος από την αρχή. Και είδε ένα καλό λόγο.

«Από την αρχή! Έβλεπα ότι η ενέργειά τους ήταν πεσμένη. Δεν ξέρω αν ήταν κουρασμένοι από το ματς απέναντι στην Μπαρτσελόνα ή κάτι άλλο, αλλά η ενέργειά τους ήταν χαμηλή. Αυτό προσπαθούσα να πω στους γκαρντ μας, να ανεβάζουμε γρήγορα την μπάλα, κινούνται αργά. Η επίθεση τους ήταν “ένας εναντίον ενός”, ενώ η δική μας ήταν ομαδική. Γυρίζαμε την μπάλα. Είναι δύσκολο να κερδίσεις όταν παίζεις «ένας εναντίον ενός». Όταν σταμάτησαν να βάζουν και τα σουτ… Ο Μπέικον έβαλε πολλά και δύσκολα σουτ, αλλά δεν μπορούσε να τα βάζει σε όλο το ματς».

Και αφού ανέφερε τον Μπέικον ο φόργουορντ της ΑΕΚ, τον ρωτήσαμε αν το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας περίμενε το iso παιχνίδι του Αμερικανού γκαρντ.

«Περιμέναμε ότι ο Μπέικον θα κάνει κάτι τέτοιο. Ξέραμε ότι είναι ο ηγέτης και θα έχει την μπάλα στα χέρια του. Στο τέλος της ημέρας ξέραμε ότι στα τελευταία 25 δεύτερα, όλοι στο γήπεδο το ήξεραν, ότι θα πάρει την μπάλα. Ζορίσαμε τους συμπαίκτες του να μην φτάσει η μπάλα στα χέρια του ή να τους δυσκολέψουμε και να παίξουμε καλή άμυνα στο σουτ», είπε.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X