Χαποέλ Ιερουσαλήμ: Το προφίλ της αντιπάλου της ΑΕΚ στο BCL

Χαποέλ Ιερουσαλήμ: Το προφίλ της αντιπάλου της ΑΕΚ στο BCL
Photo Credits: INTIME

Μια κλήρωση που αφήνει αρκετές ελπίδες στην ΑΕΚ για πρόκριση στην τελική τεράδα της διοργάνωσης

Η Χαποέλ Ιερουσαλήμ θα βρεθεί στον δρόμο της ΑΕΚ στο μονοπάτι προς το Final 4 του Basketball Champions League.

Στην κλήρωση που έγινε το πρωί της Παρασκευής στην Ελβετία, η κληρωτίδα «έβγαλε» την ομάδα από το Ισραήλ για την Ένωση στους «8» της διοργάνωσης με το πρώτο παιχνίδι (4-5 Απριλίου) να γίνεται εκτός έδρας και το δεύτερο (11-12 Απριλίου) στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Αν χρειαστεί τρίτο ματς θα γίνει στις 18-19 Απριλίου.

Ποιο είναι όμως το προφίλ της Χάποελ Ιερουσαλήμ; Οι Ισραηλινοί έφτασαν στα playoff βγαίνοντας πρώτοι και στις δύο φάσεις των ομίλων, κάνοντας μία μόλις ήττα ανά φάση. Στους 32 ήταν στον ίδιο όμιλο με την Λούντβιγκσμπουργκ, την Νταρουσάφακα και τους Μπάκεν Μπέαρς, από όπου πέρασαν με ρεκόρ 5-1 απευθείας στους 16. Εκεί στον νέο όμιλο, συναντήθηκαν με την Στρασμπούργκ, την Ντιζόν και την Χαποέλ Χολόν.

Ο Αλεξάντραρ Ντζίκιτς είναι η μορφή που ξεχωρίζει. Και λόγω της εμφάνισής του, αλλά κυρίως εξαιτίας των μπασκετικών γνώσεών του. Ο 51χρονος Σέρβος διανύει την πρώτη του σεζόν στο Ισραήλ, έχοντας ήδη κατακτήσει το φετινό Κύπελλο (67-61 την Μακάμπι Τελ Αβίβ) και λατρεύει το γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι της ομάδας του.

Στο παρελθόν, ο Ντζίκιτς έχει βρεθεί στον πάγκο της Παρτίζαν ως βοηθός (1999-2005) και ως πρώτος προπονητής (2016-2017), πέρασε δύο χρόνια (20065-2007) στο ΝΒΑ και τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, ενώ πριν πάει στη Χάποελ, βρέθηκε στον πάγκο της Μπουντούτσνοστ (2017-2018 και 2021-2022) και της Εστουντιάντες (2019-2020)

Το παιχνίδι της, όπως και στις περισσότερες ομάδες, στηρίζεται στους Αμερικανούς παίκτες της. Οι πλέον… επικίνδυνοι για την άμυνα της Ένωσης είναι οι Λιβάι Ράντολφ (13.3 πόντους στο BCL, 3 ασίστ), Ζακ Χάνκινς (15.5 πόντους, 8.8 ριμπάουντ) και Σπίντι Σμιθ (10.5 πόντους, 6.2 ασίστ). Δεν πρέπει να λησμονούμε και τον Καντίν Κάρινγκτον από το Τρινιτάντ και Τομπάγκο με 12.7 πόντους ανά αγώνα.

Μέχρι χθες βρισκόταν στην πρώτη θέση σε ισοβαθμία με την Στρασμπούργκ, με το μεταξύ τους παιχνίδι να εκκρεμεί για το ποιος θα τερματίσει τελικά πρώτος. Η Χαποέλ κέρδισε εύκολα την ομάδα του Λούκα Μπάνκι και έτσι θα έχει το πλεονέκτημα έδρας.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών του BCL είναι:

  • Βόννη – Στρασμπούρ
  • Χαποέλ Ιερουσαλήμ – ΑΕΚ
  • Τενερίδη – Μανρέσα
  • Μάλαγα – Μούρθια

Οι τέσσερις ομάδες που θα προκριθούν στο Final Four θα μπουν σε μια νέα κλήρωση στα τέλη Απριλίου. Αυτή η κλήρωση θα γίνει στην πόλη που θα φιλοξενήσει το τελικό event της διοργάνωσης, με την ΑΕΚ να έχει καταθέσει επίσημα την υποψηφιότητά της για τη διεξαγωγή του Final Four στα Άνω Λιόσια.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X