ΑΕΚ: Μακριά από την Τενερίφη και μπορεί ακόμα μια υπέρβαση

ΑΕΚ: Μακριά από την Τενερίφη και μπορεί ακόμα μια υπέρβαση
Photo Credits: INTIME

Το enwsi.gr αναλύει τους τρεις αντιπάλους της ΑΕΚ που θα μπουν αύριο στην κληρωτίδα του BCL

Μετά και τους τελευταίους αγώνες χθες, η ΑΕΚ έμαθε τους τρεις πιθανούς αντιπάλους που θα μπουν αύριο στην κληρωτίδα. Οι οκτώ ομάδες των playoff «κλείδωσαν» οπότε πάμε να δούμε τι έχει να βρει απέναντι της η ΑΕΚ.

Οι πρώτοι των τεσσάρων ομίλων είναι:

  • Χαποέλ Ιερουσαλήμ
  • Βόννη
  • Μάλαγα
  • Τενερίφη

Οι ομάδες που τερμάτισαν δεύτερες είναι:

  • Στρασμπούργκ
  • Μανρέσα
  • ΑΕΚ
  • Μούρθια

Η κλήρωση που θα γίνει στο «Patrick Baumann – House of Basketball» στο Mies της Ελβετίας στις 11:30 την Παρασκευή, θα διασταυρώσει τις ομάδες που ήρθαν πρώτες και έχουν πλεονέκτημα έδρας με τις δεύτερες, με τον περιορισμό ότι δεν μπορούν να κληρωθούν μαζί ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο, όπως για παράδειγμα η ΑΕΚ με την Μάλαγα. Άρα οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ είναι η Χαποέλ, η Βόννη και η Τενερίφη. Η κάθε ομάδα έχει την δική της δυσκολία, αλλά σε τέτοιες φάσεις, παίζουν ρόλο πολλά πράγματα, όπως η δύναμη της έδρας, τα ταξίδια, η εμπειρία από νοκ άουτ φάσεις.

Χαποέλ Ιερουσαλήμ

Οι Ισραηλινοί έφτασαν στα playoff βγαίνοντας πρώτοι και στις δύο φάσεις των ομίλων, κάνοντας μία μόλις ήττα ανά φάση. Στους 32 ήταν στον ίδιο όμιλο με την Λούντβιγκσμπουργκ, την Νταρουσάφακα και τους Μπάκεν Μπέαρς, από όπου πέρασαν με ρεκόρ 5-1 απευθείας στους 16. Εκεί στον νέο όμιλο, συναντήθηκαν με την Στρασμπούργκ, την Ντιζόν και την Χαποέλ Χολόν. Μέχρι χθες βρισκόταν στην πρώτη θέση σε ισοβαθμία με την Στρασμπούργκ, με το μεταξύ τους παιχνίδι να εκκρεμεί για το ποιος θα τερματίσει τελικά πρώτος. Η Χαποέλ κέρδισε εύκολα την ομάδα του Λούκα Μπάνκι και έτσι θα έχει το πλεονέκτημα έδρας.

Βόννη

Η Βόννη είναι πολύ γνωστή στους οπαδούς της ΑΕΚ, καθώς ήταν στον ίδιο όμιλο στην πρώτη φάση της διοργάνωσης. Η Γερμανική ομάδα βγήκε εύκολα πρώτη, κερδίζοντας την Ένωση εντός και εκτός έδρας και με ρεκόρ 5-1 πέρασε στην επόμενη φάση. Εκεί διασταυρώθηκε με την Μανρέσα, την Ρίτας Βίλνιους και την Μπαχτσεσεχίρ, κάνοντας «παρέλαση», αφού τελείωσε αήττητη με ένα εντυπωσιακό 6-0. Γενικά φέτος, διανύει μια καταπληκτική σεζόν, αφού είναι πρώτη στο Γερμανικό πρωτάθλημα, σε ισοβαθμία με την Άλμπα Βερολίνου, με ρεκόρ 21-2, έχει 11-1 στο BCL και συνολικά 4 μόλις ήττες μέσα στην σεζόν αν βάλουμε και το Κύπελλο Γερμανίας.

Τενερίφη

Η Τενερίφη ιστορικά είναι η καλύτερη και πιο σταθερή ομάδα του BCL στην σύντομη ιστορία του, αφού έχει δύο κατακτήσεις και πολλαπλές παρουσίες στην τελική φάση την διοργάνωσης. Στην πρώτη φάση ήταν στον όμιλο του Περιστερίου μαζί με την Ρίτας Βίλνιους και την Χερτζίλια, όπου βγήκε πρώτη με ρεκόρ 4-2 και πέρασε απευθείας στην επόμενη φάση. Εκεί συνάντησε άλλες δύο Ισπανικές ομάδες, την Μούρθια και την Μπιλμπάο, συν την Νταρουσάφακα. Εύκολη πρωτιά και σε αυτόν τον όμιλο με ρεκόρ 5-1.

Αυτές είναι οι τρεις πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ και σίγουρα υπάρχουν προτιμήσεις και ομάδες που δεν θα ήθελε κανείς απέναντι της. Για παράδειγμα η Τενερίφη, είναι ίσως ο πιο δύσκολος αντίπαλος για μια σειρά playoff αφού συνδυάζει πολλά στοιχεία που κάνουν μια τέτοια αποστολή σχεδόν αδύνατη. Οι νησιώτες διαθέτουν τεράστια εμπειρία, ξέρουν να παίρνουν προκρίσεις, έχουν μια πολύ καλή και μπασκετική ομάδα, που έχει κορμό χρόνων και ένα επίσης πολύ βασικό, είναι ένα πολύ μακρινό και δύσκολο ταξίδι.

Από την άλλη η Βόννη, είναι μια εξαιρετική ομάδα, έχει πολύ καλό ρυθμό φέτος, αλλά είναι εντελώς άπειρη, δεν έχει δοκιμαστεί σε αγώνες με πίεση και κανείς δεν ξέρει πώς θα ανταποκριθεί. Η Χαποέλ, μοιάζει να είναι τρίτη σε δυναμικότητα, έχει μια σκληρή και σοβαρή ομάδα, έχει πολύ δυνατή έδρα, αλλά η ΑΕΚ έχει κερδίσει εκεί στο παρελθόν και δεν μπορεί να την φοβάται.

Το καλύτερο για την Ένωση θα είναι να αποφύγει του Ισπανούς και να τα παίξει όλα για όλα, είτε με τους Γερμανούς, είτε με τους Ισραηλινούς. Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη έχει μάθει στις υπερβάσεις φέτος και μπορεί να κάνει άλλη μία, αν βρεθεί σε καλή κατάσταση.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X