30.000 νεκροί και παράλυτοι: Η νόσος που θέρισε τους Δωδεκανήσιους οφειλόταν σε μια τραγική ανακάλυψη

30.000 νεκροί και παράλυτοι: Η νόσος που θέρισε τους Δωδεκανήσιους οφειλόταν σε μια τραγική ανακάλυψη

Το θέαμα των μαυροντυμένων μητέρων, αδελφών και συζύγων και των σερνάμενων παλικαριών ήταν συγκλονιστικό…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι μια από τις ωραίες ταινίες της 20ετίας. «Το Σκάφανδρο και η Πεταλούδα». Αν δεν την έχετε δει, σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα, ψάξτε τη, αξίζει η αναζήτηση και κάθε δευτερόλεπτο θέασης. Θα σας προτείναμε και το βιβλίο, αλλά δυστυχώς έχει από καιρό εξαντληθεί. Το φιλμ δεν είναι μελό, παρότι θεωρητικά έμοιαζε καταδικασμένο να πάει προς τα εκεί. Γίνεται συγκλονιστικό λόγω των ακροβατικών χειρισμών του σκηνοθέτη και του σπάνια διορατικού τρόπου που προσεγγίζεται ένα βαρύ και ασήκωτο θέμα.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του Ζαν-Ντομινίκ Μπομπί, αρχισυντάκτη του γαλλικού Εlle, ο οποίος έμεινε παράλυτος σε όλο του το σώμα στα 43 του έπειτα από βαρύ εγκεφαλικό και κατάφερε, ανοιγοκλείνοντας το ένα του μάτι, το μόνο που μπορούσε να κουνήσει, να υπαγορεύσει την αυτοβιογραφία του. Το σκάφανδρο, στον τίτλο, συμβολίζει τον εγκλωβισμό του σώματος. Και η πεταλούδα, τη φαντασία, που μπορεί να πετάξει υπό πάσα συνθήκη.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X