Κατσαρός: «Κιμπάρης και ευφυέστατος ο Μίμης - Αφιερωμένο το πρωτάθλημα στον Παπαϊωάννου, αν το πάρει η ΑΕΚ»

Κατσαρός: «Κιμπάρης και ευφυέστατος ο Μίμης - Αφιερωμένο το πρωτάθλημα στον Παπαϊωάννου, αν το πάρει η ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Ο δημοσιογράφος Νίκος Κατσαρός ανοίγει το άλμπουμ των αναμνήσεων του από τον μυθικό Μίμη Παπαϊωάννου τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η 15η Μαρτίου του 2023 δεν είναι «μαύρη μέρα» μόνο για την ΑΕΚ, αλλά για ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό. Η ΑΕΚ και η Ελλάδα θρηνεί για την απώλεια του μέγιστου, του μυθικού, του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, Μίμη Παπαϊωάννου.

Συνέντευξη του Νίκου Κατσαρού στο SDNA:

Σε ερώτηση για το τι άνθρωπος ήταν ο αείμνηστος Μίμης Παπαϊωάννου, ο Νίκος Κατσαρός ήταν ξεκάθαρος. «Ήταν, πράγματι, κιμπάρης, όπως έλεγαν πολλοί», είπε και πρόσθεσε: «Ήταν ένα φτωχό παιδί χωρίς σπουδές. Αλλά ξέρετε δεν χρειάζεται ένας άνθρωπος να τελειώσει πανεπιστήμιο… Ήταν ένας άνθρωπος με έμφυτη κρίση και τρομερή ευφυία».

Από χθες Τετάρτη (15/2) οι νεότεροι αναρωτιούνται «άραγε ο Παπαϊωάννου θα μπορούσε να παίξει σε κορυφαίο level αν ήταν ποδοσφαιριστής του σήμερα;», με τον Νίκο Κατσαρό να είναι κατηγορηματικός. «Δεν το συζητάμε αυτό. Ο Μίμης θα μπορούσε να παίξει σε παγκόσμιο level. Φανταστείτε τι έκανε την εποχή εκείνη που τα μέσα ήταν λίγα και η προπόνηση εντελώς διαφορετική. Αν έπαιζε τώρα, σίγουρα θα μπορούσε να παίξει στο κορυφαίο επίπεδο. Εξάλλου είναι γνωστή η ιστορία με τη Ρεάλ που δεδομένα ήθελε να τον αποκτήσει».

Και κάπου εκεί ο κ. Νίκος Κατσαρός θυμήθηκε: «Τώρα που το σκέφτομαι και ανακαλώ μνήμες, δεν θυμάμαι πραγματικά να έχει τραυματιστεί ποτέ σοβαρά ο Μίμης Παπαϊωάννου. Και μιλάμε ότι έπαιζε ποσδόσφαιρο σε χρόνια, όπου έπεφτες στο γήπεδο και άνοιγαν πληγές στα πόδια του, ενώ μπορούσε να σου δημιουργήσει πρόβλημα ακόμη και η μπάλα. Τότε ήταν κλασικές δερμάτινες και επηρεάζονταν πολλοί ποδοσφαιριστές».

Η κουβέντα με τον κ. Νίκο Κατσαρό δεν θα μπορούσε να μην πάει και στο δίδυμο Νεστορίδη-Παπαϊωάννου. «Τους συνέδεσε, τελικά, η κοινή ημερομηνία. Την ημέρα που ο Κώστας Νεστορίδης είχε γενέθλια, ο Μίμης έφυγε από τη ζωή. Ήταν το καλύτερο δίδυμο που είχε στην ιστορία της η ΑΕΚ. Ως δίδυμο ήταν ένα από τα πιο ένδοξα κεφάλαια της ιστορίας της ΑΕΚ», είπε ο Νίκος Κατσαρός.

«Μέχρι να έρθει ο Μίμης στην ΑΕΚ, ο Κώστας ένιωθε να είναι μόνος του. Όταν ήταν οι δύο τους, ίσως για πρώτη φορά στην Ελλάδα να είδαμε το «1-2» στο ποδόσφαιρο», ανέφερε ακόμη ο κ. Κατσαρός σπεύδοντας στη συνέχεια να θυμίσει δύο ματς, τα οποία δεν μπορεί να ξεχάσει.

«Ο Παπαϊωάννου ήταν 1.70, αλλά ήταν γίγαντας. Θυμάμαι το 1968 η ΑΕΚ έπαιζε Πρωταθλητριών με την Ακαντέμισκ, τη σημερινή Κοπεγχάγη για να προκριθεί στους «8». Το 0-0 της Νέας Φιλαδέλφειας σήμαινε πως η πρώτη πρόκριση ελληνικής ομάδας στα προημιτελικά της διοργάνωσης, θα κρίνονταν στη ρεβάνς της Δανίας. Στο 25′ η ΑΕΚ παίρνει κεφάλι στο σκορ και δεν θα ξεχάσω το 2-0 του Μίμη Παπαϊωάννου. Πήρε κεφαλιά από έναν τερματοφύλακα που ήταν πάνω από 1.90. Η ΑΕΚ κέρδισε και προκρίθηκε», θυμήθηκε ο Νίκος Κατσαρός για να αναφερθεί και σε ένα ντέρμπι στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό, όπου ο Μίμης σκόραρε και έπαιξε και τερματοφύλακας.

Αναφερόταν στο 3-2 του 27ης Οκτωβρίου του 1968, όταν ο Παπαϊωάννου με φάουλ από τα 30 μέτρα έκανε το 3-2 και στο 85′ αντικατέστησε τον Σεραφείδη που είχε δει την κόκκινη κάρτα.

«Ο προπονητής της ΑΕΚ, είχε δικαίωμα αλλαγής, ο Μανιατέας ήταν στον πάγκο, όμως ο Στάνκοβιτς προτίμησε να βάλει κάτω από τα δοκάρια τον Μίμη Παπαϊωάννου για το υπόλοιπο του αγώνα. Έπαιζε αρκετές φορές τερματοφύλακας στις προπονήσεις και ο προπονητής έκρινε πως το πάθος του σε εκείνο τον αγώνα θα ήταν ευεργετικό για την ψυχολογία της ομάδας στα τελευταία λεπτά, μάλιστα έκανε και δυο επεμβάσεις», μας είπε ο Νίκος Κατσαρός επισημαίνοντας πως «όλοι εμείς δεν πρόκειται να τον ξεχάσουμε ακούγοντας τον ύμνο της ΑΕΚ, αν και όπως λένε σωστά οι ιδέες και θρύλοι πεθαίνουν μόνο όταν ξεχαστούν».

Για να καταλήξει πως αν «η ΑΕΚ κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα, αυτό θα είναι αφιερωμένο τόσο στον Μίμη Παπαϊωάννου όσο και στον Στέλιο Σεραφείδη».

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X