Τρομερή ΑΕΚάρα στη Γαλλία, νίκησε 63-69 τη Λιμόζ και αγκάλιασε την πρόκριση!

Τρομερή ΑΕΚάρα στη Γαλλία, νίκησε 63-69 τη Λιμόζ και αγκάλιασε την πρόκριση!
Photo Credits: INTIME

Με εκπληκτικό Λεμάρ και φοβερούς Στρέλνιεκς και Οριόλα, η ΑΕΚ πήρε τεράστια νίκη (63-69) επί της Λιμόζ στη Γαλλία

Πολύ μεγάλη νίκη για την ΑΕΚ (63-69) που άλωσε το ιστορικό Μπομπλάνκ και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη ήταν πολύ καλή στην άμυνα και παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε επιθετικά εξαιτίας του σκληρού παιχνιδιού των Γάλλων, κατάφερε και πήρε μια πολύ σημαντική νίκης. Η Ένωση πήρε πάρα πολλά από τους δύο νεοαποκτηθέντες, Λεμάρ και Οριόλα που έδωσαν τρομερές λύσεις σε άμυνα και επίθεση, ενώ και ο Στρέλνιεκς για άλλο ένα παιχνίδι κατέθεσε την ποιότητα του στο παρκέ. Αφανής ήρωας ο Γουίλιαμς που έπαιξε καταπληκτικές άμυνες, αλλά και τους Φλιώνη, Ξανθόπουλο που μοίρασαν 11 ασίστ μαζί. Με την ήττα της Γαλατάσαραϊ στην Ισπανία, η πρόκριση βρίσκεται στα χέρια της ΑΕΚ.

Το ματς

Ο Ηλίας Καντζούρης ξεκίνησε με τους Φλιώνη, Λεμάρ, Γιάνκοβιτς, Γόντικας και Μάιλς, ενώ ο προπονητής των Γάλλων με τους Τζόουνς, Γκρέιβς, Γιεγκιετέ, Λανγκ και Μίλερ. Καλό ξεκίνημα για την ΑΕΚ που με τον Λεμάρ να μοιράζει 2 ασίστ και να πετυχαίνει τρίποντο, πήρε κεφάλι στο σκορ (2-7). Δύο εύκολα λάθη επέτρεψαν στους Γάλλους να ισοφαρίσουν με τον Λανγκ αλλά ο Μάιλς και ο Γουίλιαμς με τρίποντα έδωσαν και πάλι διαφορά (7-15). Η Ένωση προηγήθηκε ακόμα και με 10 πόντους (7-17) αλλά δέχτηκε 7 συνεχόμενους πόντους από τον Λανγκ στο τέλος της περιόδου (14-17).

6-0 σερί για την ΑΕΚ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και ξανά στο +9, παίζοντας εξαιρετική άμυνα στα ατού των Γάλλων (14-23). Με καλάθι του Οριόλα η διαφορά πήγε στους 11 όπως οι Γάλλοι και πάλι με ένα σερί 9-0 μείωσαν (23-25). Η Λιμόζ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με τον Ουγκαλάν με τους παίκτες της Ένωσης να έχουν κολλήσει επιθετικά με την σκληρή άμυνα των Γάλλων (33-29). Με δύο βολές του Μάιλς έκλεισε το ημίχρονο με ένα κακό 2ο δεκάλεπτο (33-31).

Κακό ξεκίνημα στο 2ο ημίχρονο, με τον Λανγκ να συνεχίζει να δημιουργεί πρόβλημα και την ΑΕΚ να έχει κολλήσει στην επίθεση της (40-33). Με τρίποντα από Στρέλνιεκς και Οριόλα η ΆΕΚ επιστρέφει στο σκορ (40-39). Ο Στρέλνιεκς πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με συνεχόμενους πόντους την έφερε πάλι μπροστά στο σκορ (42-44). Με τρομερό τρίποντο του Ουγκολάν από την σέντρα, απάντησε σε αυτό του Γουίλιαμς στην λήξη του δεκαλέπτου (51-54).

Με 5 σερί πόντους του Λεμάρ η ΑΕΚ πήρε διαφορά (54-61) παίζοντας εξαιρετική άμυνα στην αρχή της 4ης περιόδου. Τρομερή ασίστ από τον Ξανθόπουλο και μεγάλο σουτ από τον Λεμάρ με την Ένωση να παίρνει διαφορά 9 πόντων (54-63). Η ΑΕΚ κόλλησε και πάλι στο σκορ, παίρνοντας κακά σουτ στην επίθεση, με τον Μίτσελ να είναι φανερά ανέτοιμος και να μην μπορεί να τελειώσει φάσεις και οι Γάλλοι μείωναν στο σκορ (58-63). Απίστευτα χαμένα καλάθια για την ΑΕΚ και ο Τζόουνς με τρίποντο, μείωσε στο καλάθι (61-63). Τρομερό καλάθι από τον Λεμάρ που έδωσε αέρα 5 πόντων (61-65). Ο Στρέλνιεκς με μία βολή κλείδωσε την νίκη της Ένωσης που πλέον έχει στα χέρια της στην πρόκριση.

Λιμόζ-ΑΕΚ: 63-69

Δεκάλεπτα:  14-17, 33-31, 51-54, 63-69

Λιμόζ (Κανσελιέρι):  Τζόουνς 5, Κίζλινκ 11, Λανγκ 16, Ουγκαλάν 12, Γιεγκιετέ 2, Γκρέιβς 5, Κάτζι 2, Κλάσεν 7, Μίλερ, Έμποκού, Εμπακά, Σιντιμπέ.

ΑΕΚ (Καντζούρης): Λεμάρ 16, Μίτσελ 2, Ξανθόπουλος , Φλιώνης 4, Οριόλα 12, Γιάνκοβιτς 2, Μάιλς 5, Γόντικας 4,  Μάντσεν 2, Παπαδάκης , Γουίλιαμς 6, Στρέλνιεκς 16.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X