Η ΑΕΚ στο 70% των αγώνων της δεν δέχεται γκολ!

Η ΑΕΚ στο 70% των αγώνων της δεν δέχεται γκολ!
Photo Credits: INTIME

Η αμυντική λειτουργία και νοοτροπία της ΑΕΚ άλλαξε και φέτος αποδίδει τα μέγιστα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Νικηφόρο πέρασμα από την Κρήτη πραγματοποίησε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 3-0 του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ», δείχνοντας μέταλλο πρωταθλητισμού.

Και μπορεί τα «φώτα» να στράφηκαν κυρίως στην έκταση του σκορ και την επίθεση, μιας και η «Ένωση» κλήθηκε να αγωνιστεί χωρίς καθαρόαιμο φορ (ο Φαν Βέερτ πέρασε στο παιχνίδι όταν εκείνο είχε κριθεί), ωστόσο και η άμυνα των «κιτρινόμαυρων» λειτούργησε -με ελάχιστες εξαιρέσεις- άψογα. Για την ακρίβεια, για ακόμα μία φορά τη φετινή σεζόν.


Η ΑΕΚ, λοιπόν, διατήρησε ανέπαφη την εστία της. Ούτε λίγο ούτε πολύ, είναι κάτι που έχει συμβεί 21 φορές την τρέχουσα σεζόν σε σύνολο 30 αγώνων που έχει δώσει σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Με… απλά μαθηματικά; Στο 70% των παιχνιδιών της ΔΕΝ έχει δεχτεί γκολ.

Εάν το… σπάσουμε λίγο, στη Super League έχει δώσει 24 ματς. Στα 16 εξ αυτών είτε έβαλε γκολ είτε όχι. Πάντως σίγουρα δεν δέχτηκε!

Σε ό, τι αφορά το Κύπελλο, έχει διατηρήσει το «μηδέν» πίσω στους πέντε από τους έξι αγώνες της.

Στατιστικά που, αν μη τι άλλο, αντικατοπτρίζονται τόσο στο ότι διατηρεί το μικρότερο παθητικό τερμάτων στο πρωτάθλημα (11 έναντι 12 του Παναθηναϊκού), όσο φυσικά και στο ότι συνεχίζει απτόητη και δυναμικά την πορεία της προς την κατάκτηση και των δύο εγχώριων τίτλων.

Βασίζονται κάπου όλα τα παραπάνω; Ασφαλώς. Εξάλλου, λίγο-πολύ έχουν αναλυθεί τόσο καιρό.

Από τη μία, η ποιοτική αναβάθμιση στα μετόπισθεν με την απόκτηση του εξαιρετικού διδύμου Βίντα-Μουκουντί. Από την άλλη, η στοχευμένη δουλειά που γίνεται στα Σπάτα από τον Ματίας Αλμέιδα και το επιτελείο του, με τη συνολική αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ να είναι άψογη. Ρότα και Μοχαμάντι ή Χατζισαφί κάνουν πολύ καλή δουλειά, όπως και τα χαφ (κεντρικά και πλάγια) αλλά και η επίθεση, ακολουθώντας όλοι πιστά το πλάνο.

Άλλωστε, η άμυνα είναι ευθύνη όλου του συνόλου και όχι μόνο 4-5 παικτών. Πόσω μάλλον, στο σύνολο του «Πελάδο», όπου ο ένας… πεθαίνει για τον άλλον.

Έτσι, με δυσκολία δέχονται φάσεις οι «κιτρινόμαυροι» και πολύ λίγες φορές απειλούνται στις περισσότερες αναμετρήσεις τους.



Για το τέλος κρατάμε ότι στη Νέα Φιλαδέλφεια -όπου έχει κάνει το 14 στα 14- η ΑΕΚ έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ, σε νίκες 4-1 απέναντι σε Ιωνικό και Παναιτωλικό. Μάλιστα, στην πρώτη περίπτωση η εστία της παραβιάστηκε στο φινάλε όπου το ματς είχε σβήσει, ενώ στη δεύτερη μέσω πέναλτι.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X