Βασιλιάδες καρνάβαλοι
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το ρεσιτάλ γελοιότητας σε Πειραιά, Αθήνα και Θεσσαλονίκη που μας διασκέδασε και αυτό το Σαββατοκύριακο!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η αλήθεια είναι ότι οι τρεις τελευταίες μέρες ήταν άκρως απολαυστικές. Το Σάββατο η ΑΕΚ κέρδισε τον Αστέρα Τρίπολης απόλυτα δίκαια και μετά πήρα ποπ κορν και άραξα για να απολαύσω το ρεσιτάλ γελοιότητας που ήμουν σίγουρος ότι θα ακολουθήσει. Ομολογώ πως οι κόκκινοι, οι πράσινοι και οι μαύροι μου το έκαναν καλύτερο από ότι είχα ονειρευτεί.

Θα τα πάρω χρονικά για να κάνουμε μαζί καινούριο συκώτι. Ας μιλήσουμε για την αποβολή του Γκαρντάφσκι. Ο Γερμανός, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, πάει με τις τάπες στον αχίλλειο του Αραούχο και αν είχε λίγο περισσότερη δύναμη το αδιανόητα ηλίθιο τάκλιν που έκανε μπορεί να τον έβγαζε εκτός για μήνες. Η κόκκινη είναι μαρς και ολόσωστα δόθηκε. Δεν την αμφισβήτησε κανένας. Ουσιαστικά ούτε ο ίδιος ο παίκτης, ούτε ο Μάντζιος, ούτε ο Αστέρας, ούτε καν ο… γαμπρός του Mega που σε αντίθεση με τη γραμμή που είχε πέσει από τα ερυθρόλευκα ΜΜΕ τους είπε το αυτονόητο.

Κανένας είπα; Γράψτε λάθος! Βρέθηκε ένας μεγάλος αναλυτής του ποδοσφαίρου, ο οποίος περνάει ώρες ατελείωτες για να βλέπει τα ματς της ΑΕΚ και το πως παίζει ο Αραούχο, ο οποίος αποτελεί τον απόλυτο συνδυασμό των Τζιμ Κάρεϊ και Τζεφ Ντάνιελς της γνωστής ταινίας. Σύμφωνα λοιπόν με τον τύπο αυτό, δεν ήταν κόκκινη κάρτα γιατί «είδε» τον Γκαρντάφσκι να πηγαίνει στη μπάλα (μη με ρωτάτε που το είδε, μάλλον εκεί που έκανε το scouting του Αραούχο), μας αποκάλυψε ότι βρήκε κατά λάθος τον «Τσίνο» (λες και έχει ιδιαίτερη σημασία), μας υπογράμμισε ότι του ζήτησε… συγγνώμη (τι γλυκούλης…) και υπερτόνισε ότι ο Τζοβάρας του έδειξε κόκκινη στο 3’! Κάτι που απαγορεύεται διότι -όπως μας ανέλυσε- «για να βγάλεις κόκκινη στο 3’, θα πρέπει να συμβεί κάτι εντελώς εξωπραγματικό».

Αφού λοιπόν ο Γκαρντάφσκι δεν έκοψε τη μπάλα στον Αραούχο ή δεν του έσπασε το πόδι όπως είχε κάνει ο Τζουκάνοβιτς στον Ελίασον στην Τρίπολη (εκεί όπου είχε δοθεί… πλάγιο), ο Αστέρας ο καημένος, ο αφελής, δεν είχε τύχη στα Φιλαδέλφεια. Και αν βιαστείτε να πείτε ότι δεν υπάρχει κανένας κανονισμός που να λέει ότι δεν βγάζεις κόκκινη στο 3’ η απάντηση είναι απλή.

Όπως έχουμε μάθει τόσα χρόνια από τους «Ρανταπλάν» οι κανονισμοί ποδοσφαίρου δεν ισχύουν όπως σε όλο τον κόσμο για… αυτούς ή για τους αντιπάλους τους. Ισχύουν οι δικοί τους. Όπως τους συμφέρει, όποτε τους συμφέρει. Για παράδειγμα τρώνε ρολό από αντίπαλο; Είναι… φονικό όπλο. Ρίχνουν σε αντίπαλο; Έλα μωρέ δεν τρέχει κάτι. Παίρνουν ματς στα χαρτιά με φιλέ κομμωτηρίου ή προκρίσεις στην Ευρώπη; Το λέει ο νόμος! Χάνουν ματς στα χαρτιά γιατί μπουκάρει ο πρόεδρός τους με όπλο; Μετατρέπονται σε Μάρθα Βούρτση στο «Είμαι μια δυστυχισμένη».

Πάμε και στον τύπο με το σκουφί. Τελειώνει το ματς στα Γιάννινα, δε λέει κουβέντα για τη διαιτησία παρότι θα μπορούσε. Ούτε λέξη! Του δείχνουν μία φωτογραφία στα αποδυτήρια και αρχίζει τα «μας γ@@@». Μιλάμε για τη φάση του Πήλιου με τον Νάρεϊ. Στη φάση που ΔΕΝ είναι καθόλου ξεκάθαρο αν έχει βρει η μπάλα στο χέρι του αμυντικού και αν τις μεγεθύνεις όλες τις λήψεις και δεις προσεκτικά δεν (φαίνεται να) υπάρχει επαφή. Αλλά αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι ο Νάρεϊ να σπρώχνει με τα δύο χέρια τον παίκτη του ΠΑΣ (όπως είχε κάνει και ο Σπόραρ στον Χατζισαφί).

Ο ίδιος ο Κλάψας λοιπόν που πανηγύριζε τη μεγάλη του νίκη στη Λαμία με τον… Τζόρτζεβιτς της Τούμπας να κάνει μπλοκ βόλεϊ και έκανε αναφορά στο χαρακτήρα των παικτών του βγήκε να κλαυτεί! Όμως είναι τέτοιο το κάρμα που είναι απολαυστικό! Όπως οφείλω να ομολογήσω ότι γέλασα πολύ με τον αποτυχημένο πολιτικό που πήγε στη Συνέντευξη Τύπου και δήλωσε ότι τώρα θα μιλήσει ο Πάοκ. Έκλαψα. Παραδέχθηκε λοιπόν, ότι τόσο καιρό είχαν βάλει τον Ρουμάνο να τα κάνει… οίκο ανοχής, διότι αυτοί δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν. Τους βόλευε. Μόνο που τώρα ο Ρουμάνος έχει καταντήσει πιο γραφικός και από το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη…

Όταν το έπαιζε τρελίτσα και έγραφε θα μας πεθάνετε βρε σατανάδες για τη φάση του Ίνγκασον ήταν ωραία. Τώρα τσούζει. Σοδίτσα! Θα… παρακαλάτε να είχε αποβληθεί! Κάρμαααα!

Περί ντέρμπι και διαιτησίας

Πάμε και στο ντέρμπι. Καθαρά ποδοσφαιρικά ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι καλύτερος από τον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Το ότι οι «πράσινοι» γλίτωσαν την ήττα οφείλεται στην τύχη και μόνο. Η φάση πριν το γκολ του Βρουσάι είναι οφσάιντ. Τελεία και παύλα. Ο Ελ Αραμπί παρότι δεν βρίσκει τη μπάλα, όπως δεν την είχε βρει ούτε ο Μαουρίσιο, κάνει κίνηση προς αυτή και συμμετέχει στη φάση όταν φεύγει η μπάλα από τον Παπασταθόπουλο, όπως είχε φύγει τότε από το κεφάλι του Βαρέλα. Δεν έχει καμία σημασία αν τη βρίσκει ή όχι. Ούτε το που βρίσκεται. Έρχεται λοιπόν να ακυρωθεί ένα ακόμα γκολ στην Ελλάδα μετά από αυτά των Βαρέλα και Ανσαριφάρντ στην Τούμπα (την περσινή σεζόν) για τους προφανείς λόγους που μόνο καθυστερημένοι δεν μπορούν να δεχθούν.

Τα όσα ακολούθησαν με τον πρόεδρο της Super League και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού να κατεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο την ώρα του αγώνα και να κάνει «ντου» στο διαιτητή, θύμισαν τον άλλο με το όπλο (απλά σε πιο light version). Η δε κίτρινη κάρτα ήταν απλά το κλου της βραδιάς. Αλήθεια αυτό θα το έκανε σε αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ; Ας το δοκιμάσει λιγάκι να δούμε κάτι. Διότι δε γίνεται να είσαι τόσο large εντός συνόρων και τόσο light εκτός. Όπως και ο άλλος. Όπου τον έπαιρνε έκανε μαγκιές. Στην Ευρώπη στο ματς με τον Άγιαξ όπου πάλι έκαιγαν καθόταν σούζα!

Το έχουμε σημειώσει και τονίσει όλα αυτά τα χρόνια! Έχουν την ίδια λογική, την ίδια συμπεριφορά και τις ίδιες πρακτικές! Σε όλα! Νίκη με κάθε κόστος και με κάθε τρόπο! Και όταν δεν τα καταφέρνουν ακόμα και αν η νίκη τους αυτή θα είναι στιγματισμένη από κάτι παράνομο ή παράτυπο. Εκτοξεύουν βολές κατά πάντων, στοχοποιούν κόσμο και χύνουν τόνους τοξικότητας. Γνωστό το παραμύθι, γνωστός ο τρόπος (μέσω των ΜΜΕ που έχουν στον ευρύτερο οργανισμό τους) και προχωράμε ακάθεκτοι.

Σε ό,τι αφορά στην μεσονύχτια τηλεοπτική επιθεώρηση από που να το πιάσεις και που να τελειώσεις. Αυτοί οι οργισμένοι λόγοι των παρουσιαστών κατά της Κυβέρνησης ήταν όλα τα λεφτά. Ακόμα καλύτερη ήταν η επίθεση στον Αυγενάκη. Αν συνέχιζαν λίγο ακόμα μέχρι που θα έριχναν την… κυβέρνηση, όπως ακριβώς θα έκοβαν οι άλλοι την Ελλάδα στα δύο! Τέτοιο σενάριο και πλοκή, ούτε στην ταινία του… Μιχάλη Μόσιου: «Ταμτάκο προχώρα, ξεβρώμισε τη χώρα»!

Αλήθεια ξέρετε πότε δε μίλησαν ποτέ για διαιτησία και οι μεν και οι δε; Στο δίμπαλο οι πρώτοι και στο τρίμπαλο οι δεύτεροι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Διότι δεν μπορούσαν να βρούνε από πουθενά να πιαστούν. Πουθενά!

Οι «πράσινοι» κάθονται… σούζα!

Για το τέλος άφησα την ανακοίνωση έπος για το πιο αλλοιωμένο και ξεφτιλισμένο όλων των εποχών. Μία ανακοίνωση που ήρθε μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Το δεύτερο στο οποίο σύμφωνα με αυτούς, έχουν αδικηθεί για να ευνοηθούν οι «πράσινοι». Η λέξη Παναθηναϊκός όμως, δεν υπάρχει πουθενά. Αυτός ήταν και τότε και τώρα πρωτοπόρος. Αυτός κέρδισε -σύμφωνα πάντα με τον Ολυμπιακό- δύο επιπλέον βαθμούς εις βάρος τους. Αλλά δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά από την ομάδα του κ. Μαρινάκη σε αυτή του κ. Αλαφούζου.

Ο δε Παναθηναϊκός, για τρίτη φορά φέτος δέχεται έμμεσα επίθεση. Μία φορά μετά το ματς του πρώτου γύρου, μία με την ανακοίνωση που έβγαλε ο Ολυμπιακός πριν τον ορισμό του Πορτογάλου Πινέιρο και μία μετά τη λήξη του ντέρμπι. Αλλά οι «πράσινοι» δε μιλάνε. Όπως δε μιλάνε και όταν τους λέει ο Ρουμάνος «κλέφτες». Όταν όμως πει κάτι η ΑΕΚ, έχουν τα δάχτυλα στα πληκτρολόγια και οι ανακοινώσεις και οι διαρροές βγαίνουν σε χρόνο dt. Έβγαλαν μάλιστα ανακοίνωση, σε διάψευση της ΑΕΚ σε θέμα που έβγαλε «πράσινος» ρεπόρτερ. Τόσο πολύ θίχτηκαν. Αλλά σε αυτά που λέει ο Ολυμπιακός, κάθονται σούζα!

ΥΓ: Ρε τον Σωκράτη κατάντια… Χειρότερη και από του Κωστάκη…

ΥΓ 2: Για τη ρεβάνς του Κυπέλλου θα τα πούμε αύριο…

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X