Οι πιθανότητες για Μπρουκς το καλοκαίρι - Ποιος είναι ο άλλος στόπερ που έχει ασχοληθεί η ΑΕΚ

Οι πιθανότητες για Μπρουκς το καλοκαίρι - Ποιος είναι ο άλλος στόπερ που έχει ασχοληθεί η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ προσπάθησε πολύ να πάρει την υπογραφή του Αμερικανού Τζον Άντονι Μπρουκς το Γενάρη και ίσως έχει μια ακόμα ευκαιρία να το καταφέρει το καλοκαίρι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η προσπάθεια της ΑΕΚ να εντάξει στο ρόστερ της τον περασμένο Ιανουάριο έναν κεντρικό αμυντικό με δυνατό προφίλ, υπήρξε εντατική. Μεταξύ των στόπερ με τους οποίους ασχολήθηκε ήταν και ο Τζον Άντονι Μπρουκς, ο οποίος την περίοδο εκείνη ανήκε στην πορτογαλική Μπενφίκα και το κόστος απόκτησής του δεν θα ήταν μεγάλο. Αποδείχθηκε αυτό όταν πωλήθηκε στη Χόφενχαϊμ αντί 300.000 ευρώ.

Ο διεθνής Αμερικανός στόπερ ήταν για κάμποσες εβδομάδες σε επαφή με την ΑΕΚ, η οποία μάλιστα του προσέφερε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με πολύ ικανοποιητικές αποδοχές. Μέχρι που εμφανίστηκε η Χόφενχαϊμ και ο γερμανοτραφής ποδοσφαιρικά Μπρουκς, με τις 276 συμμετοχές ως παίκτης ομάδων της Bundesliga και συγκεκριμένα των Χέρτα Βερολίνου και Βόλφσμπουργκ, επέλεξε την επιστροφή του στη Γερμανία.

Η υπόθεση μοιάζει να έκλεισε καθώς υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024. Ή μήπως όχι; Η παρουσία του στο γερμανικό σύλλογο, δεν τον έχει βοηθήσει έως τώρα να αλλάξει τη μοίρα του, αντιθέτως η Χόφενχαϊμ χαροπαλεύει στις τελευταίες θέσεις της Μπουντεσλίγκα, έχοντας ασταμάτητη καθοδική πορεία. Με τον Μπρουκς στην ενδεκάδα της, μάλιστα, μετρά 4 σερί ήττες έχοντας δεχτεί 13 γκολ!

Προφανώς και δεν ευθύνεται ο Αμερικανός, όσο το κακό στήσιμό της το περασμένο καλοκαίρι, το οποίο σύμφωνα με τα γερμανικά ρεπορτάζ άφησε την ομάδα με πολλές τρύπες και όχι μόνο στο κέντρο της άμυνάς της.

Ενδεχόμενος υποβιβασμός της Χόφενχαϊμ, είναι πολύ πιθανό να ενεργοποιήσει ξανά το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον 30χρονο διεθνή με τις ΗΠΑ κεντρικό αμυντικό, ειδικά αν και εκείνος ψάξει κάτι καλύτερο για το μέλλον του. Δεν υπήρξε ποτέ παίκτης μικρότερων κατηγοριών παρά μόνο όταν ξεπετάχτηκε ως πιτσιρικάς από τις Ακαδημίες της Χέρτα και είναι σε ηλικία για κάτι πιο ελκυστικό από τη Β’ Γερμανίας.

Η άλλη ενεργή περίπτωση

Ούτως ή άλλως, η Ένωση έχει δείξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι δεν παρατάει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που της αρέσουν πολύ και ταιριάζουν στο σχέδιο του Ματίας Αλμέιδα. Τα παραδείγματα των Ελίασον και Μουκουντί, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές καθώς πρόκειται για υποθέσεις παικτών με τις οποίες η ομάδα είχε καταπιαστεί τουλάχιστον έναν χρόνο προτού τελικά καταφέρει να τους αποκτήσει. Το πέτυχε όταν οι συνθήκες ωρίμασαν.

Συμπερασματικά, το ενδιαφέρον θα είναι πάντα ζεστό και για τον Βραζιλιάνο Βιτάο, ο δανεισμός του οποίου από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στην Ιντερνασιονάλ της πατρίδας του εκπνέει τον ερχόμενο Ιούνιο. Η ΑΕΚ ήθελε πολύ τον 23χρονο στόπερ το περασμένο καλοκαίρι, ‘σκάλισε’ για λίγο ξανά την υπόθεσή του τον Γενάρη που μας πέρασε, όμως η μεγάλη στόχευση έχει προσδιοριστεί για το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο Βιτάο ήταν διστακτικός το καλοκαίρι που μας πέρασε μετά την περιπέτειά του στην Ουκρανία και επιθυμούσε τη σιγουριά της πατρίδας του από το να πάρει μια βιαστική επιλογή μετακόμισης σε άλλο σύλλογο της Ευρώπης.

Επειδή όμως ο πόλεμος μαίνεται στη μαρτυρική Ουκρανία και το ερχόμενο καλοκαίρι θα ανοίξει ξανά η συζήτηση για το που ο Βιτάο θα παίξει -σημειωτέων ότι έχει συμβόλαιο με τη Σαχτάρ έως το καλοκαίρι του 2024-, η ΑΕΚ θα επιχειρήσει εκ νέου να τον προσεγγίσει. Έχοντας πλέον και το ατού των συμμετοχών σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και τη σημαντική πρόοδό της ως club σε σχέση με αυτό που ήταν κατά τους περυσινούς θερινούς μήνες, όταν βρισκόταν σε κατάσταση πλήρους αναδόμησης.

Πηγή: Sport24

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X