Μπαλτάκος: «Πάντα τα ίδια συμβαίνουν με τη διαιτησία - Οι ομάδες θα αποφασίσουν πού θα γίνει ο τελικός»

Μπαλτάκος: «Πάντα τα ίδια συμβαίνουν με τη διαιτησία - Οι ομάδες θα αποφασίσουν πού θα γίνει ο τελικός»
Photo Credits: INTIME

Στην κατάσταση της διαιτησίας και στις ενέργειες για το μέρος διεξαγωγής του φετινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, αναφέρθηκε ο Τάκης Μπαλτάκος.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο κομμάτι της διαιτησίας, καθώς και στο πώς θα αποφασιστεί το πού θα διεξαχθεί ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος, αναφέρθηκε ο Τάκης Μπαλτάκος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον «BwinΣΠΟΡ FM 94,6», ο πρόεδρος της ΕΠΟ εξήγησε πως για να διεξαχθεί ο τελικός στο εξωτερικό θα πρέπει να συμφωνήσουν σ’ αυτό οι δύο φιναλίστ του θεσμού.

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως εάν δοθεί το «ΟΚ», τότε υπάρχουν οι περιπτώσεις των Λονδίνου, Τορόντο, Μελβούρνης και Κύπρου. Βέβαια, συμπλήρωσε πως το ενδεχόμενο να διεξαχθεί ο τελικός εντός συνόρων είναι ορατό, με το Πανθεσσαλικό και το ΟΑΚΑ να είναι τα δύο επικρατέστερα γήπεδα.

«Αυτό έχει παρεξηγηθεί. Η προκήρυξη αναφέρει πως ο τελικός του Κυπέλλου μπορεί να γίνει στο εξωτερικό και σε άλλη ομοσπονδία. Θα πρέπει να μιλήσουμε με τις ομάδες που θα πάνε στον τελικό.

Εμείς αυτή τη στιγμή συλλέγουμε πληροφορίες, 9 Μαρτίου το βράδυ να είμαστε έτοιμοι αν οι ομάδες έχουν την ίδια αντίληψη. Οι ομάδες αυτή τη στιγμή δεν συζητάνε και δικαίως γιατί δεν ξέρουν. Ο προπονητής είναι κάτι το σημαντικό σε αυτή την υπόθεση, πρέπει και αυτός να αποφασίσει. Αν οι ομάδες για παράδειγμα πουν ”ΟΚ, πάμε Λονδίνο, πάμε Μελβούρνη, πάμε Πανθεσσαλικό” να είμαστε έτοιμοι. Τα έσοδα θα είναι πενταπλάσια από τα έξοδα, τα εισιτήρια εκεί δεν έχουν 10 ευρώ. Τα έξοδα στο Λονδίνο θα είναι 500 χιλ ευρώ, ενώ τα έσοδα 2,5 εκατ. ευρώ. Υπάρχουν πολλές επιλογές, το Τορόντο επίσης που έχει πολλούς Έλληνες, η Κύπρος επίσης.

Δεν μπορείς να πας να πεις στις ομάδες θα πας να παίξεις Μελβούρνη, δεν είναι κάτι που γίνεται κάθε χρόνο. Η ΕΠΟ προετοιμάζεται για κάθε δυνατή επιλογή ώστε να είναι έτοιμη. Υπάρχει το Πανθεσσαλικό αλλά και το ΟΑΚΑ εφόσον είναι έτοιμο και συμφωνήσει κάποιος εκ των ΠΑΟΚ ή Λαμίας», ανέφερε αρχικά.

Εν συνεχεία, ο Τάκης Μπαλτάκος στάθηκε και στην κακή αντιμετώπιση των Ελλήνων διαιτητών και στις «φωνές» που πάντα θα υπάρχουν,  όπως και στις αρνητικές απαντήσεις που φέρονται να δίνουν οι ρέφερι από πρωταθλήματα από το «πάνω ράφι» για να έρθουν να σφυρίξουν στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, ο Τάκης Μπαλτάκος μίλησε για:

-το θέμα της διαιτησίας και τις φωνές που υπάρχουν: «Αυτό έτσι ήταν πάντα και φοβάμαι ότι έτσι θα είναι πάντα. Δεν μπορεί να απαιτούμε από τους διαιτητές να είναι οι μόνοι αλάθητοι στον κόσμο. Δεν γίνεται να συγχωρούμε τα λάθη στους άλλους και όχι στους διαιτητές. Αυτοί που φωνάζουν είναι οι ίδιοι αλάθητοι; Για τους Έλληνες διαιτητές λένε ότι είναι στημένοι εάν δώσουν ένα πλάγιο άουτ. Αυτά είναι υπερβολές».

-το εάν θα συνεχίσουμε να έχουμε διαιτητές από το «κάτω ράφι»: «Γιατί να θέλει ο Άγγλος διαιτητής να έρθει; Για να πάρει 1500 ευρώ και να του βρίζουν τη μάνα και τον πατέρα;».

-το εάν τελικά όντως δεν έρχονται και μας γυρνούν την πλάτη: «Έτσι ακριβώς».

-τη συνεδρίαση της Super League 2, όπου οι ομάδες θα συζητήσουν το εάν θα επανέλθουν: «Αυτό που πρέπει να κάνω εγώ ως πρόεδρος, είναι να μιλήσω με τον κ. Αυγενάκη και να δούμε πώς θα γίνει αυτή η συζήτηση. Αλλά μαθαίνω ότι ακόμα και να δοθούν τα χρήματα, 10-15 ομάδες δεν θα κατέβουν».

-την τιμωρία (της Εθνικής και των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) που θα έρθει από τη FIFA εάν σταματήσει το πρωτάθλημα της Super League 2: «Αυτό που πρέπει να σκεφτούμε είναι ότι αφορά το ποιος θα ανέβει και θα πέσει από τη 2η κατηγορία αλλά και από την 3η. Δεν είναι μόνο η κορυφή της πυραμίδας. Τι θα γίνει του χρόνου; Είναι η κατηγορία που ενώνει την Α’ και τη Γ’».

-τη γρήγορη διαδικασία με την εκδίκαση της έφεσης για το Ατρόμητος-ΑΕΚ: «Γι’ αυτό βάλαμε τις πέντε μέρες. Μετά τις πέντε μέρες χάνεται η μπάλα».

 

 

 

 

 

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X