Η ΑΕΚ κόντρα στον «Βαρδινογιαννισμό», η μεγάλη γκολάρα του Ράντονιτς κόντρα στον Παναθηναϊκό! (VIDEO)

Η ΑΕΚ κόντρα στον «Βαρδινογιαννισμό», η μεγάλη γκολάρα του Ράντονιτς κόντρα στον Παναθηναϊκό! (VIDEO)

Νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού που είχε πανηγυριστεί έξαλλα, σε μια εποχή έξαρσης του αντιβαρδινογιαννισμού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το 1-0 σε βάρος του Παναθηναϊκού σαν σήμερα πριν από 41 χρόνια ήταν μία νίκη με ιδιαίτερη σημασία. Σε μια εποχή που ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιώργος Βαρδινογιάννης είχε ήδη αρχίσει να «οικοδομεί» την παρασκηνιακή του κυριαρχία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάθε αγώνας της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό γινόταν μέσα σε μια ιδιαίτερα τεταμένη ατμόσφαιρα.

Μάλιστα, ο αντίστοιχος αγώνας της προηγούμενης σεζόν (0-0) είχε στιγματιστεί από το πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ που αρχικά είχε καταλογίσει και που στη συνέχεια είχε… ανακαλέσει ο διαιτητής Κυφωνίδης.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, οι νίκες της ΑΕΚ σε βάρος των… Βαρδινογιάννηδων απέκτησαν πρόσθετη σημασία για τον κόσμο της και είχαν έρθει τρεις στη σειρά από τον Φλεβάρη του 1982 έως και τον Απρίλη του 1983: δύο στη Νέα Φιλαδέλφεια και μία ενδιάμεσα στη Λεωφόρο. Η πρώτη από αυτές κατακτήθηκε στον αγώνα της 21ης αγωνιστικής της σεζόν 1981-82 και με τον Παναθηναϊκό να προπορεύεται στη βαθμολογία.

Σκόρερ της νίκης με 1-0, με ένα κοντινό σουτ μετά από φάση διαρκείας στο 25΄, ήταν ο Μαυροβούνιος σέντερ φορ Μόιας Ράντονιτς, ο οποίος είχε έρθει δύο μήνες νωρίτερα για να αντικαταστήσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς που ήδη από το καλοκαίρι του 1981 είχε αποτελέσει παρελθόν. Ο Ράντονιτς δεν έκανε μεγάλη καριέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά μας άφησε να θυμόμαστε ένα γκολ και μία νίκη που είχαν πανηγυριστεί έξαλλα από τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Για τον Παναθηναϊκό ήταν μία ήττα από αυτές που του κόστισαν έναν τίτλο. Τρεις υπέστη όλες κι όλες, από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ηρακλή εκτός έδρας, αλλά ήταν αρκετές για να ισοβαθμήσει με τον Ολυμπιακό και να χάσει το πρωτάθλημα με μπαράζ στον Βόλο.

Σημειωτέον ότι εκείνη την εποχή ήταν σε έξαρση το θέμα «Μπουμπλή», ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Χουάν Ραμόν Ρότσα. Από το 1980 έπαιζε ως Ελληνας ομογενής, μετά από μια σειρά παρατυπιών, όμως στα τέλη του 1981 ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού Σταύρος Νταϊφάς είχε αρχίσει να «σκαλίζει» το θέμα, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί τον Απρίλιο του 1982 ότι ο «Γιάννης Μπουμπλής» δεν ήταν Ελληνας, αλλά… κανονικός Αργεντινός. Ο Παναθηναϊκός απειλήθηκε με εξοντωτικές ποινές αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα άλλο, εκτός από την αφαίρεση της ιθαγένειας από τον ποδοσφαιριστή (την απέκτησε νομότυπα το 1986).

H σύνθεση της ΑΕΚ: Χρηστίδης, Γεωργαμλής, Παραπραστανίτης, Μανωλάς (22′ Θώδης) Νικολάου, Καραγκιοζόπουλος, Καραβίτης, Μπαλής, Ράντονιτς, Βλάχος (86′ Μουσούρης) Μαύρος

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X