Περισσότερες από 30 χώρες δεσμεύονται να υποστηρίξουν τον αποκλεισμό των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών

Περισσότερες από 30 χώρες δεσμεύονται να υποστηρίξουν τον αποκλεισμό των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών

Περισσότερες από 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας, δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν την απαγόρευση σε Ρώσους και Λευκορώσους

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περισσότερες από 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας, δεσμεύτηκαν τη Δευτέρα (20/2) να υποστηρίξουν την απαγόρευση σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές συμμετοχής σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, όπως ανέφερε ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης.

Η δήλωση ακολουθεί πρόσφατες προτάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) που υποδηλώνουν ότι διερευνάται ένας χάρτης που θα επιτρέψει στους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να επιστρέψουν στους αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, πρόσθεσε η κυβέρνηση.

«Ανησυχούμε πολύ για τη σκοπιμότητα για Ρώσους και Λευκορώσους Ολυμπιακούς αθλητές να συμμετάσχουν ως “ουδέτεροι” ενώ χρηματοδοτούνται και υποστηρίζονται από τα κράτη τους», εξηγεί επιστολή που έλαβε το AFP από αυτόν τον συνασπισμό περίπου τριάντα χωρών.

«Πιστεύουμε ακράδαντα, δεδομένου ότι η κατάσταση δεν έχει αλλάξει σχετικά με την επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία… ότι δεν υπάρχει λόγος να ανατραπεί ο αποκλεισμός των Ρώσων αθλητών και της Λευκορωσίας που αποφασίστηκε από τη ΔΟΕ», εξηγεί η επιστολή.

«Μέχρι να αντιμετωπιστούν αυτά τα θεμελιώδη θέματα, καθώς και η σκληρή έλλειψη σαφήνειας και συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τον ορισμό της “ουδετερότητας”, δεν αποδεχόμαστε ότι επιτρέπεται στους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να επιστρέψουν στους αγώνες», ισχυρίζονται και καταλήγουν: «Προτρέπουμε τη ΔΟΕ να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα που στοχεύουν όλες οι χώρες και να επανεξετάσει την πρότασή της ανάλογα».

Κώστας Τσίλης: Μακάρι να μην βγει σε κακό
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X