Η ΑΕΚ έφυγε για την κορυφή, ο Οικονομόπουλος την κράτησε ζωντανή στο "Καραϊσκάκης"! (VIDEO)

Η ΑΕΚ έφυγε για την κορυφή, ο Οικονομόπουλος την κράτησε ζωντανή στο "Καραϊσκάκης"! (VIDEO)

Μεγάλη νίκη στην πορεία προς τον τίτλο, με τον Οικονομόπουλο να αποκρούει το τελευταίο από τα τρία πέναλτι που είχαν «σώσει» ισάριθμους βαθμούς για την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο αγώνας Εθνικού-ΑΕΚ στις 20/2/1989 είχε πολλαπλή ιστορική σημασία. Αρχικά λόγω της ημέρας διεξαγωγής του, αφού η αποχή των διαιτητών ποδοσφαίρου από τα κυριακάτικα ματς είχε ως αποτέλεσμα να μετατεθεί όλη η αγωνιστική για Δευτέρα.

Ο Εθνικός σκόραρε πρώτος με τον Κοττίδη στο 10′, αλλά η ΑΕΚ ισοφάρισε σχεδόν αμέσως με τον Σαββίδη μετά από μεγάλη μπαλιά του Σαβέβσκι. Δέκα λεπτά αργότερα, στο 22′, ο Τόνι ήταν και πάλι ο… σερβιτόρος με εκτέλεση φάουλ και ο Στέλιος Μανωλάς ο σκόρερ με κεφαλιά.

Η ΑΕΚ ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη, αφού στις δύο πρώτες αγωνιστικές είχε χάσει πολύ έδαφος. Σε δύο απανωτά ματς με Παναθηναϊκό και Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια είχε φέρει 0-0 και 0-1 αντίστοιχα και δεν είχε άλλα περιθώρια. Γι’ αυτό και όταν ο Εθνικός κέρδισε το πέναλτι στο 80′, η ΑΕΚ βρέθηκε να απειλείται με νέα απώλεια. Ο Σπύρος, όμως, ήταν και πάλι εκεί!

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Οικονομόπουλος, Χατζής, Μανωλάς, Κούτουλας, Γεωργιάδης, Π. Παπαϊωάννου, Φαμέλης, Σαβέβσκι, Μπατάλης (77′ Κλόπας) Οκόνσκι (46′ Χριστοδούλου) Σαββίδης.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X