Η ΑΕΚ πάει στην Τούμπα για να κερδίσει τον ΠΑΟΚ, να παραμείνει «αφεντικό» και να τον «τελειώσει»! (20:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

Η ΑΕΚ πάει στην Τούμπα για να κερδίσει τον ΠΑΟΚ, να παραμείνει «αφεντικό» και να τον «τελειώσει»! (20:30, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ με νίκη απόψε στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ παραμένει σε θέση ισχύος στις πρώτες θέσεις

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ κοντράρεται στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ και θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο της σερί που θα την κρατήσει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή «τελειώνοντας» ταυτόχρονα την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου από την υπόθεση-τίτλος.

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει απόψε (20:30, Novasports Prime, LIVE σχολιασμός enwsi.gr) στην κατάμεστη Τούμπα σε ματς για την 23η αγωνιστική της Super League και θέλει να πάρει ένα εμφατικό διπλό, το πρώτο φέτος στο πρωτάθλημα μετά την ήττα στην Λεωφόρο και την ισοπαλία στο Καραϊσκάκη.

Η Ένωση προέρχεται από εννέα σερί νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο μετά την ήττα στα Ιωάννινα με 2-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 3 Γενάρη. Τελευταίο της θύμα ήταν ο Λεβαδειακός, τον οποίο νίκησε με 3-0 χωρίς να φορτσάρει. Προηγήθηκε στο 37′ με φάουλ του Λιβάι για να «καθαρίσει» στο 45′ ο Άμραμπατ με πέναλτι με τον Φαν Βέερτ στο 84′ να διαμορφώνει το τελικό 3-0.

Το πλάνο της ΑΕΚ

Με σχεδόν όλα της τα «όπλα» στην αποστολή θα παραταχθεί η ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Γνωστοί απόντες οι Μοχαμαντί και Φερνάντες που βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας τους, ενώ προέκυψε και η αδιαθεσία του Γαλανόπουλου με τον Ματίας Αλμέιδα, όμως, να έχει αρκετές επιλογές.

Και ο κόουτς ενόψει του αγώνα σήμερα το… σκεφτόταν αρκετά. Διότι δεν αποκλείεται να έχουμε αλλαγές στην 11άδα, αφού έχουν επιστρέψει πια σε φουλ ρυθμούς οι Γκατσίνοβιτς και Ελίασον και προσφέρουν τις λύσεις στα άκρα που είχε προ του Μουντιάλ η ομάδα. Τότε που έπαιζε πιο καλά, πιο πειστικά και πιο πιεστικά μπροστά. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να δούμε και το ίδιο σχήμα του τελευταίου διαστήματος με αμφότερους στον πάγκο.

Η πιθανή ενδεκάδα που θα επιλέξει ο Αλμέιδα για το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι με τον Αθανασιάδη στο τέρμα. Στα μπακ οι Ρότα δεξιάμ, Χατζισαφί αριστερά και δίδυμο στα στόπερ οι Βίντα και Μουκουντί.

Στον άξονα θα ξεκινήσουν πιθανότατα οι Σιμάνσκι-Γιόνσον, με τον Πινέδα αριστερά και με τον Άμραμπατ δεξιά, με τον Αραούχο σε περιφερειακό ρόλο κοντά τους και πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία που θα είναι στην κορυφή της επίθεσης. Σε διαφορετική περίπτωση το δίδυμο των Σιμάνσκι και Γιόνσον θα «σπάσει» με έναν εκ των δύο εκτός, τον Πινέδα στον άξονα, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά και τον Ελίασον δεξιά.

Οπως αντιλαμβάνεται κανείς είναι ακόμη… θολό πως θα επιλέξει να αρχίσει το ντέρμπι ο Αλμέιδα.

Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον.

Το πλάνο του ΠΑΟΚ

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ που είναι αήτττος σε 12 σερί ματς, έχει πάρει μόλις ένα ντέρμπι φέτος στην Τούμπα, αυτό με τον Άρη ενώ έχασε από Παναθηναϊκό και ήρθε ισόπαλος με τον Ολυμπιακό. Αναζητά ένα τρίποντο που θα του μειώσει τη διαφορά από την ΑΕΚ και θα τον διατηρήσει σε τροχιά κορυφής, ενώ ως το φινάλε της κανονικής διάρκειας οι Θεσσαλονικείς έχουν βατά ματς και μπορούν το απόλυτο. Οι Κουλιεράκης, Κοτάρσκι επιστρέφουν και θα παίξουν βασικοί, ενώ ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν θα έχει ξανά στη διάθεσή του τους Ελ Καντουρί, Κουαλιάτα, Βιεϊρίνια, Λύρατζη, Κούρτιτς.

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από την… σοκαριστική ισοπαλία στην Τρίπολη, αφού είδε τον Αστέρα με δύο γκολ από το 90’ και μετά να ισοφαρίζει σε 2-2. Βέβαια, μεσοβδόμαδα οι «ασπρόμαυροι»… δικαιώθηκαν διότι δύο ημέρες αργότερα με ανακοίνωσή τους εξέθεσαν τη διαιτητική ομάδα για το οφσάιντ στο γκολ της ισοφάρισης των Αρκάδων, αλλά η ζημιά βαθμολογικά έγινε.

Αναλυτικά οι παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ είναι οι:
Κοτάρσκι, Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κεντζιόρα, Ίνγκασον, Κάργας, Κουλιεράκης, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Ντάντας, Ντόουγκλας, Φιλίπε Σοάρες, Κωνσταντέλιας, Α. Ζίβκοβιτς, Τάισον, Ρικάρντο, Νάρεϊ, Ολιβέιρα, Μπράντον.

Οι διαιτητές του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

  • Διαιτητής: Έσκας (Νορβηγία)
  • Βοηθοί: Ένγκαν, Μπασέβκιν (Νορβηγία)
  • Τέταρτος: Μανούχος
  • VAR: Ρέντερ (Νορβηγία), Παπαδάκης

Σταμάτης Βούλγαρης: Ασχολούμαστε με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και όχι με τον… τελικό
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X