AEK: Η «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena»... τρομάζει! - «13 στα 13» και 35-2 τα γκολ (VIDEO)

AEK: Η «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena»... τρομάζει! - «13 στα 13» και 35-2 τα γκολ (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν περνάει κανείς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στις 3 Οκτωβρίου του 2022 η ΑΕΚ έβαλε τέλος στα 19,5 χρόνια… εξορίας και επέστρεψε στο «σπίτι» της, στη Νέα Φιλαδέλφεια και την «Αγιά Σοφά-OPAP Arena» υποδεχόμενη τον Ιωνικό όπου επικράτησε με 4-1 μπροστά σε 32.000 Ενωσίτες.

Εκείνο το βράδυ, οι φίλοι της ΑΕΚ αντιλήφθηκαν τι στερήθηκαν τόσα χρόνια, αλλά και πόσο μεγάλη είναι η δυναμική που μπορεί να προσφέρει μια πραγματική έδρα. Παρ’ όλα αυτά, λίγοι ήταν εκείνοι που θα μπορούσαν να σκεφτούν πόσο «ονειρική» θα ήταν η συνέχεια.

Και αυτό διότι η OPAP Arena έχει εξελιχθεί σε ένα πραγματικό απόρθητο «κάστρο» και οι αριθμοί, την προκειμένη περίπτωση, λένε όλη την αλήθεια.

H ΑΕΚ έχει το «13 στα 13» στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena»

Αρχικά, στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ όχι μόνο δεν έχει γνωρίσει την ήττα, αλλά ούτε έχει έρθει ποτέ ισόπαλη. Μετράει το απόλυτων των νικών που ισοδυναμεί με το «13 στα 13» σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας. Εντυπωσιακός είναι και ο απολογισμός τερμάτων καθώς η ΑΕΚ «τρέχει» ένα 35-2 και τα δυο αυτά τέρματα που έχει δεχτεί δεν στοίχισαν, ούτε καν… άγχωσαν, αφού ήρθαν στις νίκες με 4-1 επί του Ιωνικού και επί του Παναιτωλικού.


Επιπλέον, άξιοι αναφοράς είναι και οι εντός έδρας επιδόσεις της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα στα ντέρμπι. Παιχνίδια που αν μη τι άλλο, «πλήγωσαν» το σύλλογο τα τελευταία χρόνια, δημιουργώντας παραδόσεις που ήταν πρωτόγνωρες για την ιστορία της ΑΕΚ. Ωστόσο, η νέα έδρα των «κιτρινόμαυρων» τα έσβησε… κατευθείαν και το πρώτο καλωσόρισμα των μεγάλων αντιπάλων εξελίχθηκε με υπέροχο τρόπο. Η σειρά ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ όπου η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 και στη συνέχεια σειρά είχε ο Παναθηναϊκός με 1-0, ακολούθησε το 3-0 επί του Άρη και τέλος, ένα ακόμη 3-0 επί του Ολυμπιακού για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet.


Μόνο η Σέλτικ συγκρίνεται με την ΑΕΚ

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, καμία άλλη ομάδα εντός συνόρων δεν έχει πετύχει κάτι ανάλογο τη φετινή σεζόν και αν κάποιος θέλει να συγκρίνει τις επιδόσεις της ΑΕΚ πρέπει να «κοιτάξει» στο εξωτερικό.

Εκεί, που μόνο η Σέλτικ μετράει μέχρι στιγμής μεγαλύτερο σερί νικών στην Ευρώπη, αφού έχει αγωνιστεί σε περισσότερα παιχνίδια στο Celtic Park, μετρώντας το «15 στα 15» με απολογισμό τερμάτων 49-8. Βρίσκεται στην 1η θέση του πρωταθλήματος της Σκωτίας και στο +9 από την δεύτερη, Ρέιντζερς, αλλά και στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Μετά, πιο κάτω από την «Ένωση» και στην τρίτη θέση των ομάδων με το απόλυτο των νικών στα πρωταθλήματα της Ευρώπης βρίσκεται η Σλάβια Πράγας από την Τσεχία, που μετράει 10 νίκες σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια, με συνολικό σκορ τερμάτων 42-5. Είναι η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος και στο +1 από τη Βικτόρια Πλζεν, ενώ βρίσκεται και στα προημιτελικά του Κυπέλλου Τσεχίας.

Όλα τα παραπάνω, είναι ικανά να καταδείξουν τη σημασία που έχει για μια ομάδα να αγωνίζεται στη δίκη της έδρα και στην περίπτωση της ΑΕΚ, αυτοί οι πέντε μήνες που αγωνίζεται στη Νέα Φιλαδέλφεια το έχουν αποδείξει με τον καλύτερο τρόπο…

Πηγή: SportFM

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X