Βάλε μέσα την δεύτερη 11άδα, τους κάναμε ρεζίλι σε όλη την Ελλάδα!

Βάλε μέσα την δεύτερη 11άδα, τους κάναμε ρεζίλι σε όλη την Ελλάδα!
Photo Credits: INTIME

Ο Ολυμπιακός λανθασμένα δεν έκανε αναστροφή και ένιωσε την οργή της Νέας Φιλαδέλφειας με... 3-0 από την ΑΕΚάρα!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ είναι καλύτερη ομάδα και με τα… δεύτερα και το απέδειξε απόψε. Κέρδισε άνετα 3-0 τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια και αυτός… ένιωσε τι εστί αυτή η επιστροφή, όπως ο ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟ και ο Άρης νωρίτερα.

Και έτσι η ΑΕΚ απέκτησε πολύ σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό, ενόψει της ρεβάνς στο Καραϊσκάκη.

Για την Ένωση σκόραραν στο 3′ ο Γκαρσία, στο 28′ με αυτογκόλ ο Σαμασέκου και στο 103′ ο Γκαρσία με πέναλτι για το 3-0, ενώ είχε δοκάρι με τον Μάνταλο και ο ΟΣΦΠ δύο με τον Ροντρίγκες.

Τραγική διαιτησία του Νταμπάνοβιτς, κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό για να μην φάει περισσότερα γκολ απόψε!

Ο ΟΣΦΠ στο τέλος πηγε να τινάξει το ματς στον αέρα.

LIVE η εξέλιξη του αγώνα

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα άρχισε με αρκετές εκπλήξεις το ματς. Ο Στάνκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, Σιντιμπέ-Χατζισαφί στα δύο άκρα, Τζαβέλλας-Μήτογλου στα στόπερ, Γαλανόπουλος-Μάνταλος στα χαφ, δεξιά ο Ελίασον, αριστερά ο Γκατσίνοβιτς και ο Τσούμπερ πίσω από τον Γκαρσία. Ο Μίτσελ, από πλευράς ΟΣΦΠ, είχε τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, Παπασταθόπουλο-Ντόι στα στόπερ, Σαμασέκου-Χουάνγκ-Εμβιλά στον άξονα, τον Ροντρίγκες και τον Μπιέλ στα άκρα της επίθεσης και τον Ελ Αραμπί φορ.

Η ΑΕΚ μπήκε έξυπνα στο ματς και αφού έδωσε την μπάλα στον ΟΣΦΠ, τον πίεσε όταν έπρεπε και στην πρώτη φάση βρήκε γκολ. Στο 3’ λάθος μπαλιά από πλευράς Ολυμπιακού, το εκμεταλλεύεται η ΑΕΚ και πιέζει, ο Βρουσάι γλιστράει, ο Τσούμπερ έδωσε ασίστ και ο Γκαρσία αφού απέφυγε τον Ντόη με όμορφη ενέργεια έκανε απέναντι στον Τζολάκη το 1-0 πολύ άνετα, για να πάρει φωτιά η Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ πήρε ανάσα από το γρήγορο γκολ, αλλά ο ΟΣΦΠ στάθηκε τυχερός και παραλίγο να απαντήσει. Στο 14’ επίθεση του Ροντρίγκες από αριστερά, έλειπε ο Σιντιμπέ στην επίθεση, μπαίνει στην περιοχή ταχύτατα απέναντι στον Γαλανόπουλο, συγκλίνει κεντρικά και πιάνει έναν κεραυνό με το δεξί, η μπάλα στη συμβολή των δοκαριών. Ο Βρουσάι παίρνει το ριμπάουντ από δεξιά κι εντός περιοχής, έχει χρόνο να σουτάρει, ψηλά άουτ

Και οι δύο ομάδες έκαναν πολλά και εύκολα λάθη με την μπάλα, με την ΑΕΚ να είναι αρκετά πιο απειλητική προς την άμυνα του Τζολάκη. Ο ΟΣΦΠ ήταν κάκιστος όμως και έκανε πολύ εύκολα λάθη… Σε ένα από αυτά, έγινε και το 2-0. Ο Τσούμπερ από αριστερά έκανε πλάκα με φοβερή ντρίπλα στον Ντόι, τον ανέκοψε η άμυνα, ο Μάνταλος κράτησε όπως-όπως την μπάλα ζωντανή κοντά στην εστία και ο Σαμασέκου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Ο Ολυμπιακός μετά και το 2ο γκολ έδειχνε να έχει καταρρεύσει… Στο 40’ ο Χατζισαφί φεύγει από αριστερά και σεντράρει χαμηλά, ο Γκαρσία δεν μπορεί να προλάβει την μπάλα ανάμεσα στους στόπερ του Ολυμπιακού κι αυτή περνάει από την άλλη πλευρά. Στη συνέχεια της φάσης, η μπάλα φτάνει ξανά στον Χατζισαφί, που κάνει κακή σέντρα… Ένα λεπτό μετά ο Μίτσελ έκανε αναγκαστική αλλαγή με τον Μπουτούτσι να παίρνει την θέση του Μπιέλ που είχε ενοχλήσεις. Και κάπως έτσι τελείωσε το α’ ημίχρονο με το 2-0 υπέρ της ΑΕΚ να δείχνει ξεκάθαρη υπεροχή των παικτών του Ματίας Αλμέιδα στο χορτάρι.

Το β’ ημίχρονο άρχισε με τον ΟΣΦΠ να κάνει δύο αλλαγές. Ο Μίτσελ έβαλε Φορτούνη-Ροντινέι αντί Σαμασέκου-Βρουσάι με στόχο να βοηθήσει να βελτιωθεί η κάκιστη εικόνα της ομάδας του αμυντικά και δημιουργικά. Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση για γκολ και στο 51’ θα μπορούσε να έχει μία μεγάλη ευκαιρία. Ο Γκαρσία πέρασε στο σπριντ το Ντόη στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Ρέαμπτσιουκ τον μάρκαρε από δεξιά, ο Παπασταθόπουλος από αριστερά και τον τραβά από το χέρι, με αποτέλεσμα να πέσει κάτω. Ήταν πεντακάθαρο πέναλτι, αλλά τόσο ο διαιτητής Νταμπάνοβιτς, όσο και ο Γιακούμπικ στο VAR έδειξαν «παίζεται». Και γενικότερα τα σφυρίγματα του Νταμπάνοβιτς δεν ήταν σωστά, και πολλές φορές έδινε έξτρα επιθέσεις στον ΟΣΦΠ.

Ο Ολυμπιακός απάντησε με μία μεγάλη φάση στο 56’. Από φάση διαρκείας, ο Γκαρσία δεν κατάφερε να απομακρύνει, ο Ροντρίγκες πήρε την μπάλα από δεξιά, σούταρε πολύ δυνατά και βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Στάνκοβιτς. Μετά η ΑΕΚ «ξύπνησε», πήρε μέτρα προς την εστία του ΟΣΦΠ και είχε ένα τρομερό σουτ του Μάνταλου που βρήκε δοκάρι στο 61’, ενώ αμέσως μετά ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είχε νέο καλό σουτ που κέρδισε κόρνερ.

Στο 63’ ο Αλμέιδα έκανε τις πρώτες αλλαγές με Σιμάνσκι και Αραούχο, αντί Γαλανόπουλου και Τσούμπερ. Αμέσως μετά ο Μίτσελ έβαλε Μπακαμπού αντί Ελ Αραμπί, και τον Βαλμπουενά αντί Χουάνγκ. Το ματς είχε την ΑΕΚ πρωταγωνίστρια και στα επόμενα λεπτά με πρέσινγκ ψηλά, αλλά στο 72’ ο Τζαβέλλας τραυματίστηκε και ο Αλμέιδα έβαλε τον Βίντα για τα τελευταία λεπτά του ντέρμπι. Οι Πειραιώτες έγιναν πολύ απειλητικοί τα επόμενα λεπτά, έχοντας προσθέσει επιθετικογενείς παίκτες μεσοεπιθετικά. Στο 76’ είχαμε εκτέλεση φάουλ με γέμισμα, η άμυνα της ΑΕΚ αφήνει την μπάλα κι αυτή φτάνει στον Μπακαμπού, που πλασάρει από κοντά. Ο Στάνκοβιτς αποκρούει, η μπάλα πηγαίνει στον Εμβιλά που από πλάγια αριστερή θέση κι εντός μικρής περιοχής πλασάρει προς την εστία. Ο Βίντα απομακρύνει -χωρίς να είναι σαφές αν απομάκρυνε μπροστά ή πίσω από τη γραμμή- και η φάση σταματά με υπόδειξη για οφσάιντ. Ο VAR την εξέτασε και είδε ότι ο Εμβιλά ήταν οφσάιντ, όταν ο Μπακαμπού πλάσαρε. Στο 78’ από κόντρα από κόψιμο του Σιντιμπέ, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, αλλά αμέσως μετά… αντέδρασε η ΑΕΚ με δυνατό σουτ του Αραούχο να φεύγει άουτ. Στο 81’ ο Παπασταθόπουλος δεξιά και περίπου 15 μέτρα μακριά από την περιοχή, δοκιμάζει ένα δεξί σουτ, αρκετά άουτ η μπάλα. Στο 83’ ο Αλμέιδα έκανε νέα διπλή αλλαγή. Ο Άμραμπατ αντί του Ελίασον και ο Πινέδα αντί του Μάνταλου.

Στα τελευταία λεπτά είχαμε ένταση στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ παικτών και πάγκων των δύο ομάδων. Ο Άμραμπατ από δεξιά, τον σταματούν Μπουτούτσι και Βαλμπουενά, όμως προλαβαίνει να δώσει πάσα. Ο διαιτητής δεν αφήνει το πλεονέκτημα και καταλογίζει φάουλ πάνω στον Μαροκινό. Οι παίκτες της ΑΕΚ διαμαρτύρονται έντονα, ο Βαλμπουενά βρίσκεται ξανά εν μέσω αψιμαχιών και στην ένταση μετέχουν και οι δύο πάγκοι… Ο Νταμπάνοβιτς τα είχε κάνει μαντάρα στο ντέρμπι, αλλά ευτυχώς δεν επηρέασε το αποτέλεσμα.

Στο τέλος ο Γκατσίνοβιτς έχασε τεράστια ευκαιρία για το 3ο γκολ, αλλά ολιγόρισε και έχασε χρόνο προ του Τζολάκη.

Αμέσως μετά ο Γκάτσι είχε νέα φάση, ανατράπηκε από τον Ντόη, αλλά ο Νταμπάνοβιτς πάλι δεν έδωσε τίποτε. Το VAR τον φώναξε να δει ότι έκανε λάθος και ο Μαυροβούνιος έδωσε το πέναλτι με τον Γκαρσία να γράφει το τελικό 3-0 και να τελειώνει την υπόθεση πρόκριση!

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-0

Γκολ:

3’ Γκαρσία σουτ 1-0

28’ Σαμασέκου αυτογκόλ 2-0

103′ Γκαρσία πέναλτι 3-0

Κίτρινες: Γαλανόπουλος (63’)

Κόκκινες:

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Γαλανόπουλος (64′ Σιμάνσκι), Ελίασον (84′ Άμραμπατ), Μάνταλος (84′ Πινέδα), Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ (64′ Αραούχο), Γκαρσία.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Βρουσάι (46′ Ρόντινει), Ντόη, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Σαμασέκου (46′ Φορτούνης), Χουάνγκ (67′ Βαλμπουενά), Εμβιλά, Μπιέλ (39′ λ. τρ. Μπουτούτσι), Ελ Αραμπί (67′ Μπακαμπού), Ροντρίγκες.

Ο MVP του ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Ο Στίβεν Τσούμπερ συμμετείχε και στα δύο γκολ της ΑΕΚ και ήταν καταλυτικός σε αυτές τις επιθετικές φάσεις που έκαναν τη διαφορά. Στο 1-0 έδωσε την ασίστ την κατάλληλη στιγμή στον Γκαρσία για το γκολ, ενώ στο 2-0 ξεκίνησε από δεξιά με τρομερή ντρίπλα απέναντι στον Ντόη και από εκεί άρχισε η φάση για το αυτογκόλ. Καλύτερα τρεξίματα και συνεχής βελτίωση, μετά την επιστροφή του.

Το κλειδί του ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Για ακόμη μία φορά για την ΑΕΚ μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, το ζήτημα για να φτάσει στη νίκη ήταν το πότε θα μπει το πρώτο γκολ. Αυτό απόψε μπήκε νωρίς στο 3’ και έδωσε μεγάλη πνοή στην φρέσκια 11άδα της ΑΕΚ και μεγάλο άγχος στην άμυνα του ΟΣΦΠ.

Τα γκολ του ΑΕΚ-Ολυμπιακός




Η μετάδοση του ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X