ΨΕΥΤΕΣ με αποδείξεις! (ΦΩΤΟ από FIFA)

ΨΕΥΤΕΣ με αποδείξεις! (ΦΩΤΟ από FIFA)
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης αποδεικνύει με έγγραφα αυτά λέει η FIFA για τη μέτρηση των δοκαριών και κάνει συγκρίσεις με τα όσα συνέβησαν στο Περιστέρι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τη Δευτέρα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στον ΣΠΟΡFM ιδιοκτησίας Γιάννη Αλαφούζου, υπήρξε ρεπορτάζ και δημοσίευμα αντίστοιχα, στο οποίο τονιζόταν ότι «η FIFA στο βιβλίο κανονισμών ΑΠΑΙΤΕΙ χρήση λέιζερ». Κάτι τέτοιο είναι παντελώς ανυπόστατο και ψευδές! Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν τα ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη και τα φίλα προσκείμενα στην ομάδα του Πειραιά προκειμένου να παρέχουν πλήρη «κάλυψη» τον Ατρόμητο του Σπανού.

Επειδή λοιπόν προσπαθούν για ακόμα μία φορά να βιάσουν την πραγματικότητα και την αλήθεια και προκειμένου να μην χαθεί η μπάλα, ας εξηγήσουμε τα βασικά…

Το manual της FIFA

Το manual της FIFA είναι ένα εγχειρίδιο οδηγιών και όχι κανονισμός. Η διαφορά είναι τεράστια, ψάξτε να τη βρείτε στα λεξικά. Ο κανονισμός αναφέρει ρητά ότι το δοκάρι πρέπει να έχει ύψος 2 μέτρα και 44 εκατοστά. Ούτε 2 και 43, ούτε 2 και 41,5.

Στο εγχειρίδιο της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας λοιπόν, το οποίο μπορούν όλοι να το βρούνε πανεύκολα στην επίσημη ιστοσελίδα της, στις οδηγίες, αναφέρει επί λέξη στην παράγραφο 6.1: «Το εσωτερικό ύψος και το μήκος του στομίου του τέρματος μετριόνται σε πολλαπλές θέσεις για να εξασφαλιστεί η διάσταση. Χρησιμοποιείται συσκευή μέτρησης απόστασης λέιζερ ή μεζούρα ικανή να μετρήσει με ακρίβεια τουλάχιστον ±2 mm».

ΨΕΥΤΕΣ με αποδείξεις! (ΦΩΤΟ από FIFA)ΨΕΥΤΕΣ με αποδείξεις! (ΦΩΤΟ από FIFA)

  • Στο Περιστέρι υπενθυμίζουμε ότι χρησιμοποιήθηκε η κορδέλα της Τροχαίας, όχι της ΑΕΚ. Ο Ατρόμητος δεν είχε ούτε κορδέλα, ούτε λέιζερ. Επίσης η διοργανώτρια του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν είχε φροντίσει να έχει τίποτα από τα προαναφερόμενα!

Σε ότι αφορά τη μέτρηση του ύψους, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μετρήστε το ύψος του τέρματος από την επιφάνεια. Για φυσικό χλοοτάπητα χρησιμοποιήστε το πάνω μέρος του ως επιφάνεια. Αν αυτό είναι δύσκολο λόγω ανωμαλίας, για να πραγματοποιηθεί ακριβής μέτρηση, τοποθετείται μια άκαμπτη σανίδα μήκους και πλάτους κατά προσέγγιση 500x500mm (50×50 εκατοστών δηλαδή) για να παρέχει ένα επίπεδο δεδομένο. Το πάχος της σανίδας πρέπει να προστεθεί στο μετρημένο ύψος».

  • Στο Περιστέρι είδαμε να σκάβουν χαντάκι (το οποίο ο κ. Σπανός χαρακτήρισε «τεχνική εργασία»), προκειμένου να δημιουργηθεί το απαραίτητο ύψος, κάτι που όπως διαπιστώνετε απαγορεύεται κατηγορηματικά!

Καταλήγοντας στην παράγραφο 6.2 υπάρχει μία ακόμα σημαντική λεπτομέρεια: Το ύψος του οριζόντιου δοκαριού πρέπει να είναι 2,44 μ. με περιθώριο λάθους +/-8 χιλιοστά! Δηλαδή ούτε έναν πόντο!

  • Στο Περιστέρι, σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, η προβληματική εστία, όπου τα δοκάρια της ήταν τσιμεντωμένα (!) και σκάφτηκε και χαντάκι είχε απόκλιση μικρότερη κατά 1 πόντο σε ένα σημείο και κατά 2,5 σε ένα δεύτερο σημείο…

Το καταλάβατε ή όχι ακόμα;

Μια ενδεκάδα που χρειάζεται ψυχίατρο | ΑΕΚ Cult Stories #1
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X