Αρκετά με τα… εκατοστά τους, η ΑΕΚ έχει έναν ημιτελικό να κερδίσει

Αρκετά με τα… εκατοστά τους, η ΑΕΚ έχει έναν ημιτελικό να κερδίσει
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης αφού εξηγείται για να μην παρεξηγείται, βάζει στο τραπέζι το μοναδικό που πρέπει να απασχολεί την ΑΕΚ μέχρι και την Πέμπτη το βράδυ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε. Ακόμα και στην ελληνική γλώσσα, που είναι από τις πιο πλούσιες του κόσμου, είναι αδύνατον να βρεις λέξη για να χαρακτηρίσεις την επιστράτευση δυο χαμένων ψυχών, σε φτηνιάρικα επικοινωνιακά παιχνίδια. Μια ακόμα απόδειξη πως πρέπει να προχωράς χωρίς ούτε να τους ακουμπάς, ούτε να τους βλέπεις, ούτε να τους ακούς.

Κάτι ακόμα για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε. Εξυπακούεται πως τα παιχνίδια και οι βαθμοί πρέπει να κρίνονται μέσα στα γήπεδα. Στα γήπεδα όμως που θα έχουν τα σωστά δοκάρια, τις σωστές γραμμές και τις σωστές μπάλες. Διαφορετικά τίποτα δεν μπορεί να κριθεί σωστά. Και αυτοί που ψάχνουν ζητήματα ηθικής, εκεί που είναι πολύ προφανές πως δεν υπάρχουν, είναι εκείνοι που πάντα επιδιώκουν να μην κρίνεται τίποτα απολύτως σωστά.

Και αφού νομίζω πως εξηγηθήκαμε, θα πρέπει όλοι να κατανοήσουμε πως αρκετά με το μέτρημα των… εκατοστών τους, που έτσι κι αλλιώς πάντα θα αποδεικνύονται… λίγα. Υπάρχει και ένας ημιτελικός που η ΑΕΚ πρέπει να τον κερδίσει. Αυτό, για να ξέρουμε και τι λέμε, αφορά ολόκληρο τον οργανισμό της ομάδας. Για εκείνους που θα είναι εκτός τεσσάρων γραμμών, ένα πράγμα μόνο. Κανένα απολύτως χατίρι σ’ εκείνους που έχουν επιστρατεύσει κυριολεκτικά όλα τα μέσα, για να φτιάξουν κλίμα και να προετοιμάσουν το έδαφος για… αναστροφές. Κανένα. Ούτε το παραμικρό.

Ποιος είχε ανάγκη… ξεκούρασης;

Πάμε και εντός των τεσσάρων γραμμών. Είναι πρόβλημα για την ΑΕΚ το γεγονός πως δεν έπαιξε την Κυριακή. Και όσοι υποστηρίζουν πως μ’ αυτό που έγινε στο Περιστέρι, η ΑΕΚ ευνοήθηκε διότι πηγαίνει ξεκούραστη στο ματς με τον ΟΣΦΠ, είναι εκείνοι που δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν δοκάρι τέρματος ποδοσφαίρου από στύλο της ΔΕΗ. Ανάγκη για ξεκούραση και ανάσες, έχουν ομάδες αδούλευτες στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, που δεν αντέχουν να βγάλουν ρυθμό και εντάσεις στο παιχνίδι τους. Κάπου πάει το μυαλό σας, υποθέτω.

Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που έχει δουλέψει πολύ στο κομμάτι και της έντασης και του ρυθμού. Και γι αυτό και είναι ομάδα που τρέφεται από τα αγωνιστικά λεπτά. Που τις μπαταρίες της, τις φορτίζει πολύ περισσότερο παίζοντας ματς μέσα στο γήπεδο. Όσο πιο πολλά ματς βάζει στα πόδια της, τόσο καλύτερο ρυθμό βρίσκει. Εξ ου και καθόλου καλό ενόψει της Πέμπτης, δεν έκανε το γεγονός πως με τις αστειότητες του γηπέδου και του Ατρόμητου, δεν έγινε το ματς την Κυριακή.

Αφήστε που όλη η συζήτηση την προηγούμενη εβδομάδα και αυτό που έγραφα και την Παρασκευή στο μπλογκ, ήταν να μπορέσει καταρχάς ο Γκατσίνοβιτς και κατόπιν ο Ελίασον, να βάλουν στα πόδια τους όσο το δυνατόν περισσότερα αγωνιστικά λεπτά, για να μπορέσουν να είναι ξανά έτοιμοι να πάρουν θέση στην ενδεκάδα. Κάτι που έχει απόλυτη ανάγκη ο Αλμέιδα, για να λειτουργήσει όπως πρέπει και όσο θεαματικά και αποτελεσματικά είδαμε στον πρώτο γύρο, το αγωνιστικό του μοντελο. Και τώρα από εκεί που περιμέναμε να έρθουν από τον πάγκο αμφότεροι στο ματς της Κυριακής στο Περιστέρι, δεν έβαλαν ούτε μισό αγωνιστικό λεπτό στα πόδια τους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως είναι δύσκολο κανείς να μαντέψει, διότι ακόμα δεν έχει δοκιμάσει τίποτα ο προπονητής, τι θα σκεφτεί ο Αλμέιδα για την ενδεκάδα του παιχνιδιού της Πέμπτης. Αν δηλαδή έχει φτάσει το κατάλληλο τάιμινγκ για να μπει ο Γκατσίνοβιτς στην βασική ενδεκάδα και να επιστρέψει ο Πινέδα στον άξονα, ή για ένα ακόμα (σίγουρα τελευταίο) θα δούμε την ενδεκάδα με τα δυο καθαρόαιμα αμυντικά χαφ. Από την άλλη μεριά, είναι πολύ ξεκάθαρο το που υπερέχει η ΑΕΚ έναντι του αντιπάλου της. Φάνηκε ήδη από το ματς πρωταθλήματος στο Φάληρο. Η ΑΕΚ έτρεξε, πίεσε, έβγαλε ένταση και στο τέλος του ματς ακόμα και στον ΟΣΦΠ δυσκολευόντουσαν να αντιληφθούν πως γλίτωσαν με το 0-0.

Που θα το πάει…

Ξέρει λοιπόν πολύ καλά ο Αλμέιδα το που πρέπει να πάει και το παιχνίδι της Πέμπτης. Και τώρα έχει όλα τα όπλα για να το κάνει και για την βασική ενδεκάδα, αλλά και γι αυτούς που θα έρθουν από τον πάγκο. Διότι από το ματς του πρωταθλήματος στο Φάληρο, απουσίαζε και ο Σιμάνσκι και ο Ελίασον. Τώρα δεν θα λείπει κανείς. Φυσικά και ο ΟΣΦΠ έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές από την μέση και μπροστά, που μπορούν με μια ενέργεια να δημιουργήσουν πρόβλημα. Φάνηκε και στην Τούμπα την Κυριακή, εκεί που ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος, αλλά με την έμπνευση του Χάμες ήταν και αυτός που κινδύνεψε περισσότερο να χάσει.

Προφανώς και χρειάζεται και τεράστια ποδοσφαιρική προσοχή και συγκέντρωση. Χρειάζεται και να μην γίνει η ορμή, σε κανένα σημείο του ματς βιασύνη. Θυμίζω άλλωστε πως υπάρχει και ρεβάνς, χωρίς καν πλέον να μετρά το εκτός έδρας γκολ. Είναι και αυτό στοιχείο και παράμετρος, που δεν πρέπει να μένει εκτός. Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ και μπορεί και πρέπει για χίλιους λόγους να κερδίσει αυτόν τον ημιτελικό. Και μετά απ’ όσα έγιναν και την Κυριακή αλλά και από την Κυριακή και μετά, πρέπει να επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στο πως θα τον κερδίσει. Σε τίποτε άλλο.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X