Αδιαφορούμε για ό,τι λένε και προχωράμε!

Αδιαφορούμε για ό,τι λένε και προχωράμε!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το… άγχος των άλλων, την έδρα της ΑΕΚ και έχει υστερόγραφα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έχει τελικά πολύ μεγάλη πλάκα το να ακούς τους… άλλους να ανησυχούν τόσο πολύ για την ΑΕΚ. Για το αν μπορεί, για το πόσο μπορεί, για το αν θα αντέξει να παίζει σε τόσο ψηλούς ρυθμούς, για το αν έχει επιλογές, για το πότε θα κάνει μεταγραφές. Εκεί όμως που κάνεις καινούριο συκώτι, είναι ότι όλοι οι άλλοι μπορούν να πάρουν το πρωτάθλημα και είναι όλοι στο σωστό δρόμο, αλλά σε ό,τι αφορά στην ΑΕΚ πρέπει καταρχάς να κλείσει το γήπεδο, πρέπει να υπάρχει ανησυχία γιατί δεν φέρνει παικταράδες τύπου… Πούχατς (με μία συμμετοχή πριν έρθει φέτος στη Μπουντεσλίγκα για 58’) και Τάισον (35 ετών που έχει να βγάλει 90λεπτο από τον Απρίλιο του 2022).

Καταρχάς να πω πως αν είναι να κάνουμε τέτοια μεταγραφή να μην κάνουμε καθόλου! Άλλωστε είμαι βέβαιος πως ο Αλμέιδα δεν πρόκειται να μπει σε καμία περίπτωση να πάρει έναν τέτοιο παίκτη εις βάρος των υπολοίπων. ΑΝ είναι να έρθει κάποιος θα πρέπει να είναι παίκτης που θα έχει ρυθμό αγώνων και δε θα είναι μία απλή προσθήκη, αλλά παίκτης που θα κάνει τη διαφορά.

Η ουσία για την ΑΕΚ είναι να προχωρήσει έτσι ακριβώς όπως έχει κάνει μέχρι στιγμής. Με σεβασμό σε κάθε αντίπαλο, βλέποντας κάθε ματς ξεχωριστά και αδιαφορώντας στο τι λένε οι άλλοι κάθε τρεις και λίγο. Η ΟΜΑΔΑ του Ματίας Αλμέιδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν, αν είναι απολύτως σοβαρή. Αυτά που κάνει στο γήπεδο δεν μπορεί να τα κάνει καμία άλλη ομάδα. Και επιθετικά και δημιουργικά και ανασταλτικά.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Μετά από 18 αγωνιστικές οι «κιτρινόμαυροι» είναι πρώτοι σε γκολ με 36 τα οποία τα έχουν σημειώσει δέκα διαφορετικοί παίκτες. Ο Ολυμπιακός έχει δώδεκα διαφορετικούς σκόρερ αλλά ο Ρατζέλοβιτς δεν ανήκει πλέον στο ρόστερ του και έχει σκοράρει τέσσερις φορές λιγότερες. Όσο για τον Παναθηναϊκό, έχει εννιά διαφορετικούς σκόρερ, αλλά οκτώ γκολ λιγότερα από την ΑΕΚ. Δέκα διαφορετικούς σκόρερ έχει και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει σκοράρει και δέκα φορές λιγότερες.

Στην κατηγορία xGoals η ΑΕΚ έχει 39,56 και είναι… έτη φωτός μπροστά από τους ανταγωνιστές της. Ο Ολυμπιακός έχει 33,15, ο Παναθηναϊκός 30,86 και ο ΠΑΟΚ 30,06. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που σουτάρει περισσότερο. Το έχει επιχειρήσει 305 φορές έναντι 234 του Ολυμπιακού, 226 του ΠΑΟΚ, 214 του Άρη και 213 του Παναθηναϊκού.

Έχει τα περισσότερα γεμίσματα 424, έναντι 342 του ΠΑΟΚ, 322 του Ολυμπιακού και 278 του Παναθηναϊκού, αλλά και τις περισσότερες ενέργειες στο ένας εναντίον ενός με 626! Ο ΠΑΟΚ έχει 453, ο Ολυμπιακός 439 και ο Παναθηναϊκός 399.

Οι «κιτρινόμαυροι» τέλος έχουν τις περισσότερες επαφές μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Το έχουν καταφέρει 499 φορές, έναντι 410 του ΠΑΟΚ, 408 του Ολυμπιακού, 336 του Άρη και 330 του Παναθηναϊκού. Τέλος έχουν και τα περισσότερα κόρνερ με 120 κερδισμένα έναντι 111 του ΠΑΟΚ, 101 του Παναθηναϊκού, 95 του Άρη και μόλις 88 του Ολυμπιακού.

Σε ό,τι αφορά τέλος στην κατοχή της μπάλας όπου δεν παίζει πάντα καταλυτικό ρόλο, όσο το που την έχεις και τι την κάνεις, η ΑΕΚ έχει 61,9%, ο Παναθηναϊκός 59,8%, ο ΠΑΟΚ ακολουθεί με 59,6 και ο Ολυμπιακός έχει 58,1%.

Η ΑΕΚ είναι επίσης η ομάδα που δεν επιτρέπει στον αντίπαλό της να την απειλήσει. Εις βάρος του τερματοφύλακά της έχουν γίνει μόλις 114 σουτ κάτι που σημαίνει μόλις 5,79 ανά αγώνα. Ο Παναθηναϊκός έχει δεχθεί 129 (6,46 ανά ματς), ο Ολυμπιακός 131 (6,64), ο ΠΑΟΚ 141 (7,09) και ο Άρης 168 (8,58).

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα τέλος έχει το μεγαλύτερο δείκτη Challenge Intensity (δηλαδή μονομαχίες, τάκλιν και παρεμβάσεις ανά λεπτό κατοχής του αντιπάλου). Έχει 8,2 έναντι 6,7 του ΠΑΟΚ, 6,5 του Παναθηναϊκού και μόλις 5,6 του Ολυμπιακού.

Αν η ΑΕΚ λοιπόν, που παίζει με ελλείψεις εδώ και καιρό, συνεχίσει στο ίδιο τέμπο, με την ίδια σοβαρότητα μέχρι το τέλος αργά ή γρήγορα, θα πατήσει στην κορυφή και θα την κατακτήσει!

ΥΓ: Ο Παναθηναϊκός σήκωσε χθες θέμα διαιτησίας πριν τα κρίσιμα -για τον ίδιο και το μέλλον του- παιχνίδια. Κάνει ότι έκανε και πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Κάνει ότι ακριβώς έκανε τα προηγούμενα χρόνια ο Ολυμπιακός (και ψάχνει από τώρα για άλλοθι). Μιλάμε άλλωστε για την ομάδα που δεν έχει υποστεί ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΑΔΙΚΙΑ φέτος, αντιθέτως άλλες ομάδες έχουν δικαιολογημένα παράπονα. Γιατί; Διότι ελέω VAR τα έχει πάρει ΟΛΑ, ακόμα και τα υπερβολικά…

Επειδή λοιπόν κάποιοι πιστεύουν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους, ας αναλύσουμε μερικά πραγματάκια.

1). VAR έχουμε εδώ και κάποια χρόνια. Μη μας λέτε λοιπόν τι θα γινόταν ΑΝ δεν υπήρχε VAR. Δεν είμαστε στην εποχή του Γκαγκάτση, του Σαρρή και του Γκιρτζίκη. Για αυτό ήρθε στη ζωή μας, οπότε μη μας ζαλίζετε με ανόητες φανταστικές υποθέσεις!

2). Μιλάνε για τους… Έλληνες διαιτητές και στα δύο από τα τέσσερα ματς που επενέβη το VAR (για τρεις φάσεις) στο γήπεδο ήταν ΞΕΝΟΙ διαιτητές! Μία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ΔΥΟ φορές στο παιχνίδι της Τούμπας!

3). Στη μία περίπτωση που τους δόθηκε πέναλτι από το VAR στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, σε αυτό βρισκόταν ο Σιδηρόπουλος! Αυτός που όταν έμαθαν πως θα σφυρίξει στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ έκαναν τα πάντα για να μην είναι! Ο Σιδηρόπουλος δε, ήταν διαιτητής και στο ματς με τον Ιωνικό που πήραν επίσης πέναλτι!

4). Για το πέναλτι που πήρε ο Παναθηναϊκός στα Γιάννινα δεν υπήρξε ΟΥΤΕ ένας ρεπόρτερ της ΑΕΚ που να βγήκε και να πήρε θέση ή να το αμφισβητήσει! ΚΑΝΕΝΑΣ! Αντιθέτως βγήκαν ρεπόρτερ του Ολυμπιακού και του Πάοκ και το έπαιξαν χλεύασαν. Κάποιοι βεβαίως «λύγισαν» στην πορεία, αλλά μικρή σημασία έχει!

5). Έβγαλε ανακοίνωση ο Παναθηναϊκός για τη διαιτησία και ζητάει πέναλτι στη φάση του 26′. Αυτός που την έγραψε την ανακοίνωση, πρέπει να έχει τόση σχέση με τη μπάλα όσο εγώ με την… περμανάντ!

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X