Το γήπεδο πρέπει να είναι γιορτή για όλους (μας)

Το γήπεδο πρέπει να είναι γιορτή για όλους (μας)
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και τον ενθουσιασμό που οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ φέτος βιώνει την ευτυχία να επιστρέφει στον φυσικό της χώρο. Εκεί που γεννήθηκε, εκεί που μεγαλούργησε και αγαπήθηκε. Εκεί από όπου απουσίαζε για 19 χρόνια και φέτος επέστρεψε. Επέστρεψε μετά από εξορία, ταλαιπωρία, αποξένωση και γύρισε πια για να μείνει για πάντα, σε ένα γήπεδο στολίδι. Ένα γήπεδο που αρμόζει στο συναίσθημα του ΑΕΚτζή και πρέπει να χωρά τον κάθε ΑΕΚτζή.

Βρισκόμαστε ακόμη στα… μέλια του νέου γηπέδου. ΑΕΚτζήδες από κάθε γωνιά του πλανήτη προσπαθούν να βρουν θέση στο νέο γήπεδο στα παιχνίδια της ομάδας. Χιλιάδες διαρκείας πωλήθηκαν, λίγα εισιτήρια έμειναν και αναμενόμενα γίνεται χαμός σε κάθε ματς. Αυτό το πάθος και η ανυπομονησία όμως πολλές φορές μπορεί να μας οδηγήσει σε λάθος μονοπάτια. Έως και επικίνδυνα. Και εδώ πρέπει να προσέξουμε όλοι μας…

Οι μαρτυρίες φίλων της ΑΕΚ από όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ μόνο προβληματισμό προκαλούν και άπαντες πρέπει να δούμε την πραγματικότητα. Όλοι μας είδαμε τι συνέβη. Τα καπνογόνα δημιουργούν εντυπωσιακή εικόνα, αλλά η ατμόσφαιρα είναι άκρως επικίνδυνη για μεγάλη μερίδα των φίλων της ομάδας. Και αυτό που θα πρέπει να προέχει είναι η υγεία όλων μας. Φίλοι της ΑΕΚ ταλαιπωρήθηκαν πολύ και στο ξεκίνημα του αγώνα και μετά το γκολ από τα καπνογόνα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία ατμόσφαιρα αποπνικτική στο γήπεδο. Επικίνδυνη πολλές φορές. Το φαινόμενο πρέπει να σταματήσει άμεσα και να βρουν οι φίλοι της ΑΕΚ άλλον τρόπο να εκδηλώνουν την αγάπη και το πάθος τους για την ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι έχουν τον τρόπο, τις ιδέες, την φαντασία. Και περιμένουμε όμορφες-εντυπωσιακές εικόνες που θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο. Και το 2023 επιτάσσει να πάμε σε κάτι τέτοιο πια…

Και αν θέλετε και την θέση προπονητή-παικτών απέναντι σε όλο αυτό που βιώσαμε: Το πρόβλημα τους από τα καπνογόνα και από όσα έγιναν εκτός με τα δακρυγόνα, ήταν μεγάλο. Και στην προθέρμανση και κατά τη διάρκεια του αγώνα, υπήρχαν δυσφορίες για την κατάσταση. Και μιλάμε για τους απόλυτους πρωταγωνιστές, τους οποίους πρέπει αν μη τι άλλο να σεβόμαστε…

Το γήπεδο πρέπει να είναι γιορτή για όλους (μας)

Δεν τιμά την ΑΕΚ μας

Οι μαρτυρίες των φίλων της ΑΕΚ έκαναν λόγο ακόμη και για υπεράριθμους στα σκαλιά, οπαδούς που καθόντουσαν στις θέσεις άλλων συνοπαδών τους, όπως και σπασμένα τουρνικέ.

Προφανώς και αυτή η εικόνα και η νοοτροπία, δεν τιμά την ΑΕΚ, και κανέναν οπαδό μας. Στις 6 Οκτωβρίου 2022 ο Βαγγέλης Αρναούτογλου πολύ εύστοχα είχε γράψει το blog με τίτλο « Αδιανόητο να κλέβει ΑΕΚτζής από ΑΕΚτζή τη θέση του στο γήπεδο ή να τον απειλεί», αναφερόμενος σε όσα είχαν γίνει στο πρώτο ματς στην «Αγιά Σοφιά» με τον Ιωνικό. Καλύτερος τρόπος να τα καταγράψει δεν υπήρχε.

Και έγιναν αρκετά περιστατικά και στα επόμενα ματς που ήταν γεμάτο το γήπεδο. Αποκορύφωμα το ντέρμπι με τον ΠΑΟ. Φίλοι της ΑΕΚ αναγκάζονται να βλέπουν το ματς όρθιοι, να αποχωρούν από το γήπεδο, να πηγαίνουν σε άλλες θύρες, να αλλάζουν τα προηγούμενα 24ωρα διαρκείας πληρώνοντας για να πάνε σε άλλη θέση.

Ο ενθουσιασμός και η κάψα όλων των φίλων της ΑΕΚ είναι μεγάλη. Και να δικαιολογήσω πολλά πάνω στην βάση αυτή. Αλλά όχι τα… άκρα. Και δυστυχώς έχουμε φτάσει σε πολλά τέτοια περιστατικά.

Μακάρι τώρα να υπάρξει σύνεση, μακάρι να υπάρξει ψυχραιμία άμεσα. Έρχονται πολλά ματς εντός έδρας και όλοι θέλουν να χαρούν το γήπεδο, όλοι έχουν δικαίωμα να το χαρούν όπως αξίζει στην ΑΕΚ.

Πρέπει να βρίσκονται στο γήπεδο μόνο όσοι έχουν δικαίωμα, για να παρέχεται ασφάλεια σε όλους. Οι… υπεράριθμοι σε εισόδους και θυρες μόνο κίνδυνο και ανασφάλεια σε όλους μας δημιουργούν. Ελπίζω να αντιλαμβάνεται κανείς την ανάγκη να είναι τα σκαλιά άδεια, όταν (μακάρι ποτέ) παραστεί ανάγκη. Να μπαίνει ένας-ένας στα τουρνικέ και να γίνεται σωστός έλεγχος προς όλους.

Σοβαρότητα, ψυχραιμία και ειλικρίνεια χρειάζεται από όλους μας. Ο καθένας να σκεφτεί σοβαρά τις επιπτώσεις και το… κακό. Και εκεί θα τελειώσουν όλα. Όπως αρμόζει στην ΑΕΚ και σε αυτό το γήπεδο, το οποίο αποκαλούμε με… ευκολία “σπίτι” μας.

Υπάρχει χαρά για την ομάδα και το νέο γήπεδο. Ας μείνει ΜΟΝΟ χαρά για όλους μας από εδώ και πέρα, μετά τα όσα ζήσαμε με τις δύο τραγικές απώλειες φιλάθλων της ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή…

ΥΓ: Ναι, υπάρχουν πολλά λειτουργικά ζητήματα στο γήπεδο. Ναι, έπρεπε και πρέπει άμεσα να λυθούν. Αλλά η υπευθυνότητα όλων μας απέναντι στο γήπεδο και την ασφάλεια μας πρέπει να είναι η μόνη προτεραιότητα.

Ναι, η στάση της Αστυνομίας σε πολλές περιπτώσεις είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη. Ας κάνουμε ως φίλοι της ΑΕΚ όσα πρέπει και μετά η ΕΛΑΣ θα απομονωθεί μόνη της…

Με την ελπίδα όλο το παραπάνω κείμενο μην παραμείνει ευχολόγιο. Με την ελπίδα να μην ξαναγραφτεί τέτοιο κείμενο ξανά.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X