Αδιανόητο να κλέβει ΑΕΚτζής από ΑΕΚτζή τη θέση του στο γήπεδο ή να τον απειλεί

Αδιανόητο να κλέβει ΑΕΚτζής από ΑΕΚτζή τη θέση του στο γήπεδο ή να τον απειλεί
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου μεταφέρει την ανησυχία του και τη στεναχώρια του για όσους αγανάκτησαν στην πιο όμορφη μέρα ποδοσφαίρου για την ΑΕΚ, μέχρι την επόμενη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όσο η ΑΕΚ γινόταν… γυρολόγος των ελληνικών γηπέδων για να έχει ποδοσφαιρική στέγη, τόσο ενισχυόταν και η αίσθηση μερικών πως «κάνουμε ό,τι γουστάρουμε» στα κατά τόπους γήπεδα. Κουσούρια πολλών ετών, 19,5 για την ακρίβεια, τα οποία δυστυχώς μεταφέρθηκαν και στο νέο σπίτι της ομάδας. Οπαδοί σκαρφάλωναν στα τουρνικέ για να μπουν δίχως εισιτήριο, άλλοι σπρώχνονταν δύο-δύο ή και τρεις-τρεις ανάμεσα στις μπάρες για να χωθούν μαζί με εκείνους που είχαν πληρώσει.

Το χειρότερο όλων, ωστόσο, ήταν οι απειλές ΑΕΚτζή προς ΑΕΚτζή. Να πηγαίνουν φίλοι από την επαρχία να καθίσουν στις θέσεις που έχουν καπαρώσει αγοράζοντας διαρκείας, να βλέπουν άλλους να κάθονται σε αυτές, ευρισκόμενοι σε κατάσταση που δεν περιγράφεται κι όταν τους ζητούν να σηκωθούν από εκεί, να δέχονται απειλές: «Φιλαράκι, θέλεις τώρα να το λύσουμε αλλιώς;». Συνέβη και υπάρχει μαρτυρία. Συνέβη με πατέρα και γιο επίσης… Άνθρωποι αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι όρθιοι από σκαλοπάτια, ή στριμωγμένοι σε γωνίες επειδή ήταν αδύνατον να φτάσουν στις θέσεις τους, τις οποίες με τσαμπουκά, είχαν πάρει άλλοι.

Αυτά είναι αδιανόητα, ανεπίτρεπτα και κυρίως επικίνδυνα! Ευθύνες έχουν όλοι, προφανώς και η ίδια η ομάδα, όμως αν δεν είμαστε πρώτα εμείς άνθρωποι, αν λειτουργούμε με ένστικτα ζωώδη και τακτικές απαράδεκτες, τίποτα δεν θα αλλάξει, πέραν του να γίνει εκτός του γηπέδου ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Η τελευταία που μου φταίει στην παρούσα φάση, είναι η διοίκηση. Ήταν το πρώτο παιχνίδι στο νέο γήπεδο, άρα κι ένα τεστ λειτουργίας.


Υποτίθεται ότι έχουμε να κάνουμε με νοήμονες ανθρώπους, που κατ’ ελάχιστον, έχουν σεβασμό προς τον συνοπαδό και προς το τεράστιο έργο που κατασκευάστηκε. Όμως η θλιβερή μειονότητα, βρήκε τρόπο να κάνει φιλάθλους με εισιτήρια και διαρκείας, να σηκωθούν και φύγουν αγανακτισμένοι από το γήπεδο στο ημίχρονο ή πριν τελειώσει το ματς.

Αυτά που θα γίνουν και η συνεννόηση

Η ΠΑΕ θα κάνει αυτό που πρέπει, ο Μελισσανίδης θα χειριστεί την υπόθεση με αυστηρότητα διότι δεν μπήκε στη διαδικασία να φτιάξει το καλύτερο γήπεδο στη χώρα κι από τα πλέον σύγχρονα στην Ευρώπη για να διαπιστώνει αγώνα με τον αγώνα, μπάχαλα σαν και εκείνα στο ΟΑΚΑ. Τα οποία δεν έπαιρναν ιδιαίτερη έκταση και κάπου ήταν ελεγχόμενα καθώς εκεί ήταν ο χώρος αχανής. Εδώ πρόκειται για γήπεδο που σε κάθε παιχνίδι, για καιρό μπροστά μας, θα έχει sold out. Μέσα πρέπει να βρίσκονται μόνον όσοι έχουν πληρώσει, ούτε ένας παραπάνω.


Υπάρχει όμως και η λεπτή ισορροπία. Δεν γίνεται ένα γήπεδο να το μετατρέψεις σε φρούριο απόρθητο, με λοκατζήδες και κομάντο απέξω ώστε να τηρείται η τάξη. Όλα πρέπει να γίνουν με συνεννόηση και ειλικρίνεια. Μέσα από συζήτηση με το οπαδικό κίνημα ώστε αυτό να γίνει η ασπίδα του γηπέδου. Για να τελειώσουν τα «ντου» και οι σαματάδες εν τη γενέσει τους, το ματς με τον ΠΑΟΚ πλησιάζει άλλωστε κι εκεί δεν σηκώνει υπεράριθμους και ατελείωτα καπνογόνα. Πρέπει να τελειώσει αυτό, από το επόμενο παιχνίδι κιόλας, με τον Ατρόμητο.

Φεύγοντας από το γήπεδο, έβλεπες τη χαρά παντού. Για το έργο, για την ομάδα, για το παντοτινό πια συναπάντημα στης Φιλαδέλφειας τα μέρη. Γι αυτό και ήταν ενοχλητικό να με πλησιάζουν άνθρωποι και να είναι κακοκαρδισμένοι, με το παράπονο για την προσωπική άσχημη εμπειρία τους σε μια μέρα που θα έπρεπε να είναι γιορτή για όλους. Δεν ήταν πολλοί, αλλά τι σημασία έχει αυτό; Ήταν τόσοι για να νιώσεις τη στενάχωρα. Δεν πρέπει να επαναληφθεί. Κι όσοι βάζουν μπροστά την ψευτομαγκιά τους, ας το ξανασκεφτούν: το κάνουν σε ανθρώπους που αγαπούν την ίδια ομάδα. Αδιανόητο πραγματικά…

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X