Η ΑΕΚ Β'... καθάρισε!

Η ΑΕΚ Β'... καθάρισε!
Photo Credits: INTIME

Με Μουστακόπουλο-Ραντόνια-Μαχαίρα σκόρερ η ΑΕΚ κέρδισε ξανά 3-0 την Κηφισιά και πέρασε στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μετά το 0-2 στην Ριζούπολη, η ρεβάνς με την Κηφισιά είχε διαδικαστικό ρόλο, αλλά για τον Ματίας Αλμέιδα ήταν μία καλή ευκαιρία να δει παίκτες της ΑΕΚ που δεν παίζουν πολύ.

Και όλα πήγαν καλά στη Νέα Φιλαδέλφεια, μπροστά σε 15.000 φιλάθλους. Η ΑΕΚ με την… βοήθεια της ΑΕΚ Β’ κέρδισε 3-0 την Κηφισιά, αφού σκόραραν οι Μουστακόπουλος-Ραντόνια-Μαχαίρας!

Κορυφαίος για την ΑΕΚ που είχε διάθεση και ενέργεια να παίξει ποδόσφαιρο να προσφέρει καλό θέαμαστον κόσμο της, ο Πάολο Φερνάντες που έκανε… παπάδες. Εξαιρετικός και ο Μάνταλος με τον χρήσιμο Μουστακόπουλο, τον ενεργητικό Φαν Βέερτ και τον Πινέδα που έκανε την διαφορά όταν μπήκε και έπαιξε… δεξί μπακ. Ο Τσούμπερ είχε άγχος για να σκοράρει και έχασε 4 σημαντικές ευκαιρίες, προβληματίζοντας…

Επόμενος αντίπαλος για την ΑΕΚ στα προημιτελικά ο νικητής του ζευγαριού Πανσερραϊκός-Απόλλων Πόντου, με τους γηπεδούχους να έχουν κερδίσει 3-0 το πρώτο ματς. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια το πρώτο παιχνίδι.

Την Κυριακή στις 16:00 η ΑΕΚ υποδέχεται για το πρωτάθλημα στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Παναιτωλικό.

Το LIVE του αγώνα

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε την ΑΕΚ με αρκετές αλλαγές, θέλοντας να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που έχουν περιορισμένο ρόλο. Έτσι κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Στάνκοβιτς, δεξί μπακ ο Ρότα, τον Ραντόνια αριστερό μπακ, Μουστακόπουλο-Γαλανόπουλο στον άξονα, αριστερό εξτρέμ τον Τσούμπερ, δεξί τον Φερνάντες και τον Μάνταλο πίσω από τον φορ Φαν Βέερτ.

Στον αντίποδα η Κηφισιά παίζει με αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές, αλλά και κάποιες αλλαγές, όπως κάτω από τα δοκάρια.

Καλή στιγμή για την ΑΕΚ νωρίς-νωρίς στο ματς. Ο Φαν Βεέρτ εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα της Κηφισιάς και προσπάθησε να κρεμάσει τον αντίπαλο κίπερ, αλλά ανεπιτυχώς με την μπάλα να φεύγει άουτ. Ο Ταλάλ στο 5’ δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε εύκολα. Στο 9’ η Ένωση άαγιξε το γκολ μετά από ωραία προσπάθεια του Μάνταλου, που βρήκε τον Φαν Βέερτ και αυτός πάσαρε ιδανικά και παράλληλα στον Τσούμπερ ο οποίος έκανε περίτεχνη ενέργεια, αλλά ο Αγριμάκης απέκρουσε.

Στο 17’ ο Φαν Βέερτ είχε νέα φάση για να σκοράρει, έβαλε το πόδι του από σέντρα του Μάνταλου, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 22’ απάντησε η Κηφισιά στην ΑΕΚ. Ωραία ενέργεια του Προβυδάκη, αφού απέφυγε με προσποίηση έναν αντίπαλο έκανε το σουτ προς την εστία. Ο Στάνκοβιτς έπεσε στη γωνιά του και απομάκρυνε. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ στο 25’ και αφού ο Τσούμπερ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς την εστία, ο Μάνταλος έκανε το σουτ, το οποίο κατέληξε σε κόρνερ. Στην εξέλιξή του ο Τζαβέλλας έκανε ένα σουτ, αλλά κόπηκε από την άμυνα της Κηφισιάς.

 

Στο 28’ όμως η Ένωση βρήκε τον τρόπο να σκοράρει. Και το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Μουστακόπουλος πήρε την μπάλα εκτός περιοχής και με τρομερό σουτ με το αριστερό, έστειλε την μπάλα στο γάμα της εστίας της Κηφισιάς για το 1-0 που ξεσήκωσε τους 15.000 φίλους της ΑΕΚ και όλο τον πάγκο! Και αυτό ήταν το πρώτο του επίσημο γκολ, με την ΑΕΚ (είτε πρώτη, είτε δεύτερη ομάδα).

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ρυθμό και διάθεση για να παίξουν ποδόσφαιρο, ενώ και η Κηφισιά είχε τέτοια νοοτροπία στο ματς. Στο 34’ η Κηφισιά αναπτύχθηκε ωραία από τα αριστερά, έκανε μια σέντρα αλλά ο Στάνκοβιτς ήλεγχε την πορεία της μπάλας και απομάκρυνε σε κόρνερ για να είναι σίγουρος. Στην επόμενη φάση είχαμε ακόμη μια ακόμα καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Ο Φαν Βεέρτ έφυγε από τα αριστερά και έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή, εκεί ήταν ο Τσούμπερ αφύλακτος, βρήκε άσχημα την μπάλα και αυτή κατέληξε άουτ. Στο 43’ ο Ελβετός και πάλι απείλησε… Έκανε από αριστερά την κίνηση, σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Πριν κλείσει το ημίχρονο σουτ έκανε εκτός περιοχής και ο Φερνάντες, αλλά έφυγε λίγο άουτ. Και έτσι έκλεισε ένα αρκετά καλό ημίχρονο για τους 11 του Αλμέιδα.

Οι δύο ομάδες άρχισαν το δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές, με την ΑΕΚ να… πατά γκάζι αμέσως.

Στο 48’ ο Ρότα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ραντόνια που προωθήθηκε στην περιοχή έστειλε την μπάλα με απευθείας εντυπωσιακό σουτ στα δίχτυα για το 2-0. Και ήταν για τον νεαρό Βόσνιο επίσης το πρώτο του επίσημο γκολ με την ΑΕΚ (πρώτη και δεύτερη ομάδα). Τέσσερα λεπτά μετά, καλή ανάπτυξη από τους γηπεδούχους, ο Φερνάντες έκανε το γύρισμα στον Φαν Βεέρτ μέσα στην περιοχή και αυτός αντί να εκτελέσει προτίμησε να δώσει πάσα, αλλά ο Γαλανόπουλος δεν ήταν στο σωστό σημείο για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Στην επόμενη φάση, γέμισμα του Μάνταλου στην πλάτη της άμυνας της Κηφισιάς, ο  Τσούμπερ δεν μπόρεσε να εκτελέσει και έστειλε την μπάλα άουτ ξανά. Στο 55’ είχαμε διπλή αλλαγή για την Κηφισιά. Οι Πέιος και Κουϊρουκίδης αντί των Παπασάββα και Ταλάλ.

Λίγα λεπτά μετά είχαμε τον τραυματισμό του Ραντόνια, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Πινέδα στο 63’. Ο Μεξικανός έπαιξε δεξί μπακ, όπως και στο Αγρίνιο, με τον Ρότα να μετατίθεται αριστερά. Αμέσως μετά ο Αλμέιδα έβαλε τον Μαχαίρα αντί του Τσούμπερ αριστερά στην επίθεση για να φρεσκάρει την ομάδα. Η Κηφισιά αμέσως έφτιαξε φάση, μετά από λάθος του Γαλανόπουλου, αλλά το σουτ του Τετέι μπλόκαρε σταθερά ο Στάνκοβιτς. O ρυθμός είχε πέσει, αλλά το ματς είχε φάσεις. Στο 76’ ο Φερνάντες συνέκλινε, έπιασε και το φαλτσαριστό σουτ, με τον Αγριμάκη να μπλοκάρει σε δεύτερο χρόνο. Στο επόμενο λεπτό ωραίος συνδυασμός, ο Μάνταλος βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, με τον Αγριμάκη να αποκρούει. Ο Αλμέιδα έβαλε και τον Κοσίδη στο ματς και η ΑΕΚ έπαιξε με 2 φορ.

Στο 82′ η ΑΕΚ απείλησε ξανά από δεξιά, Πινέδα και Φαν Βέερτ συνδυάστηκαν υπέροχα, με τον Μεξικανό να σερβιρεί έτοιμο γκολ στον Μαχαίρα για το 3-0.

Στα τελευταία λεπτά η Κηφισιά είχε μία καλή ευκαιρία και στις καθυστερήσεις ο Φαν Βέερτ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία με σουτ που έφυγε ελάχιστα άουτ.

ΑΕΚ-Κηφισιά 3-0

Γκολ:

27’ Μουστακόπουλος σουτ 1-0

48’ Ραντόνια σουτ 2-0

82′ Μαχαίρας σουτ 3-0

Κίτρινες: Τετέι (44’)

Κόκκινες: –

Ο MVP του ΑΕΚ-Κηφισιά

Ήταν ο κινητήριος μοχλός της ΑΕΚ. Ξεκίνησε να παίζει δεξιά, αλλά ήταν… παντού στο γήπεδο. Ο Ισπανός της Ένωσης έκανε ότι ήθελε με την μπάλα στα πόδια, άπλωνε το παιχνίδι σε όλες τις πλευρές και είχε στο νου του περισσότερο να αξιοποιηθούν οι συμπαίκτες του. Και βοήθησε αυτό το ματς να έχει ρυθμό στα πόδια του.

Το κλειδί του ΑΕΚ-Κηφισιά

Όλα κρίθηκαν στη διάθεση που είχε η καλή 11άδα της ΑΕΚ. Από την στιγμή που αυτό ήταν ξεκάθαρο και υπήρχε ενέργεια, το ματς είχε… τελειώσει. Όπως και έγινε.

Τα γκολ του ΑΕΚ-Κηφισιά




Η μετάδοση του ΑΕΚ-Κηφισιά

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X