«Τον γουστάρω γιατί είναι… Ταλιμπάν!»

«Τον γουστάρω γιατί είναι… Ταλιμπάν!»

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την επική ατάκα του Μελισσανίδη πριν πέσουν οι υπογραφές του νέου συμβολαίου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τρομερή μέρα η Τρίτη! Ξεκίνησε με την επική πρόκριση με… σκούπα, της ελλιπέστατης ΑΕΚ μέσα στην Τουρκία επί της Τόφας στους «16» του BCL και ολοκληρώθηκε με την απίστευτη ανανέωση – επέκταση του συμβολαίου του Ματίας Αλμέιδα για τέσσερα επιπλέον χρόνια και συγκεκριμένα μέχρι το καλοκαίρι του 2028! Μιλάμε για μία συγκλονιστική συνολική «επένδυση» που όταν ολοκληρωθεί με το καλό, θα ξεπεράσει για πλάκα το ποσό των 7,5 εκατ. ευρώ! Τα χρήματα όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουν καμία απολύτως σημασία. Αυτό που έχει είναι η εξέλιξη και η πρόοδος του κλαμπ, η οποία εξασφαλίζεται με τις καλύτερες βάσεις και προϋποθέσεις.

Η ΑΕΚ με την ύπαρξη και της ρήτρας των 10 εκατ. ευρώ, εξασφαλίζεται ουσιαστικά, αφού πλέον κανένας «μνηστήρας» δε θα μπορεί να εμφανίζεται κάθε τρεις και λίγο. Επίσης δεν κινδυνεύει να πάθει ότι είχε πάθει κάποια άλλη ομάδα πριν από μερικά χρόνια, όταν ξύπνησε ο τεχνικός της ένα πρωί και την έκανε με ελαφριά πηδηματάκια. Από την άλλη ο Αλμέιδα εισπράττει επί της ουσίας όλη την εμπιστοσύνη που θα ήθελε να έχει ένας προπονητής για να δουλέψει απερίσπαστος χωρίς να σκέφτεται άλλες παραμέτρους. Για τον «Πελάδο» άλλωστε αυτό ήταν το θέμα.

Το είχε ξεκαθαρίσει παλαιότερα στις συνεντεύξεις που είχε δώσει, το έκανε και μετά την υπογραφή του νέου πολυετούς συμβολαίου του: «Είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου. Νιώθω πραγματικά ευγνώμων στον πρόεδρο και στη διοίκηση, αλλά και στον κόσμο μας για την αγάπη του. Ήθελα πραγματικά να δεσμευτώ με την ΑΕΚ για πολύ καιρό και είμαι ευτυχισμένος αυτή την στιγμή. Υπόσχομαι να συνεχίσουμε την δουλειά μας, μαζί με τους παίκτες με την ίδια και παραπάνω ένταση… Δεν είναι θέμα χρημάτων. Είναι θέμα αγάπης, πάθους και όρεξης να κερδίζεις. Πολλοί προπονητές βλέπουν την δουλειά σε μια ομάδα σαν την δημιουργία της ευκαιρίας για την επόμενη. Εγώ όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση όχι. Θέλω να είμαι εδώ, θέλω να είμαι στην ΑΕΚ!».

Ο Αλμέιδα έχει καταφέρει να κερδίσει τους πάντες. Οπαδούς, παίκτες και διοίκηση. Πλέον αναγνωρίζεται και από τους αντιπάλους. Όχι επειδή λέει «κούφια» λόγια, αλλά με τη δουλειά του και το έργο του. Με τα αποτελέσματά του. Με τη σεμνότητά του και την απόλυτη ποδοσφαιρική δικαιοσύνη στα Σπάτα και όχι μόνο! Η αλήθεια είναι ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή, για την ΑΕΚ είναι ευλογία να έχει έναν τέτοιο άνθρωπο στον πάγκο της. Όπως είναι ευλογία να έχει τον Δημήτρη Μελισσανίδη στον «τιμόνι» της.

Ο «Τίγρης» δεν έκρυβε τους τελευταίους μήνες πόσο πολύ γουστάρει τον «Πελάδο» και τη δουλειά του. Το πρώτο δείγμα της αναγνώρισης της δουλειάς του Αργεντινού τεχνικού την είχε κάνει 18 Οκτωβρίου στη συνάντηση που είχε με τους ρεπόρτερ. Εκεί όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε: «Εμένα με τρελαίνει έτσι όπως παίζουμε! Βλέπω την ΑΕΚ και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Μου θυμίζει τη δική μου την ΑΕΚ του 90’! Θα έρθουν όμως και κακές στιγμές έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Η δεύτερη ήταν στις 30 Δεκεμβρίου στο μπάρμπεκιου που έγινε στα Σπάτα, όπου στη σύντομη ομιλία του για τις ευχές ενόψει της νέας χρονιάς, τόνισε: «Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό που έχουμε σαν ομάδα. Αυτήν την ατμόσφαιρα που υπάρχει στην ομάδα. Το οικογενειακό κλίμα. Σας δίνω συγχαρητήρια για αυτό. Πραγματικά ανυπομονώ να σας δω στο επόμενο ματς, γιατί είμαι πραγματικά χαρούμενος να βλέπω αυτό το εξωγήινο ποδόσφαιρο που παίζετε».

Ο «Τίγρης» είχε στο μυαλό του τη συγκεκριμένη κίνηση εδώ και αρκετό καιρό! Μάλιστα μιλώντας πριν από λίγες μέρες με τους συνεργάτες του, τους είχε τονίσει χαρακτηριστικά: «Τον Ματίας τον γουστάρω τρελά. Και αυτόν και τους συνεργάτες του γιατί είναι… Ταλιμπάν!». Ο Μελισσανίδης είδε ότι στο πρόσωπο του Αλμέιδα και του επιτελείου του μπορεί να βρει έναν team που θα του εξασφαλίσει την πρόοδο της ΑΕΚ. Δεν δίστασε λοιπόν καθόλου να κάνει κάτι που έκρινε σωστό κόντρα στο ποδοσφαιρικό ρεύμα της σύγχρονης εποχής, αλλά και κάτι που το ζητούσε και ο κόσμος.

Κάποτε στην Άρσεναλ έλεγαν: «In Arsene we trust». Πλέον αυτό το μότο έχει αλλάξει χώρα και χρώμα: «In Almeyda we trust» και προχωράμε μαζί!

Μαγκιά μέσα στην Τουρκία!

Η μπασκετική ΑΕΚ έκανε μέσα στην Τουρκία μία τεράστια νίκη. «Σκούπισε» την Τόφας και προκρίθηκε ως όφειλε στους «16» του Basketball Champions League. Η αλήθεια είναι ότι το βράδυ της Κυριακής, η νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ποδόσφαιρο είχε επισκιάσει τη συντριβή στο ΣΕΦ. Ουδείς ασχολήθηκε με το διασυρμό.

Η αλήθεια είναι ότι η 40άρα δε χωνεύεται εύκολα. Αλλά έγινε ξεκάθαρα επιλογή αγώνων. Το ματς στο Φάληρο ήταν χαμένο και απλά το… παράτησαν. Καλώς ή κακώς η ΑΕΚ δεν μπορεί να «χτυπήσει» αυτόν τον Ολυμπιακό. Έπρεπε όμως να «καθαρίσει» το ματς στην Τουρκία και το έκανε. Χωρίς να έχει Κόνιαρη, Πετρόπουλο και ΜακΓκριφ! Το έχω ξαναπεί. Αυτή η ομάδα έχει δυνατότητες, αλλά δεν έχει τη βοήθεια που χρειάζεται από όλους μας. Και είναι πραγματικά κρίμα γιατί μας δίνει χαρές!

ΥΓ: Για την κλάψα και τον οδυρμό των «αντικειμενικών» μετά τη νίκη στο ντέρμπι, δε θα ασχοληθώ άλλο. Ότι είχα να πω το έγραψα και στα social media δε θα επαναλαμβάνομαι. Θα σημειώσω μόνο αυτό. Η ΑΕΚ «πονάει» και φαίνεται από την αντιμετώπιση που έχει από τους δήθεν ξερόλες opinion makers – υπαλλήλους. Καλή τους χώνεψη.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε έτσι. Χωρίς φανφάρες. Ας κατακτήσουν οι άλλοι όλους τους τίτλους στα λόγια. Για τις υπερομάδες που έχουν, για τα σερί που κάνουν και για τα τρομερά ρόστερ τους. Εμείς θα κάνουμε «ταμείο» στο τέλος.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X