Η ΑΕΚ έχει πάρει το δρόμο της, όσα εμπόδια και αν της βάλουν

Η ΑΕΚ έχει πάρει το δρόμο της, όσα εμπόδια και αν της βάλουν
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου κάνει τη σούμα της αγωνιστικής με όσα απίθανα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, περιμένοντας το μεγάλο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι αλήθεια, πως το κάζο στα Γιάννενα, ήταν βαρύ για την ΑΕΚ. Κυρίως γιατί εξελίχθηκε μία κατάσταση που δεν περίμενε κάνεις με βάση την εικόνα της ομάδας το προηγούμενο διάστημα, αλλά και τη δυναμική του αντιπάλου.

Η ΑΕΚ είναι ξεκάθαρα η χαμένη της αγωνιστικής, καθώς άνοιξε ξανά η διαφορά από τον Παναθηναϊκό και την πλησίασαν ακόμα περισσότερο Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. Αλλά μήπως υπάρχει τίποτα που να κατακτήθηκε εύκολα ιστορικά από την ΑΕΚ; Υπάρχει κάποια χρονιά όπου ανοίχτηκαν δρόμοι και τα βρήκε όλα καλώς καμωμένα, ώστε να μπορέσει να φτάσει στους στόχους της;

Η απάντηση είναι ξεκάθαρη και μονολεκτική: Όχι. Η ΑΕΚ είναι δεδομένα μία ομάδα που πρέπει να παλέψει πάρα πολύ απέναντι σε όλους και σε όλα, προκειμένου να μπορέσεις να φτάσει στους στόχους της. Τα αγωνιστικά συμπεράσματα για όσα συνέβησαν στα Ιωάννινα, τα ανέλυσα τις προηγούμενες μέρες και νομίζω πως έγινε πολύ σαφές τι δεν πήγε καλά στο παιχνίδι της Τρίτης.

Ακόμα και αν θεωρήσουμε πως δεν υπήρξε καμία λάθος επιλογή από τον Αλμέιδα στο σχηματισμό της 11άδας, είναι δεδομένο πως υπήρξαν λάθη στη διαχείριση του ματς. Τον τρόπο που επιχείρησε να ανατρέψει το αποτέλεσμα, ειδικά από τη στιγμή που η ΑΕΚ μείωσε το σκορ.

Όλοι κάνουμε λάθη, ουδείς… άσφαλτος που λέει και η Άντζελα. Το θέμα είναι να μαθαίνεις από αυτά και να βελτιώνεσαι στην πορεία. Ωστόσο, πιστεύω πως είναι σημαντικό να διαπιστώσει κάποιος, ότι σε μια αγωνιστική όπου η ΑΕΚ υπέστη οδυνυρή βαθμολογική απώλεια, δέχθηκε και πυρ ομαδόν σε βάρος της από κάθε πλευρά.

Δεν είναι μόνο εκείνοι που περίμεναν στη γωνία για να ειρωνευθούν την «εξωγήινη» ομάδα όπως την αποκάλεσε ο Μελισσανίδης ή εκείνοι που βρήκαν αφορμή να κομπορρημονήσουν για την αγωνιστική εικόνα και τις στατιστικές επιδόσεις που έκαναν θραύση, από την καλύτερη ελληνική ομάδα.

Το «πέναλτι» του Μουκουντί και η… εύνοια της ΑΕΚ

Ας το προσθέσουμε κι αυτό στα τεράστια κομμάτια εύνοιας που έχει η ΑΕΚ τα τελευταία 40 χρόνια. Ας το βάλουμε δηλαδή, δίπλα στο πέναλτι που παραδέχθηκε αντρίκεια ο Μανωλάς κόντρα στη Λάρισα και μαζί επίσης με το πέναλτι του Λιβάγια κόντρα στη Λαμία στη Ριζούπολη πριν από πέντε χρόνια.

Ας πούμε, λοιπόν, ότι η ΑΕΚ το πέτυχε κι αυτό, δηλαδή να ευνοηθεί σε ένα παιχνίδι, αλλά τελικά να χάσει από τον ΠΑΣ Γιάννινα! Ας πούμε, ότι όλα αυτά δεν είναι παράλογα, αλλά συμβαίνουν σε μία λογική κοινωνία, από ανθρώπους που σκέφτονται καθαρά και καταλαβαίνουν όσα σερβίρονται.

Και με αυτό το κλίμα, ως από θαύμα, σα να βγήκε μαζί με τον σταυρό στα Θεοφάνια, ξαφνικά προέκυψε Πορτογάλος διαιτητής στο ντέρμπι. Από μία χώρα δηλαδή, που η ΑΕΚ δεδομένα έχει προβλήματα με τους διαιτητές που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τα έργα και τις ημέρες του Κλάτενμπεργκ.

Οι περισσότεροι έχουν κατανοήσει πια, τι συνέβαινε επί των ημερών του Αγγλου «καμηλιέρη».

Πορτογάλος από τα «παιδιά» του Κλάτενμπεργκ

Διαπιστώσαμε άλλωστε και φέτος, όταν ήρθε ξανά ένα από τα αγαπημένα του Αγγλου, ο περίφημος Βούλγαρος Καμπάκοφ, τι συνέβη στον πρώτο γύρο στη Λεωφόρο.

Αρα, βρισκόμαστε στην εξής τρομερή συγκυρία, η οποία προσπαθεί να πλασαριστεί επικοινωνιακά: έχει κλείσει μία αγωνιστική, όπου η ΑΕΚ και ηττήθηκε αγωνιστικά και φαίνεται πως έχει ευνοηθεί διαιτητικά. Και ως συνέχεια αυτής της ιστορίας, ορίζεται στο ντέρμπι κορυφής ένας από την περίφημη συντροφιά του Κλάτενμπεργκ.

Καλά θα πάει αυτό! Εχει νόημα να καθόμαστε να συζητάμε, μόνο για να μην πιστεύει κανείς εξυπνάκιας, πως είμαστε Αμερικανάκια. Η ιστορία φέτος έχει δείξει, πως επιχειρούν ήδη να θέσουν πάρα πολλά εμπόδια και είμαι βέβαιος πως στην πορεία θα υπάρξουν και άλλα, ακόμα πιο υψηλά.

Η ΑΕΚ είναι στο σωστό δρόμο

Ωστόσο, όλη αυτή η διαδικασία εν τέλει μόνο κερδισμένη θα βγάλει την ΑΕΚ. Αν καταλάβει ποια είναι η δυναμική της, περιχαράξει τις γραμμές της, καταφέρει να εμπνεύσει περισσότερο τον κόσμο της ώστε να συσπειρωθεί γύρω από την ομάδα, δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί.

Είναι δεδομένο, πως η πορεία που έχει ξεκινήσει να χαράσσεται από το περασμένο καλοκαίρι με την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια, την παρουσία ενός προπονητή που έχει προσωπικότητα και ικανότητα να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο των προκατόχων του, οδηγούν σε μονόδρομο επιτυχίας.

Αυτό που δεν μπορεί να αντιληφθεί εύκολα κάποιος για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι πως γίνεται να χτυπιέται συνεχώς αυτή η περίφημη εξυγίανση.

Ειδικά, όταν βλέπουμε φέτος ένα άκρως θεαματικό και ενδιαφέρον πρωτάθλημα, όπου κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το ποιος θα το κατακτήσει, ενώ και τα προηγούμενα χρόνια έδινε το τρόπαιο στην καλύτερη ομάδα σύμφωνα με όσα έβγαιναν πρώτα στο γήπεδο.

Όλα αυτά, εκτιμώ πως αποτελούν την καλύτερη απόδειξη, τη μεγαλύτερη επιβεβαίωση, πως έχουμε φύγει πια οριστικά από την εποχή των Σαρρήδων και των Γκιρτζίκιδων. Εχουμε προχωρήσει χιλιόμετρα μπροστά.

Και όσο κι εάν υπάρχουν οι αρνητές της αλήθειας, εκείνοι που επιμένουν μελαγχολικά να γυρίσουμε στην εποχή του σκοταδισμού, η ΑΕΚ θα είναι εκεί να τους χαλά τη μανέστρα και να τελειώνει τη σπέκουλα τους.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X