Ντέρμπι που δεν το... παίζεις, απλά το κερδίζεις!

Ντέρμπι που δεν το... παίζεις, απλά το κερδίζεις!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στο ματς με τον ΠΑΟ που έφτασε για την ΑΕΚ και την οποία δεν πρέπει να μας απασχολεί αν θα παίξει καλά η ομάδα, αλλά να επικρατήσει.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στης Φιλαδέλφειας τα μέρη. Ο Ματίας Αλμέιδα και οι κιτρινόμαυροι έχουν ξεκινήσει τη δουλειά για το συγκεκριμένο ντέρμπι και από την κατάσταση που επικρατεί, την ευχάριστη και γεμάτη επιθυμία για την επίτευξη του στόχου, στα αποδυτήρια αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι όλοι το περιμένουν και θέλουν να το παίξουν με… λύσσα! Η γκέλα της ομάδας άλλωστε στα Γιάννινα δεν αφήνει περιθώρια για άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη αφού στο ενδεχόμενο ισοπαλίας εκτός ότι η διαφορά των επτά πόντων θα παραμείνει για τους πράσινους, την ίδια ώρα θα έχουν πλησιάσει στον πόντο και θα ‘χουν μπει για τα καλά σε όλα τα κόλπα, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ.

Είναι περιττό και ανούσιο, έως αστείο, να υπογραμμίσουμε την ανάγκη της ΑΕΚ για επικράτηση στο ματς με τον Παναθηναϊκό! Η βαθμολογία μιλάει από μόνη της. Ωστόσο για τους κιτρινόμαυρους και όσα έχουν δυστυχώς προηγηθεί σε ντέρμπι και γενικά σημαντικά ματς, υπάρχουν περισσότεροι και πιο σοβαροί λόγοι, να είναι μεγάλη η απαίτηση για την κατάκητηση της νίκης. Όπως το γεγονός ότι επιστρέφει στο να κερδίζει μεγάλα (και σε επίπεδο αντιπάλου και κρισιμότητας) ματς και φτιάχνει μέταλλο ξανά νικήτριας ομάδας και δυναμώνει τον χαρακτήρα της και την δυναμική της.

Τα προηγούμενα χρόνια η ΑΕΚ δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε αγώνα με σοβαρό αντίπαλο ειδικά όταν παίζονταν πολλά, είτε πρόκειται για τελικούς Κυπέλλου, είτε ευρωπαϊκό εισιτήριο, είτε να μείνει ζωντανή στη διεκδίκηση του τίτλου. Με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στης Φιλαδέλφειας τα μέρη έδειξε να αποκτά τη σωστή νοοτροπία και σε αυτά τα ματς. Στο Φάληρο έδειξε -δεν κέρδισε συγκυριακά- ότι είναι σε απόλυτα σωστό δρόμο. Τώρα κόντρα στον Παναθηναϊκό την Κυριακή στο γήπεδό της η Ένωση θα ‘χει την ευκαιρία να αποδείξει ότι έχει αφήσει πίσω της μια και καλή μια κάκιστη τετραετία και το γεγονός ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε υψηλού επιπέδου και σημασίας αγώνες. Θα στείλει και το μήνυμα ξεκάθαρο στους ανταγωνιστές της…

Φυσικά ρόλο σε αυτό παίζει η έδρα. Ήταν, έγινε και θα είναι πάντα διαφορετικά στης Φιλαδέλφειας τα μέρη για όλους τους αντιπάλους και πόσο μάλλον για τις ομάδες που διαχρονικά (Ολυμπιακό – Παναθηναϊκό) αποτελούν τους βασικούς ανταγωνιστές του Δικέφαλου… Στο νέο της σπίτι η ΑΕΚ δεν έχει απωλέσει βαθμό, υπάρχει μια αύρα τέτοια που την απογειώνει, ο αντίπαλος αργεί να μπει στη διαδικασία να καταλάβει ότι δεν πρέπει να επηρεάζεται από αυτό που βιώνει και είναι πρωτόγνορο αφού μιλάμε πλέον για την καλύτερη έδρα του ελληνικού πρωταθλήματος. Όλα αυτά μαζί είναι αρκετά να της δίνουν ένα πρώτο ψυχολογικό σπρώξιμο για να πετύχει στο τέλος το στόχος της σε αυτό το ντέρμπι.

Έχει δουλειά ο Αλμέιδα και σε πνευματικό επίπεδο προετοιμασίας!

Ένα μεγάλο ματς με φόντο την κορυφή του πρωταθλήματος και την προσπάθεια της ΑΕΚ να φτάσει πιο κοντά σε αυτή και να στείλει στο δύσκολο πρόγραμμα που ‘χει μπροστά του ο Παναθηναϊκός (από την Κυριακή που παίζει εκτός με Ένωση και για όλο το υπόλοιπο της σεζόν) με προβλήματα και ερωτηματικά αν τελικά θα αντέξει εκεί ψηλά μέχρι και πριν τα πλέι οφ! Διότι για τους πράσινους έρχονται ματς -πλην του κυριακάτικου ντέρμπι- με τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο, δύσκολες επαρχίες όπως ο ΠΑΣ και η Τρίπολη, με τα ντέρμπι (Ολυμπιακό και Άρη) εκτός έδρας και γενικά παιχνίδια δύσκολα σε σχέση με αυτά που είχε στην επανέναρξη του πρωταθλήματος…

Να ξεκαθαρίσω κάτι που προφανώς οι περισσότεροι θα συμφωνούμε: αυτό το ντέρμπι που έρχεται, ειδικά αυτό με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, δεν μας απασχολεί αν η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα θα παίξει καλό ποδόσφαιρο και θα το κερδίσει με τον τρόπο που μας έχει συνηθίσει και μέσω του οποίου τυγχάνει αναγνώρισης από όλους τους ποδοσφαιρόφιλους και κανονικούς. Αυτό το ντέρμπι δεν το… παίζεις, απλά το κερδίζεις! Αυτό πρέπει να έχουν στο μυαλό τους όλοι την Κυριακή… Μακάρι φυσικά όπως λέμε πάντα να πάρει σχετικά εύκολα το ντέρμπι (γιατί είμαστε και κάποιας ηλικίας και δεν μπορούμε τις συγκινήσεις) και η επικράτηση να συνδυαστεί με όμορφο ποδόσφαιρο να το χαρούμε, αλλά το βασικό είναι να το πάρεις το ματς και να πας στο -4!

Η αποθέωση του κόσμου της ΑΕΚ στον Αλμέιδα (video) - www.ertsports.gr

Όπως και να ‘χει πλην των αγωνιστικών δεδομένων και προετοιμασίας στο χορτάρι υπάρχει και το πνευματικό σκέλος στο οποίο πρέπει να γίνει δουλειά από τον Ματίας Αλμέιδα και τους συνεργάτες του προκειμένου οι παίκτες να είναι απόλυτα και σωστά προετοιμασμένοι γι’ αυτό το ματς. Η ανάγκη για νίκη κρίνεται επιτακτική μόνο για την ΑΕΚ για να μην ξεχνιόμαστε. Ο Παναθηναϊκός στο +7 δεν θα …χαλαστεί να πάρει το Χ και να φύγει. Στην Ένωση ωστόσο δεν αρκεί η ισοπαλία, θα συνιστά αποτυχία, ειδικά μετά την ήττα από τον ΠΑΣ στο προηγούμενο παιχνίδι όπου από -4 έστειλε τη διαφορά στο -7…

Επειδή διαβάζω δεξιά κι αριστερά για το έτσι θα παίξει η ΑΕΚ, αυτό θα κάνει ο Παναθηναϊκός, βλέπω ότι θεωρούν πολλοί ότι θα βρει χώρους ο φιλοξενούμενος γιατί θα πρέπει να ψάξει η Ένωση το γκολ αφού απαιτείται η νίκη, πρέπει να τονίσω ότι αυτά είναι όσα λέμε εμείς μεταξύ μας και καφενειακά εντελώς. Οι προπονητές, Αλμέιδα και Γιοβάνοβιτς, οι οποίοι είναι και οι καλύτεροι στο πρωτάθλημα, εξετάζουν όλα αυτά που εμείς περιμένουμε ως δεδομένα και τα αλλάζουν προς όφελος της ομάδας του, για να πιάσουν λίγο… αδιάβαστο τον αντίπαλο κόουτς, να του χαλάσουν το κεφάλι και το σχέδιο και να το εκμεταλλευτούν. Οπότε πολλά να ακούμε, περισσότερα να διαβάζουμε και να αναλύουμε, αλλά να ‘χουμε μικρό καλάθι σχετικά με το αγωνιστικό έως ότου ξεκινήσει και παιχθεί το ντέρμπι στο υπέροχο γήπεδο!

Υγ: Φτάνουμε στις μέρες καθοριστικής εξέλιξης στην υπόθεση του Κικάνοβιτς. Πλέον αναμένεται απλά αν θα πουν ναι και θα γίνει η δουλειά από τώρα οι Αμερικάνοι που ‘χουν τον ποδοσφαιριστή καιρό τώρα να τους πιέζει να τον αφήσουν να φύγει και να δοκιμάσει τη τύχη του στην Ευρώπη και με τον Ματίας Αλμέιδα! Αν αυτό δεν προκύψει για Γενάρη θα μας απασχολήσει ο παίκτης το καλοκαίρι εφόσον δεν προκύψουν νέα δεδομένα και καλύτερη περίπτωση από εκείνον, ωστόσο στην ΑΕΚ εκτιμούν τη στάση του ιδίου και του εκπροσώπου του… Από κει και πέρα φουλάρει το θέμα στόπερ για τους κιτρινόμαυρους!

Αρέσει ο Κικάνοβιτς στην ΑΕΚ! - Sports365.gr

Υγ2: Μια χαρά τους πάνε οι διαιτησίες Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ για να μένουν ζωντανοί στο κόλπο. Στη Θεσσαλονίκη στο γκολ των γηπεδούχων φαίνεται να υπάρχει φάουλ, αλλά ας είναι, απλά σε ανάλογη φάση μην ακούσω γκρίνια πάλι… Εως τώρα η μόνη ομάδα που δεν έχει πάρει μισό έστω σπόρι από διαιτησία στα ματς της είναι η ΑΕΚ!

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X