Ο ΠΑΣ «παγίδευσε» την ΑΕΚ πριν το ντέρμπι

Ο ΠΑΣ «παγίδευσε» την ΑΕΚ πριν το ντέρμπι
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο πρώτο ματς του 2023, η ΑΕΚ ηττήθηκε αναπάντεχα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος επικράτησε με 2-1 μπροστά σε ένα άδειο ως επί το πλείστον «Ζωσιμάδες», κυρίως χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση του Τσιντώτα στο ντεμπούτο του κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Λίγες ημέρες πριν ο ΑΕΚ υποδεχθεί στην “ΟΠΑΠ Αρένα” τον Παναθηναϊκό, έχασε από τον ΠΑΣ2-1 με γκολ των Ριέστρα και Μπαλάν.  Το ένα του Αραούχο για τους “κιτρινόμαυρους” δεν ήταν αρκετό.

Αφού επέστρεψε αήττητος από τη διακοπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι νικητές βρίσκονται στη δέκατη θέση της Super League 1. Οι νικητές Τζίνο και οι ηττημένοι Φερνάντες.

Τι σκεφτόταν οι προπονητές

Ο ΠΑΣ παρατάχθηκε από τον Θανάση Στάικο σε διάταξη 4-3-3 με τον Τσιντώντα στο τέρμα και τους Σόρια, Παντελάκη, Εραμούσπε και Πήλιο στην άμυνα.

Στην κορυφή ξεκίνησε ο Μπαλάν, ενώ στο κέντρο έπαιξαν οι Καραχάλιο, Ριέντρα και Τζίνο, στα πλάγια οι Μορέιρα και Παμλίδης και στα πλάγια οι Τζίνο και Μορέιρα.

Αντίθετα, ο Matias Almeida επέλεξε σχηματισμό 4-4-2 με τον Αθανασιάδη στο τέρμα και τους αμυντικούς Sidibe, Vida, Mukudi και Hadjisafi.

Ο Γιόνσον ήταν στο κέντρο, πλαισιωμένος από τους Φερνάντες και Αμραμπάντ, με τον Πινέδα να κρύβεται στη σκιά των Αραούχο και Γκαρσία.

Ο αγώνας

Στο πέμπτο λεπτό, ο Γκαρσία είχε την πρώτη σοβαρή ευκαιρία για την ΑΕΚ, αλλά η κεφαλιά του πέρασε ψηλά και άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, ο ΠΑΣ πήρε το προβάδισμα.

Όταν ο Πήλιος έκανε μια τεράστια κούρσα στην αριστερή πλευρά, βρήκε τον Ριέστρα, ο οποίος σκόραρε για τους γηπεδούχους με σουτ μέσα από το πέναλτι.

Στο 17ο λεπτό, η Ένωση παραλίγο να φέρει το ματς στα ίσια, όταν ο Αραούχο αστόχησε από κοντά μετά από ωραίο σουτ του Αμραμπάντ, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μπαλάν παραλίγο να κάνει το 2-0, αλλά δεν βρήκε στόχο μέσα από την περιοχή.

Η κεφαλιά του Γκαρσία στο 24ο λεπτό και η προσπάθεια του Σιντιμπέ στο 26ο λεπτό πέρασαν ελάχιστα άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα, ο ΠΑΣ απείλησε εκ νέου, καθώς το γύρισμα του Μορέιρα πέρασε άουτ από τον Παμλίδη, αλλά στο 32ο λεπτό, η ΑΕΚ δέχτηκε ένα καταστροφικό χτύπημα.

Ο Σόρια εντόπισε το κενό, σέντραρε από τα δεξιά και ο Μπαλάν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μετά από ένα καλό πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι πήραν ένα επιβλητικό προβάδισμα 2-0 στην ανάπαυλα. Κορυφαία στιγμή του ημιχρόνου για την ΑΕΚ ήταν ένα σουτ του Σιντιμπέ που απέκρουσε ο Τσιντώτας στο 35ο λεπτό.

Μετά την ανάπαυλα, η ΑΕΚ μπήκε με στόχο να σκοράρει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ο Τσιντώτας απέκρουσε σουτ του Φερνάντεζ στο 48ο λεπτό, ο Αραούχο στο 50ο λεπτό αστόχησε, αλλά ένα λεπτό αργότερα, ο Αργεντινός ισοφάρισε με σουτ μέσα από την περιοχή μετά από μπαλιά του Πινέδα.

Η συνεχιζόμενη πίεση της ΑΕΚ είδε τον Σιντίμπε (’62) να μην βρίσκει στόχο, ο Βαν Βέερτ είχε κεφαλιά που μπλόκαρε ο Τσιντώτας (65’), και ο Τσούμπερ (’74) πλησίασε στο γκολ με μια προσπάθεια με λόμκα που πέρασε μόλις άουτ.

Ο Χατζισαφί είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει το παιχνίδι στο 84ο λεπτό, αλλά του στέρησε με ένα αξιοσημείωτο “όχι” ο Τσιντώτας.

Στο 90+6′ ο Γιόνσον παραλίγο να ισοφαρίσει, αλλά το σουτ του μέσα από την περιοχή κόντραρε και η μπάλα πέρασε άουτ. Πολλαπλές γεμίσματα στις καθυστερήσεις δεν έφεραν αποτέλεσμα.

Αρκετοί παίκτες του ΠΑΣ ξεχώρισαν, αλλά τελικά αποφασίσαμε να διακρίνουμε τον Παναγιώτη Τσιντώτα ως τον πολυτιμότερο παίκτη του ματς. Ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν φανταστικός στο πρώτο του παιχνίδι με τους Ηπειρώτες κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Ο Φωτιάς ήταν ανεπηρέαστος καθώς το κοινό των γηπεδούχων φώναξε ένα χέρι του Μουκούντι στο πρώτο ημίχρονο. Μετά από αυτό το σημείο, δεν συνέβη κάτι σημαντικό.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους αγώνες τους και τις μελλοντικές τους εκδηλώσεις, μπορείτε πάντα να παρακολουθείτε και να στοιχηματίζετε ζωντανά το παιχνίδι τους στις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες στοιχηματικες εταιριες betopolis.

Όλη η επικαιρότητα της ΑΕΚ | AEK Basket Queen by Betsson - 17/5/24
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X