Πρώτα η κρίσιμη Κυριακή, μετά η σημαντική Δευτέρα για την ΑΕΚ

Πρώτα η κρίσιμη Κυριακή, μετά η σημαντική Δευτέρα για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο blog του στο enwsi.gr για τις σκέψεις του λίγο πριν πέσει η αυλαία και λίγο πριν ξεκινήσει ο νέος σχεδιασμός στην ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αντιλαμβάνομαι, κατανοώ, αφουγκράζομαι την απογοήτευση των περισσότερων μετά τις δύο σερί ήττες σε Τούμπα-Καραϊσκάκη. Κάπου εκεί κοντά είμαι και εγώ. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, τα δεδομένα στο ξεκίνημα και κατά τη διάρκεια της σεζόν «έδειχναν» ότι η ΑΕΚ αυτόν τον τίτλο τον έχει πλησιάσει περισσότερο από τον κάθε αντίπαλο της. Είχε όλα τα εχέγγυα για να μπει στα πλέι οφ με μία διαφορά ασφαλείας, να είναι πιο άνετη και στο τέλος να το κατακτήσει και φέτος, έχοντας τις βάσεις από πέρυσι. Τώρα είναι όλα ρευστά και σίγουρα όχι στα… πόδια της ΑΕΚ. Το χειρότερο.

Η ΑΕΚ πρέπει να νικήσει την Λαμία και την ίδια ώρα να περιμένει ο Άρης να μην χάσει από τον ΠΑΟΚ στο Χαριλάου. Ο Άρης έχει 1.002 λόγους δικούς του, να παίξει αυτό το ματς και δεν θα τους βρείτε σε αυτό εδώ το blog. Ξέρει και η ομάδα και ο κάθε φίλος του Άρη τι σημαίνει αυτό το ματς και τι συμβαίνει στην πόλη εδώ και χρόνια, τι έχουν περάσει.

Στα της ΑΕΚ, η δεύτερη σερί ήττα στο Καραϊσκάκη και μάλιστα με κακή εμφάνιση, στα μάτια μου δείχνει ότι η ομάδα πήγε αδικαιολογήτως ανέτοιμη πνευματικά στο ντέρμπι. Και όταν δεν είσαι έτοιμος πνευματικά, δεν φτάνει το σώμα να σε «κουβαλήσει». Όταν σε ματς τίτλου, ο αντίπαλος που παλεύει να μην βγει 4ος εμφανίζεται πιο έτοιμος σε όλα τα επίπεδα, υπάρχει πρόβλημα. Ευτυχώς για την ΑΕΚ και τον Ματίας Αλμέιδα τα έχει εντοπίσει τα περισσότερα προβλήματα στην ομάδα. Το είπε και το έδειξε μετά το Καραϊσκάκη. Το ίδιο και την επομένη στα Σπάτα.

Έρχεται πολύ σημαντική Δευτέρα για την ΑΕΚ «πάνω» στο πως θα σχεδιαστεί και τα πρόσωπα που θα υπάρχουν στην ομάδα της νέας σεζόν. Και από Δευτέρα θα έχουμε πολλά να πούμε και να αναλύσουμε για τα λάθη, για ότι έγινε ή δεν έγινε εντός ΑΕΚ από πέρυσι το καλοκαίρι. Κάποια τα είχαμε πει, κάποια όχι. Δεν είναι αυτό το θέμα. Το ζήτημα είναι πάντα τι κάνει η ΑΕΚ και όχι τι λέμε εμείς.

Πρώτα η κρίσιμη Κυριακή, μετά η σημαντική Δευτέρα για την ΑΕΚ

Μέχρι όμως την (πολύ) σημαντική Δευτέρα για τον οργανισμό ΑΕΚ, μεσολαβεί η κρίσιμη Κυριακή. Να κάνει η ΑΕΚ αυτό που πρέπει, να παίξει και ο Άρης το δικό του μεγάλο ματς μπροστά στο γεμάτο Χαριλάου με τον ΠΑΟΚ και… βλέπουμε. Ποδόσφαιρο είναι, στο εξωτερικό το έχουμε δει πολλές φορές (και με πιο γκραν γκινιόλ σενάρια) και είναι σίγουρο ότι θα το ξαναδούμε. Ο νικητής του φετινού τίτλου σίγουρα θα το έχει πάρει στις λεπτομέρειες και μαγκιά του, όποιος και αν είναι.

Η ΑΕΚ κάνει ξανά πρωταθλητισμό σταθερά μετά από χρόνια. Σημαντικό, πολύ. Της φτάνει έχοντας ισχυρή διοίκηση, τέτοιου επιπέδου προπονητή και μία έδρα φόβητρο με τον κόσμο να την γεμίζει σε κάθε ματς; Όχι, ξεκάθαρα. Αυτή η ΑΕΚ φτιάχτηκε για τίτλους και πορείες στην Ευρώπη.

ΥΓ: Για να μην διαβάσετε τα παραπάνω με λάθος τρόπο, με όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό, με όσα περνά κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός, οι σταθερές στις ομάδες κάνουν τη διαφορά. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έχουν. Ευτυχώς που βρέθηκε στα μέρη μας ο Ματίας Αλμέιδα, μακάρι να ικανοποιηθούν όλα όσα θέλει.

Γιώργος Τσακίρης: Αντίο Αραούχο και όλες οι ερωτήσεις σας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X