Ήταν μια κακή μέρα στη δουλειά, όμως μόνη της κατάφερε να χάσει

Ήταν μια κακή μέρα στη δουλειά, όμως μόνη της κατάφερε να χάσει
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την αποτυχία της ΑΕΚ να μη χάνει όταν δεν μπορεί να νικήσει, τις ξοδεμένες κραυγαλέες ευκαιρίες και την απώλεια δύο βαθμών

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κάθε ήττα πονάει, ειδικά όταν κάνεις πρωταθλητισμό. Διότι, φέτος, η ΑΕΚ είναι ομάδα με υλικό, προπονητή αλλά και τακτικό πλάνο που έχει τα φόντα να το παλέψει έως το τέλος. Το κακό της ιστορίας, είναι ότι έχουν υπάρξει τρία παιχνίδια στα οποία θα μπορούσε να μη χάσει. Και στις τρεις ήττες της, δεν κατάφερε να πάρει το μίνιμουμ, την ισοπαλία, ενώ είχε τις ευκαιρίες και το χρόνο για να τα καταφέρει. Ακόμα και στη Λεωφόρο, παρόλα όσα συνέβησαν με τον χειρούργο Καμπάκοφ, ο Γκαρσία πέταξε μια τεράστια ευκαιρία στο κενό, στα τελειώματα του αγώνα. Αν δεν μπορείς να νικάς, τότε καλό είναι να μη χάνεις. Η ΑΕΚ δεν το καταφέρνει.

Κάθε ήττα, επίσης, είναι διδακτική. Σχεδόν όλοι στα Ιωάννινα ήταν σε κακή μέρα. Μια κακή μέρα στη δουλειά που όταν συμβαίνει συνολικά, έρχεται και το άσχημο αποτέλεσμα. Ο Αλμέιδα μίλησε για λάθη τα οποία είχαν συζητηθεί πριν γίνουν. Αυτό λέει πολλά… Δείχνει έλλειψη συγκέντρωσης αλλά και ετοιμότητας. Κι αν κρίνουμε από το γεγονός ότι όλο το κακό συνέβη στη δεξιά πτέρυγα, εκεί όπου οι Βίντα (ως δεξί στόπερ), Σιντιμπέ και Φερνάντες είχαν πλήρη ασυνεννοησία και ανημποριά, προφανώς ο προπονητής είχε εξ αρχής υποδείξει στους παίκτες ότι η ζημιά θα γινόταν από εκεί.

Εκ των υστέρων, οφείλουμε να πούμε ότι δεν του βγήκαν αυτές οι επιλογές. Δημιουργείται ευλόγως η απορία γιατί να μην ξεκινήσει ο φορμαρισμένος Μήτογλου, όμως υπάρχει απάντηση: ο Αλμέιδα ήθελε να δώσει στον Βίντα ένα παιχνίδι πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟ διότι είχε προαποφασίσει ότι ο Κροάτης θα είναι βασικός την Κυριακή. Επίσης, άλλη λύση πλην του Σιντιμπέ στο δεξί άκρο της άμυνας δεν υπήρχε, αλίμονο κιόλας αν θα είχε δεύτερες σκέψεις για να μην τον βάλει. Τώρα, αν η ΑΕΚ δεν μπορεί να πάρει από το Γάλλο αυτά που περίμενε αποκτώντας τον το καλοκαίρι, είναι ένα άλλο ζήτημα. Προφανώς μεγάλο ζήτημα το οποίο θα πρέπει να τη βάλει σε σκέψεις για μετά.

Οι πεταμένες ευκαιρίες και οι δύο που πάντα θα μας «πονάνε»

Ο Φερνάντες, πάλι, μόνο δεξιά έπαιζε στο Βόλο και κατά τη γνώμη μου, είναι εκείνος που ευθύνεται λιγότερο. Με την ασυνεννοησία πίσω του και την έλλειψη συνεργασιών πιο μπροστά καθώς ο Σιντιμπέ ήταν αρνητικός και στις δύο αποστολές, δεν θα μπορούσε να κάνει περισσότερα πράγματα σε ένα ντεμπούτο. Θα μου πείτε, γιατί να μην έμενε εκεί ο Γκαρσία, με τον Φαν Βερτ στην κορυφή. Το σκέφτηκα κι εγώ, προφανώς όλοι μας, οπότε ναι, μπορούμε να πούμε ότι το πλάνο απέτυχε. Η ΑΕΚ έμοιαζε με την ομάδα της περυσινής ταραχής στη δεξιά πτέρυγά της, πνιγόταν σε μια κουταλιά νερό.

Ακόμα κι έτσι όμως, είχε στο πρώτο ημίχρονο τέσσερις τελικές από το όριο της μικρής περιοχής, με παίκτες της να αστοχούν ανενόχλητοι. Αυτό κι αν είναι πρόβλημα! Διότι ο Αλμέιδα σωστά το είπε: 4-2 ή και 4-3 θα έπρεπε να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Πετώντας τέτοιες φάσεις στα σκουπίδια, τόσες καθαρές, κλασικές ευκαιρίες, κάνεις το πρόβλημα που έχεις πίσω να διογκώνεται. Μειώνεται η αυτοπεποίθηση, αυξάνεται το άγχος. Έως χθες, η ΑΕΚ είχε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Ήρθε και το ματς που η άμυνα δεν θα ανταποκρινόταν επαρκώς, οπότε η επίθεση έπρεπε να πάρει το παιχνίδι. Δυστυχώς, ενώ παραγωγή καθαρών φάσεων για γκολ υπήρξε, η αποτελεσματικότητα απουσίαζε.

Να μη λησμονούμε επίσης κάτι σημαντικό. Ο Αλμέιδα και οι παίκτες μας καλόμαθαν βρίσκονταν λύσεις χωρίς πολύ κομβικούς παίκτες, ο προπονητής ουδέποτε στάθηκε σε δικαιολογίες ή υπερθεμάτισε των απωλειών, αλλά όπως και να το κάνουμε, Ελίασον και Γκατσίνοβιτς η ΑΕΚ δεν διαθέτει στο ίδιο επίπεδο. Κι όσο η τράπουλα ανακατεύεται με επιπλέον απρόοπτα, τόσο οι δύο αυτοί θα φαίνεται πως λείπουν περισσότεροι. Σύμφωνοι, ουδείς αναντικατάστατος, όμως όπως και να το κάνουμε, δεν είναι και όλοι στο ίδιο επίπεδο. Άλλη η ΑΕΚ με εκείνους στα άκρα, άλλο πράγμα να το πολεμάς «μπαλώνοντας» και κάνοντας αλχημείες. Δεν θα βγαίνει πάντα. Ας το έχουμε κι αυτό κατά νου…

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X