Αρτακιανού στο enwsi.gr: «Θα παλέψουμε για τον τίτλο»

Αρτακιανού στο enwsi.gr: «Θα παλέψουμε για τον τίτλο»
Photo Credits: INTIME

Το λίμπερο της ΑΕΚ, Μαριαλένα Αρτακιανού μίλησε στο enwsi.gr για την φετινή πορεία της γυναικείας ομάδας βόλεϊ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την κατάκτηση του πρώτου και μοναδικού πρωταθλήματος στην ιστορία της, η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ μοιάζει φέτος πιο έτοιμη από ποτέ για να διεκδικήσει ξανά το τρόπαιο.

Η ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά το περασμένο καλοκαίρι με αθλήτριες Ελληνίδες και ξένες εγνωσμένης αξίας. Οι δέκα πρώτες αγωνιστικές βρίσκουν την ΑΕΚ στην 3η θέση της βαθμολογίας έχοντας ωστόσο όλες τις δυνατότητες για να αποτελέσει μια από τις βασικές διεκδικήτριες του πρωταθλήματος. Ένα από τα σημαντικά «όπλα» της φετινής ομάδας είναι και η Μαριαλένα Αρτακιανού. Η 28χρονη λίμπερο άφησε τον ΑΟ Θήρας και φόρεσε φέτος τα «κιτρινόμαυρα» με στόχο να βοηθήσει την ομάδα στην επίτευξη των στόχων της. Η αθλήτρια με συνέντευξη της στο enwsi.gr μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, την αλλαγή προπονητή, τα παιχνίδια που θεωρεί πως αδίκησαν τους εαυτούς τους και τέλος ευχήθηκε η νέα χρονιά να βρει την ΑΕΚ πρωταθλήτρια.

-Μαριαλένα πως θα χαρακτήριζες την πορεία της ομάδας σε αυτές τις πρώτες δέκα αγωνιστικές;

Τη δεδομένη στιγμή έχουμε εννιά νίκες και μία ήττα. Πιστεύω πως μέχρι τώρα η πορεία της ομάδας έχει πάει αρκετά καλά σίγουρα χωράει πολλά περιθώρια βελτίωσης τα οποία πιστεύω πως με τη νέα χρονιά θα έρθουν.

– Η ΑΕΚ έχει δείξει μέχρι τώρα πως είναι ικανή για το καλύτερο αλλά παρουσιάζει και κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της που σας έχει στοιχίσει μέχρι τώρα και σε βαθμούς. Που θεωρείς πως οφείλονται;

Η ΑΕΚ είναι μία καινούρια ομάδα. Μέχρι ένα σημείο είναι λογικό να υπάρχουν κάποια σκαμπανεβάσματα καθώς όλες οι αθλήτριες είμαστε καινούργιες και προσπαθούμε να βρεθούμε έτσι ώστε σε κάθε ματς να παρουσιαζόμαστε και καλύτερες. Σίγουρα έχουμε χάσει κάποιους πολύτιμους βαθμούς όπου θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα όμως αυτή τη στιγμή είμαστε μέσα στους στόχους μας και πιστεύω από τη νέα χρονιά θα παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι.

-Σε ποιο παιχνίδι θεωρείς πως αδικήσατε περισσότερο τους εαυτούς σας;

Θεωρώ ότι στο παιχνίδι με την Θέτιδα αδικήσαμε περισσότερο τους εαυτούς μας γιατί ενώ ξεκινήσαμε καταπληκτικά και είχαμε πάρα πολύ μεγάλη διαφορά στο πρώτο σετ στο τέλος η ομάδα της Θέτιδας κατάφερε να γυρίσει το σετ και να το κατακτήσει . Το θετικό ήταν ότι μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα στο τέλος καταφέραμε και πήραμε τη νίκη.

– Η αλλαγή προπονητή τι άλλαξε στην ομάδα;

Αυτή τη στιγμή στην ομάδα δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά και υπάρχει ένα πολύ όμορφο κλίμα μεταξύ μας. Ο προπονητής  με την εμπειρία του και τις γνώσεις του μας έχει βοηθήσει όλες πάρα πολύ σαν αθλήτριες και μας έχει βελτιώσει . Πιστεύω στη συνέχεια ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα παρουσιαζόμαστε όλο και καλύτερες.

– Έχοντας πλέον και μια εικόνα από τις υπόλοιπες ομάδες πιστεύεις πως η ΑΕΚ θα είναι μέσα στις διεκδικήτριες του τίτλου;

Φέτος όλες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές και ανταγωνιστικές καθώς υπάρχει και η προσθήκη της τέταρτης ξένης. Πιστεύω πως θα γίνει μεγάλη μάχη για τον τίτλο όμως η ΑΕΚ είναι σίγουρα μία από τις ομάδες που θα διεκδικήσει τους τίτλους.

– Κέρδισες πρόσφατα και ένα βραβείο για το καλύτερο λίμπερο της αγωνιστικής.

Πιστεύεις πως η θέση σου αξίζει περισσότερης προσοχής; Είναι λίγο αδικημένη σε σχέση με τις υπόλοιπες;

Είμαι πολύ χαρούμενη που φέτος κατάφερα και πήρα το βραβείο της MVP. Πιστεύω πως η θέση του λίμπερο είναι αδικημένη σε σχέση με τις υπόλοιπες και αυτό είναι κάτι το οποίο με στεναχωρεί. Λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν και καταλαβαίνουν τη δυσκολία της θέσης.

-Πως βλέπεις το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος;

Το φετινό πρωτάθλημα για εμένα είναι ένα από τα καλύτερα της τελευταίας πενταετίας σίγουρα. Είναι πολύ ανταγωνιστικό καθώς και απρόβλεπτο γιατί βλέπουμε ότι ακόμα και οι μέτριες ομάδες παίζουν καλά και μπορούν να βάλουν δύσκολα σε όλους.

-Η διακοπή που μεσολαβεί θα σας βοηθήσει πιστεύεις;

Μία διακοπή για λίγες μέρες πάντα βοηθάει ειδικά όταν πρόκειται για γιορτινές ημέρες οι οποίες θα έχουν να κάνουν με όμορφες οικογενειακές στιγμές . Όλοι οι αθλητές το έχουμε ανάγκη για σωματική και ψυχική ηρεμία

– Ακολουθεί τη νέα χρονιά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, πιστεύεις πως η ΑΕΚ μπορεί να είναι η ομάδα που θα ανακόψει το αήττητο του;

Γνωρίζουμε ότι τη νέα χρονιά ξεκινάμε με ένα ντέρμπι. Το θετικό είναι ότι το έχουμε στο γήπεδο μας και σίγουρα είναι κάτι το οποίο μας δίνει δύναμη καθώς ξέρουμε ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο με τον κόσμο που θα φωνάζει για μας . Ο ΠΑΟΚ είναι η πιο σταθερήομάδα αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα και παίζει καλά . Πιστεύω ότι θα γίνει ένα δυνατό παιχνίδι με όμορφες φάσεις και αυτός που θα μπορέσει να διαχειριστεί τα κρίσιμα σημεία με ψυχραιμία θα πάρει και τη νίκη .

-Μια ευχή για τις γιορτές, τι θα ήθελες να φέρει η νέα χρονιά σε προσωπικό αλλά και ομαδικό επίπεδο;

Εύχομαι πάνω απ’ όλα υγεία σε όλο τον κόσμο. Καλές γιορτές με αγάπη και ευτυχία. Ο νέος χρόνος να φέρει ειρήνη και γαλήνη σε όλο τον κόσμο. Ελπίζω το 2023 να είναι η τυχερή μου χρονιά και να καταφέρουμε να πάρουμε τους τίτλους με την ομάδα.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X