Ο Οικονομόπουλος κράτησε το μηδέν, η ΑΕΚ έκανε Πρωτοχρονιά στην κορυφή! (VIDEO)

Ο Οικονομόπουλος κράτησε το μηδέν, η ΑΕΚ έκανε Πρωτοχρονιά στην κορυφή! (VIDEO)

Ισοπαλία τίτλου στη Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή, με τον Σπύρο Οικονομόπουλο να αποκρούει πέναλτι και να δίνει έναν υπερπολύτιμο πόντο για το πρωτάθλημα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παραμονή Πρωτοχρονιάς δεν γίνονται (πια) αγώνες στα ελληνικά γήπεδα, αλλά κάποτε γίνονταν. Και μας άφηναν ωραίες ιστορίες να θυμόμαστε. Η πιο… χαρούμενη χρυσή πρωτοχρονιά για την ΑΕΚ ήταν αυτή του 1989, αφού το 0-0 στο Καυταντζόγλειο με τον πολύ ισχυρό Ηρακλή της εποχής εκείνης, επέτρεπε στην ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς να αφήσει το 1988 πρωτοπόρος και να υποδεχθεί με έναν πολύτιμο βαθμό το 1989 που θα αποδεικνυόταν χρονιά τίτλου.

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Σπύρος Οικονομόπουλος είχε αποκρούσει στο 85’ το πέναλτι του Σάκη Αναστασιάδη και αυτό ήταν το πρώτο από τα τρία πέναλτι που εξουδετέρωσε σε εκείνη την πορεία τίτλου σε εκτός έδρας ματς (Ηρακλής, Καλαμαριά, Εθνικός) «σώζοντας» ισάριθμους βαθμούς για την ομάδα του.

Με αυτόν τον τρόπο τελείωσε θετικά μια διπλή περιπέτεια για την ΑΕΚ που αρχικά είχε πάει και είχε έρθει με τρένο στη Θεσσαλονίκη για ένα ματς που επρόκειτο να γίνει στις 18 Δεκεμβρίου, αλλά δεν έγινε λόγω χιονιού. Με το ίδιο μεταφορικό μέσο ταξίδευσε στον παγωμένο βορρά και για τον εξ αναβολής αγώνα της παραμονής, στον οποίο έμελλε να γίνει ήρωας ο ανίκητος Οικονομόπουλος εκείνης της σεζόν.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X