«Φρούριο» η άμυνα της ΑΕΚ του Αλμέιδα - Έχει κρατήσει το «μηδέν» σε 19 από τα 24 επίσημα και φιλικά!

«Φρούριο» η άμυνα της ΑΕΚ του Αλμέιδα - Έχει κρατήσει το «μηδέν» σε 19 από τα 24 επίσημα και φιλικά!
Photo Credits: INTIME

«Μπετόν αρμέ» η άμυνα της ΑΕΚ του Αλμέιδα που έχει κρατήσει το «μηδέν» σε 19 από τα 24 επίσημα και φιλικά που έχει δώσει.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πέρσι η ΑΕΚ θύμιζε αμυντικά «παιδική χαρά» και το πλήρωσε με χαμένους βαθμούς και εν τέλει μένοντας χωρίς Ευρώπη. Φέτος ο Ματίας Αλμέιδα και οι συνεργάτες του με τη δουλειά τους έχουν φτιάξει μία ομάδα με  άμυνα «μπετόν αρμέ» με τον αντίπαλο να υποφέρει για να καταφέρει να της βάλει γκολ.

Αμυντικά, λοιπόν, η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα μοιάζει σχεδόν με «απόρθητο κάστρο». Ο αντίπαλος πρέπει να… ματώσει, να ανάψει καμιά λαμπάδα στον Ύψιστο για να φθάσει στην περιοχή και να καταφέρει να καταφέρει να σκοράρει! Και αυτό δεν συνιστά εκτίμηση, αλλά το δείχνουν οι αριθμοί που σας παραθέτουμε παρακάτω.

Η ΑΕΚ δέχεται με δυσκολία γκολ ακόμη και στα φιλικά! Ούτε λίγο ούτε πολύ η Ένωση επί ημερών Αλμέιδα έχει δώσει 24 επίσημα και φιλικά ματς και σε μόλις πέντε έχει δεχθεί τέρμα. Ένας αριθμός που δείχνει τι δουλειά κάνει ο «Pelado» και οι συνεργάτες του τόσο στην αμυντική συμπεριφορά της ομάδας όσο και στους τερματοφύλακες, διότι η Ένωση σ’ αυτά τα ματς έχει χρησιμοποιήσει τόσο τον Γιώργο Αθανασιάδη όσο και τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε επ’ ακριβώς τι κάνει η ΑΕΚ αμυντικά. Κατ’ αρχήν σε 17 επίσημα ματς η Ένωση έχει δεχθεί γκολ σε μόλις τέσσερα και σ’ αυτά έχασε οκτώ βαθμούς στο πρωτάθλημα. Ενώ έχει κρατήσει το μηδέν σε έξι από τα επτά φιλικά που έχει δώσει στην καλοκαιρινή και χειμερινή προετοιμασία. Συγκεκριμένα το καλοκαίρι νίκησε Γκενκ (2-0), Ουτρέχτη (1-0), Ομόνοια (2-0), Προοδευτική (4-0) χωρίς να δεχθεί γκολ. Επικράτησε με 2-1 της Φόλενταμ, ενώ τον χειμώνα νίκησε τη Σερένγκ με 2-0 και τον ΟΦΗ με 1-0.

Από Βίντα αλλά και Μουκουντί, ξεκινά η αλλαγή στο status της ΑΕΚ

Και πάμε στα επίσημα, εκεί, όπου η ΑΕΚ δέχθηκε κάποιο τέρμα. Συγκεκριμένα, οι «κιτρινόμαυροι» δέχθηκαν γκολ στο 1-0 της Ριζούπολης από τον Βόλο και δεν πήραν τίποτα, εν συνεχεία η ΑΕΚ δέχθηκε δύο τέρματα στη Λεωφόρο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και εν τέλει έχασε το ντέρμπι με 2-1. Μάζεψε μία φορά την μπάλα από τα δίχτυα στο ιστορικό ματς της OPAP Arena με τον Ιωνικό (4-1) με το γκολ αυτό να μην της στοιχίζει τίποτα, ενώ δέχθηκε τέρμα και στην Τρίπολη από τον Αστέρα (1-1), όπου πέταξε δύο βαθμούς έχοντας προηγηθεί στο 52′ με το πέναλτι του Άμραμπατ.

Με απλά λόγια η ΑΕΚ έχει καταφέρει να κρατήσει το «μηδέν» σε 13 επίσημα ματς και σε δύσκολες έδρες όπως είναι αυτή του Αγρινίου με τον Παναιτωλικό (2-0), κόντρα στον Άρη (2-0) στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Διατήρησε ανέπαφη την εστία της στο εντός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (2-0), αλλά και στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό (0-0). Και βέβαια ανέπαφη είναι η εστία της και στα δύο ματς Κυπέλλου με ΠΑΣ Γιάννινα (2-0) και Κηφισιά (2-0).

«Φρούριο» η άμυνα της ΑΕΚ του Αλμέιδα - Έχει κρατήσει το «μηδέν» σε 19 από τα 24 επίσημα και φιλικά!

 

Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα και το επιβλητικό 4-0 επί του Βόλου η ΑΕΚ «τρέχει» σερί 482 αγωνιστικών λεπτών χωρίς να δεχθεί τέρμα. Η εστία της είναι ανέπαφη σε πέντε σερί ματς με δύο, μάλιστα, διαφορετικούς τερματοφύλακες, τους Στάνκοβιτς και Αθανασιάδη.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X