Ρεσιτάλ γραφικότητας οι μεν, πραγματικά επικίνδυνοι για το ποδόσφαιρο οι δε

Ρεσιτάλ γραφικότητας οι μεν, πραγματικά επικίνδυνοι για το ποδόσφαιρο οι δε
Photo Credits: INTIME

Ο Ενωσίτης βάζει στη σέντρα Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό απέναντι στην ΑΕΚ και για όσα έρχονται στη συνέχεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ουδείς… άσφαλτος, κατά τη γνωστή ρήση που έγραψε ιστορία. Κι εμείς έχουμε ζήσει ματς ένα σωρό με τον αντίπαλο ταμπουρωμένο, να πέφτουν κάθε τρεις και λίγο κάτω και να αγανακτούμε. Αγανακτείς, φυσικά αγανακτείς. Είναι όμως ένα φυσικό φαινόμενο στο ποδόσφαιρο. Όσα χρόνια θυμόμαστε να βλέπουμε μπάλα και να ακολουθούμε την ΑΕΚ, θυμόμαστε και τέτοια ματς. Όπως θυμόμαστε πολύ καλά τι σημαίνει ένας αντίπαλος να σκίζεται με σένα και να κάθεται σε άλλους. Για το συγκεκριμένο όμως, μόνο η ΑΕΚ μπορεί να μιλάει. Όχι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός…

Σε πολλά τέτοια ματς αγανακτήσαμε, αλλά δεν θυμόμαστε ποτέ τέτοιο ρεσιτάλ γραφικότητας από την σχολιογραφία της ΑΕΚ, όπως αυτό της αντίστοιχης του Παναθηναϊκού, μετά την δεύτερη συνεχόμενη απώλεια βαθμών με μικρομεσαίο αντίπαλο. Για ματς στο οποίο έπαιζαν με παίκτη παραπάνω από το 9΄! Στην έδρα τους.

Απέναντι σε μια ομάδα της οποίας η εικόνα ως τώρα στο πρωτάθλημα προκαλεί οίκτο. Της οποίας τρεις παίκτες έγιναν αναγκαστική αλλαγή στη διάρκεια του ματς, άρα δεν έκαναν καθυστερήσεις οι συγκεκριμένοι όταν έπεσαν κάτω. Που βγήκε ο Πασαλίδης τραυματίας για να μπει… ο Κώστας ο Γιαννούλης που ξεχάσαμε πως συνεχίζει το ποδόσφαιρο.

Κι έφταιγε ο Γκορτσίλας που δεν τους έβγαζε όλους έξω για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και ο οποίος συνολικά σε πρώτο και δεύτερο ημίχρονο κράτησε 15 λεπτά καθυστερήσεις!

Και οι αντίπαλοι μάχονται με τον Παναθηναϊκό, αλλά κάθονται με τους άλλους! Ναι, σαν τον Παναιτωλικό που άφησε τη μισή βασική ενδεκάδα έξω, για να χάσει κι αυτός τελικά με το γνωστό… μισό – μηδέν με γκολ προς το φινάλε του ματς. Σαν τον Λεβαδειακό που έρχεται ως αντίπαλος τους την Τρίτη. Κρίμα να διαβάζεις τέτοιες ανοησίες, την στιγμή που ο προπονητής τους ο ίδιος τους αδειάζει στις εκτιμήσεις που έκανε για το ματς.

Παρόλα αυτά με τους Παναθηναϊκούς πρέπει να είμαστε ανεκτικοί. Γιατί το λέμε αυτό; Ο Παναθηναϊκός είναι ο Παναθηναϊκός. Ένας μεγάλος ιστορικός αντίπαλος που επί δεκαετίες σημάδεψε την ψυχολογία γενεών ΑΕΚτζήδων με τον τρόπο που πολλές φορές έδρασε υπογείως και μας στέρησε χαρές. Αυτό καταγράφηκε ιστορικά και δεν αλλάζει.

Όμως αυτό που αντιπροσωπεύει ο Ολυμπιακός από το 1996 και μετά και ακόμη περισσότερο από το 2010 και μετά, είναι κάτι άλλο. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να δυναμώνει αγωνιστικά, μπορεί να εξελίσσεται και πάλι στον μεγάλο αντίπαλο των περασμένων δεκαετιών, πλην όμως δεν αντιπροσωπεύει τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει ο Ολυμπιακός. Ο οποίος παλεύει εμμονικά να πάρει και πάλι τον απόλυτο εξωαγωνιστικό έλεγχο, που θα του επιτρέπει να στέφεται πρωταθλητής πριν αρχίσουν τα πρωταθλήματα. Όπως έκανε τόσες φορές από το 1996 και μετά.

Ο Παναθηναϊκός φυσικά κι αυτός όπου βρει την ευκαιρία θα σε χτυπήσει πλάγια. Το έχει κάνει ήδη σε σοβαρά θέματα τα τελευταία δύο – τρία χρόνια και συνεχίζει να το κάνει. Θα υπάρξουν περίοδοι που οι συγκυρίες θα του δίνουν αβάντες έξω-αγωνιστικές όπως επίσης έχει συμβεί φέτος. Αλλά δεν έχει την στόχευση του σημερινού Ολυμπιακού, δεν έχει την ψυχοπάθεια του σημερινού Ολυμπιακού. Δεν αντιπροσωπεύει τον μόνιμο κίνδυνο που αντιπροσωπεύει ο σημερινός Ολυμπιακός. Όχι μόνο για την ΑΕΚ, αλλά για το ποδόσφαιρο συνολικά.

Εμάς το μυαλό μας είναι συνεχώς πρώτιστα στον Ολυμπιακό. Και βαθμολογικά, αλλά κυρίως για όσα καθημερινά προσπαθεί να κάνει σε βάρος της ΑΕΚ και του ποδοσφαίρου. Άλλο η γραφικότητα στην οποία μπορεί να σε οδηγήσει ο οπαδισμός, όπως συμβαίνει πάλι τώρα με τον Παναθηναϊκό. Άλλο όμως η αποφασιστικότητα να επιβάλλεις χούντα, να πλήξεις τους αντιπάλους σου με όποιο αθέμιτο και βρώμικο τρόπο μπορείς, να τους εξαφανίσεις ακόμη κι αν το τίμημα είναι να είσαι βασιλιάς, σε μια χώρα νεκρών.

Ο Ενωσίτης

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X