Δίπλα της όπως πρέπει!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τα δύο ματς σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο και το πως πρέπει να πούμε αντίο στο 2022!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Απομένουν όχι ένα, αλλά δύο παιχνίδια για να πούμε «αντίο» στο 2022. Μία χρονιά που την περιμέναμε πολύ διαφορετική, ειδικά στο πρώτο μισό της, βρεθήκαμε να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο με όσα βλέπαμε, αλλά ευτυχώς από το καλοκαίρι και μετά το κλίμα έχει αλλάξει.

Θα ξεκινήσω ανάποδα για να αφήσω τα σημαντικά για μετά. Το βράδυ της Τρίτης είναι μία ευκαιρία να στηρίξουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τη μπασκετική ΑΕΚ. Η ιστορία με τα ban δεδομένα κουράζει και χτυπάει άσχημα, αλλά αν τα βάλουμε κάτω, ο Μάκης Αγγελόπουλος παλεύει ολομόναχος χωρίς την παραμικρή βοήθεια από κανέναν. Ούτε καν τη… βασική δηλαδή τη στήριξη της ομάδας από τον κόσμο στα εντός έδρας παιχνίδια της. Εξαιτίας μάλιστα λίγων κόντεψε να το «πληρώσει» πάρα πολύ ακριβά, αλλά η παρτίδα σώθηκε.

Ο Αγγελόπουλος λοιπόν δεδομένα έχει κάνει λάθη σε ότι αφορά στη διαχείριση. Όμως χωρίς αυτά τα «λάθη» και τις υπερβάσεις η ΑΕΚ δε θα είχε κατακτήσει τους τίτλους που πήρε. Εγχώριους και διεθνείς. Εννοείται πως αυτοί που έχουν εργαστεί και τους οφείλονται χρήματα, πρέπει να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Όμως η ΑΕΚ χωρίς τον Αγγελόπουλο θα πάλευε να τα βγάλει πέρα με διοικητικούς πουθενάδες. Αυτός την έβαλε ξανά στο χάρτη, την ώρα που άλλοι παλεύουν με μαϊμού αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων!

Το Δεκέμβριο λοιπόν η «Βασίλισσα» κέρδισε τον Προμηθέα, κέρδισε τη Ρέτζιο Εμίλια με φοβερή ανατροπή, ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό που έχει πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ παίζοντας με σημαντικές απουσίες και στον μεγάλο τελικό, εκεί που πήγε εντελώς «μόνη» εξαιτίας των γνωστών επεισοδίων, έκανε μία ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ανατροπή από το -25 και επικράτησε με +8 της Καρσίγιακα παίρνοντας ταυτόχρονα και την πρόκριση στην επόμενη φάση του BCL.

Δεν είναι μικρό κατόρθωμα αυτό για μία ομάδα με τόσα προβλήματα και είναι πραγματικά κρίμα να μην έχει απόψε στο «Παλάτι» τη βοήθεια όλων μας. Η χρονιά φεύγει, η ΑΕΚ υποδέχεται την ομάδα με το επώνυμο…  mateco, η οποία όποτε κατεβαίνει στην Αθήνα έχει γλυκό! Για την ιστορία: Στην Α’ Εθνική το ρεκόρ είναι 68-56 στο σύνολο και 42-20 στην Αθήνα! Εντός έδρας δε στη Basket League προς το παρόν στο ταμπλό έχει… νταμπλ σκορ, 22-11 και συνεχίζουμε!

Ας δώσουμε λοιπόν όλοι δυναμικό παρών, ας βοηθήσουμε την ομάδα να κλείσει με έναν υπέροχο τρόπο τη χρονιά και μετά… Βόλος!

Όσα δίδαξε η πρεμιέρα του β’ γύρου

Ήταν δεδομένο πως όλες οι ομάδες θα παρουσιαστούν επηρεασμένες με την επανέναρξη του β’ γύρου. Η αλήθεια είναι βεβαίως πως κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει πως ο Παναθηναϊκός θα γκελάρει στη Νίκαια ειδικά από τη στιγμή που άνοιξε νωρίς το σκορ ή πως θα πάθαινε τέτοιο παπατράκ ο Ολυμπιακός στο Γιάννινα, όταν το σκορ στο ημίχρονο ήταν 0-2. Κάπως έτσι λοιπόν η ΑΕΚ που δεν την «πάτησε», παρότι είχε τις περισσότερες αγωνιστικές απουσίες από όλους βρέθηκε στο -6 από τον Παναθηναϊκό και άνοιξε την ψαλίδα από τον Ολυμπιακό στο +6.

Ο αγώνας στο Βόλο είναι ιδιαίτερα κρίσιμος. Διότι εύκολα ή δύσκολα πιστεύω ότι οι δύο συγκεκριμένες ομάδες θα πάρουν το «τρίποντο» κόντρα σε ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης στην έδρα τους. Δε θα είναι εύκολο, αλλά είναι τα μεγάλα φαβορί. Και η ΑΕΚ δεν πρέπει να πετάξει στον κάδο όσα κέρδισε την προηγούμενη αγωνιστική.

Στο Πανθεσσαλικό θα είναι σα να παίζει εντός έδρας. Απουσίες θα έχει και πάλι, το πάθημα του πρώτου γύρου και της ήττας στη Ριζούπολη είναι «νωπό» τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό, αλλά η ευκαιρία που παρουσιάζεται στο Δικέφαλο είναι μεγάλη. «Καθαρίζεις» αυτό το ματς και μετά μπαίνεις στο 2023 με τρομερή ψυχολογία και την πίεση (στους) απέναντι από όλες τις απόψεις.

Προβλήματα υπάρχουν αγωνιστικά. Όταν δεν έχεις τον ένα βασικό κεντρικό σου στόπερ, τους δύο βασικούς εξτρέμ σου, οι οποίοι έκαναν τη διαφορά, τους δύο άλλους ακραίους ανέτοιμους, τον παίκτη που με μία πάσα μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός ματς και φυσικά η μεταγραφή σου δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, τα πράγματα δεν είναι απλά. Ακόμα και έτσι όμως η ΑΕΚ μπορεί και ΠΡΕΠΕΙ να πάρει το διπλό!

Παρεμπιπτόντως με το Βόλο εκτός έδρας σε πέντε αγώνες (για πρωτάθλημα και Κύπελλο) έχει συμβεί κάτι… ιδιαίτερο. Η ΑΕΚ έχει τρεις νίκες και δύο ήττες. Και οι τρεις νίκες είναι με το ίδιο σκορ 1-3, ενώ και οι δύο ήττες είναι επίσης με το ίδιο σκορ (1-0)! Μάλιστα αμφότερες προήλθαν με πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο! Όποτε ο Βόλος προηγήθηκε η ΑΕΚ τα βρήκε πολύ σκούρα. Και στο ματς του πρώτου γύρου στη Ριζούπολη, κάτι τέτοιο έγινε. Προηγήθηκαν από το πουθενά και μετά η ΑΕΚ μπλόκαρε…

Τώρα «απαγορεύεται» να βρεθεί να κυνηγάει το σκορ ή να μπλοκάρει. Πρέπει να μπει όπως μπήκε στο «Κλ. Βικελίδης» και στο «Γ. Καραϊσκάκης» να… καθαρίσει το ματς και να προχωρήσει ήρεμα παρακάτω.

ΥΓ: Σε ό,τι αφορά στα μεταγραφικά, τα πράγματα είναι απλά. Η ΑΕΚ πρέπει να κάνει μία τουλάχιστον σούπερ κίνηση για τα μετόπισθεν. Είτε είναι αριστερό στόπερ, είτε αριστερό μπακ. Ο Αλμέιδα πάντως από ότι μαθαίνω για μπακ δεν έχει ανοίξει ακόμα καμία κουβέντα, παρότι ο Μοχαμάντι θα μείνει εκτός για κανένα δίμηνο. Περισσότερο για στόπερ κοιτάει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείει οτιδήποτε άλλο. Στο κέντρο της άμυνας εστιάζει και ίσως ξέρει κάτι παραπάνω. Για μπροστά, θα δεχθώ το προφανές. Αν ο Τσούμπερ επιστρέψει γερός, μπει στην εξίσωση και ο Φερνάνες και γυρίσει με το καλό και ο Γκατσίνοβιτς, δε χρειάζεται να κάνεις κάτι τώρα.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X