Κίνδυνος τιμωρίας για Ολυμπιακό μετά τα επεισόδια στα Γιάννινα

Κίνδυνος τιμωρίας για Ολυμπιακό μετά τα επεισόδια στα Γιάννινα
Photo Credits: INTIME

Ορατός ο κίνδυνος τιμωρίας τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για τον ΠΑΣ μετά τα σημερινά επεισόδια στη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

 

Με τιμωρία κινδυνεύει ο Ολυμπιακός, αλλά και ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά τα επεισόδια στο αποψινό ματς.

Στο σκαμνί του αθλητικού δικαστή θα καθίσουν ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακός, για όσα έγιναν στους «Ζωσιμάδες». Βαρύτερη η θέση της ομάδας της Ηπείρου. Η διάταξη για λουκέτο σε εξέδρα και όχι σε όλο το γήπεδο.

Με βαριά τιμωρία κινδυνεύουν ΠΑΣ Γιάννινα (κυρίως) αλλά και ο Ολυμπιακός, για όσα έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα στους Ζωσιμάδες.

Σε πιο δύσκολη θέση είναι η ομάδα της Ηπείρου που κινδυνεύει ακόμη και με τιμωρία έδρας ενώ να σημειωθεί ότι τα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια της είναι με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Υπό προϋποθέσεις κινδυνεύει με έδρα και ο Ολυμπιακός. Τα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια των «ερυθρόλευκων» είναι με Αστέρα Τρίπολης, Άρη, ΟΦΗ, Παναιτωλικό.

Μία ώρα πριν από τη σέντρα

Μία ώρα πριν από τη σέντρα σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και την Αστυνομία.

Εφόσον στο φύλλο αγώνα και τις εκθέσεις των αξιωματούχων αναφέρεται ότι τα επεισόδια συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές, είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων τότε, σύμφωνα με το άρθρο 15,4β, προβλέπεται πρόστιμο 50.000-250.000 ευρώ και ποινή έδρας δύο έως τέσσερις αγωνιστικές.

Να σημειωθεί ότι όπως αναφέρεται στον Πειθαρχικό Κώδικα… «Σε περίπτωση που τα επεισόδια έγιναν αποκλειστικά και μόνο στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, ή ήταν μικρής κλίμακας και δεν επέφεραν σωματική βλάβη σε κανένα πρόσωπο, τότε δεν θα επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές».

Οι ρίψεις και οι διακοπή

Έπειτα από τρεις προσωρινές διακοπές, στο 14ο λεπτό οπαδοί του ΠΑΣ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο ενώ έγιναν και ρίψεις αντικειμένων με αποτέλεσμα ο διαιτητής Κουμπαράκης να διακόψει για περίπου 20 λεπτά το παιχνίδι.

Για τον ΠΑΣ ισχύει ότι και για τον Ολυμπιακό εφόσον έχουν σημειωθεί σημαντικές φθορές ή βιαιοπραγίες. Κίνδυνος για βαρύ πρόστιμο και τιμωρία έδρας. Παράλληλα, η ομάδα της Ηπείρου κινδυνεύει με τιμωρία από τις ρίψεις των αντικειμένων, εφόσον εξαιτίας αυτών έγινε η διακοπή στο 14ο λεπτό.

«Εάν μετά την επανέναρξη ή την καθυστερημένη έναρξη του αγώνα, επαναληφθεί η κατά τα ως άνω ρίψη αντικειμένων και υπάρξει προσωρινή διακοπή του αγώνα άνω των δεκαπέντε (15) λεπτών, τιμωρείται με χρηματική ποινή από έξι χιλιάδες (6.000) ευρώ έως ογδόντα χιλιάδων (80.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές έως δύο (2) αγωνιστικών» αναφέρει το άρθρο 15, παράγραφος 3.

Ποινή έδρας σε κομμάτι της εξέδρας;

Από το περασμένο καλοκαίρι πάντως, έχει περάσει ειδική διάταξη στον Πειθαρχικό Κώδικα με την οποία ο αθλητικός δικαστής μπορεί να κλείσει συγκεκριμένη εξέδρα και όχι όλο το γήπεδο!

«Τα δικαστικά όργανα δύνανται στις περιπτώσεις που η παραβατική συμπεριφορά (ρίψεις αντικειμένων, δημιουργία επεισοδίων κ.λπ.) περιορίζεται αποκλειστικά σε ένα τμήμα της εξέδρας του γηπέδου αντί για την επιβολή της ποινής συνολικά της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές σε όλο το γήπεδο, να τιμωρήσει την ομάδα με απαγόρευση εισόδου θεατών μόνο σε ένα τμήμα (συγκεκριμένες θύρες) του γηπέδου» αναφέρει το άρθρο 15, παράγραφος 5.

 

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X