Η νύχτα που «δέθηκε» για πάντα με την ΑΕΚ ο Μπρούνο Αλβες (VIDEO)

Η νύχτα που «δέθηκε» για πάντα με την ΑΕΚ ο Μπρούνο Αλβες (VIDEO)

Στις 16 Δεκεμβρίου του 2010 οι οπαδοί της ΑΕΚ αποθέωσαν τον αντίπαλο Μπρούνο Αλβες όπως έχουν αποθεώσει ελάχιστους «αντιπάλους»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

O Μπρούνο Αλβες είναι και πάλι στην ΑΕΚ από το περασμένο καλοκαίρι με την ιδιότητα του Αθλητικού Διευθυντή. Στα 41 του χρόνια και μετά από μία τεράστια ποδοσφαιρική καριέρα ως κεντρικός αμυντικός σε μερικές από τις πιο γνωστές ομάδες της Ευρώπης, επέστρεψε στον σύλλογο που πριν από 18 χρόνια του έδινε την ευκαιρία να πάρει γεύση από το πραγματικό ανταγωνιστικό περιβάλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ηταν η σεζόν 2004-05, όταν ήρθε από την Πόρτο δανεικός για ένα χρόνο μαζί με τον Πάουλο Ασουνσάο κατόπιν πρόσκλησης του Φερνάντο Σάντος. Μετά από αυτό το «βάπτισμα», ήταν έτοιμος για την πρώτη ομάδα της Πόρτο και από εκεί και πέρα ακολούθησε μία μεγάλη καριέρα σε Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Φενέρμπαχτσε, Κάλιαρι, Ρέιντζερς και Πάρμα, πριν κλείσει την καριέρα του με περάσματα από την πορτογαλική Φαμαλικάο και τον Απόλλωνα Σμύρνης. Στο ίδιο διάστημα συμμετείχε ανελλιπώς με την Εθνική Πορτογαλίας σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και έκανε συνολικά 96 συμμετοχές με τη φανέλα της, σημειώνοντας 11 γκολ και πανηγυρίζοντας το Euro του 2016.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή υπήρξε μία πολύ ιδιαίτερη βραδιά, η οποία πέρασε στην ιστορία κάτι τέτοιες μέρες πριν από 12 χρόνια. Ήταν 16 Δεκεμβρίου του 2010, όταν η ΑΕΚ φιλοξενούσε τη Ζενίτ στο ΟΑΚΑ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Εuropa League και ήθελε έστω μία ισοπαλία για να περάσει ως δεύτερη.

Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να προηγηθεί όταν ο Ισμαέλ Μπλάνκο έστειλε άουτ μια εκτέλεση πέναλτι(40’) όμως η Ζενίτ –που διέθετε ένα ρόστερ πολλών εκατομμυρίων και είχε ήδη προκριθεί με πέντε νίκες σε πέντε αγώνες- επέβαλε την ανωτερότητά της και «απάντησε» με τρία γκολ (43′  Μπουκάροφ, 67′ Ροσίνα, 88′ Ντενίσοφ).

Για τους φίλους της ΑΕΚ όμως δεν άλλαζε κάτι σε ό,τι αφορά τα αισθήματά τους για τον Πορτογάλο στόπερ. Όσοι ζήσαμε εκείνη τη βραδιά, γίναμε μάρτυρες συγκλονιστικών στιγμών μετά τη λήξη του αγώνα, όταν ο Μπρούνο -που εκείνο το καλοκαίρι είχε αγοραστεί από την Πόρτο με 22 εκατομμύρια ευρώ- αποθεώθηκε από τους οπαδούς, με επίκεντρο βέβαια αυτής της αποθέωσης το πέταλο των οργανωμένων.

Την ώρα που οι συμπαίκτες του χαιρετούσαν τους Ρώσους φιλάθλους, εκείνος πήγε μπροστά στον πυρήνα των οπαδών της ΑΕΚ, αποθεώθηκε από αυτούς και τους αποθέωσε κι αυτός. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά είχε χαρακτηρίσει τους οπαδούς της ΑΕΚ ως τους καλύτερους που υπάρχουν. Το ήξερε πολύ καλά άλλωστε, αφού είχε δει ακόμα και αγώνα μέσα από την εξέδρα τους στο αξέχαστο 2-3 στην έδρα του ΟΦΗ το 2005.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X