Η αρχή της ΑΕΚ για τη μεγάλη πορεία που έφερε το κύπελλο του 1983! (VIDEO)

Η αρχή της ΑΕΚ για τη μεγάλη πορεία που έφερε το κύπελλο του 1983! (VIDEO)

Ανατροπή και δύσκολη νίκη για την ΑΕΚ στο ξερό γήπεδο του Κιλκίς και αρχή της πορείας προς την κατάκτηση του Κυπέλλου 1982-83

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με κύπελλο αρχίζει ξανά απόψε η ΑΕΚ τις υποχρεώσεις της, κύπελλο περιλαμβάνει και το μενού της ιστορίας. Ηταν η νίκη της ΑΕΚ, με την οποία άρχισε η πορεία της προς την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας του 1983. Εκείνο το εκτός έδρας 2-1 σε βάρος του Κιλκισιακού της Β’ Εθνικής στις 15 Δεκεμβρίου του 1982 ήταν ο πρώτος σταθμός μιας μεγάλης πορείας που ως επόμενα θύματα είχε τον Πανσερραϊκό (4-2 εντός) τον Ηρόδοτο (3-1 εντός και 6-0 στην Κρήτη με πέντε γκολ του Θωμά Μαύρου) τον Ολυμπιακό (νίκες με 2-1 και 1-0 με σκόρερ όλων των γκολ τον Μαύρο) τον Ηρακλή (ήττα εκεί με 1-3 και νίκη 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια) και τον ΠΑΟΚ με 2-0, με σκόρερ τους Μαύρο και Βλάχο, στον πρώτο τελικό που έγινε στο ΟΑΚΑ.

Εκείνη η σεζόν ήταν η τελευταία κατά την οποία υπήρχε ακόμα και στην Α’ Εθνική ομάδα με ξερό γήπεδο, η Καστοριά! Εκεί έπρεπε να επιβιώσει η ΑΕΚ και τα κατάφερε, επιβάλλοντας την ανωτερότητά της. Παίκτες-αστέρια, όπως ο Αρδίζογλου, ο Μανωλάς, ο Στεργιούδας, ο Νικολούδης, ο Βλάχος και άλλοι, αναγκάστηκαν να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια στις αλάνες και να ανατρέψουν ένα εις βάρος τους σκορ. Ο Κιλκισιακός προηγήθηκε στο 6′ με τον Παναγιωτίδη, αλλά η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 11′ με τον αρχηγό της Χρήστο Αρδίζογλου και πήρε τη νίκη με ένα πλασέ του Τάκη Καραγκιοζόπουλου στο 28′. Στο β’ μέρος χάθηκε και πέναλτι για τον Κιλκισιακό.

Για την ιστορία, η ενδεκάδα της ΑΕΚ σαν σήμερα πριν από 40 χρόνια: Στεργιούδας (σε όλα τα άλλα ματς έπαιξε ο Αρβανίτης) Γεωργαμλής, Παραπραστανίτης, Μανωλάς, Καραγκιοζόπουλος, Αρδίζογλου, Δίντσικος (86΄Στυλιανόπουλος) Μπαλής, Βλάχος, Νικολούδης (67′ Κόλεφ). Στον πάγκο καθόταν ο Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι που, όμως, μετά από ένα μήνα αντικαταστάθηκε από τον Χέλμουτ Σενέκοβιτς. Πρόεδρος εκείνη την εποχή ήταν ο Μιχάλης Αρκάδης.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X