Πόσο όμορφο και διαφορετικό είναι να είσαι ΑΕΚ!

Πόσο όμορφο και διαφορετικό είναι να είσαι ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου βλέπει με σεβασμό τον Σέρχιο Αραούχο, θυμάται ανάλογες περιπτώσεις μεγαλείου της ΑΕΚ και αισθάνεται πιο σίγουρος για το μέλλον της ομάδας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι αλήθεια, πως στον αθλητισμό και στην κοινωνία συνολικά, βιώνουμε ένα τοξικό περιβάλλον σε όλα τα επίπεδα. Κάποιες φορές, εάν τολμήσεις να γράψεις τις σκέψεις σου και δεν είναι αυτές που επιτάσσει το political correct της εποχής, αμέσως θα στην «πέσουν» από διάφορες πλευρές. Ο καθένας αντιλαμβάνεται τα πράγματα, σύμφωνα με μία λογική που κυριαρχεί η άγρια κατάσταση που επικρατεί στα social media και γενικά στο διαδίκτυο. Όταν όμως, υπάρχουν καταστάσεις σαν αυτή που ζήσαμε το βράδυ της Δευτέρας με την συγκλονιστική στιγμή της βράβευσης του Σέρχιο Αραούχο και της ΑΕΚ από την οικογένεια του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, πιστεύω πως μπορείς να νιώθεις, ότι υπάρχει ελπίδα. Πως στο τέλος, το καλό θα νικήσει και θα αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Είναι σαφές στα δικά μου μάτια, πως όλο αυτό το μεγαλειώδες που βιώσαμε, αντανακλά πάνω στην ΑΕΚ. Το λέω αυτό, κυρίως επειδή ο Αραούχο είναι κομμάτι και παιδί της ΑΕΚ. Μέσα σε αυτήν άλλαξε, ωρίμασε, εξελίχθηκε ως άνθρωπος. Μέσα από την ΑΕΚ και από το περιβάλλον της, από τις συνθήκες που υπάρχουν παραδοσιακά μέσα σε αυτήν, ήρθε αυτό που υπάρχει τώρα. Η ΑΕΚ ήταν εκείνη που έδωσε το χώρο και το χρόνο στον Αραούχο, όταν είχε φύγει σαν κυνηγημένος από τη Λας Πάλμας, με κατηγορίες για χίλια δυο πράγματα.

Του έδωσε το «σπίτι» και τη στοργή που χρειαζόταν, τον έκανε ξανά να φτάσει σε πολύ υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Και όταν πια έφτασε η στιγμή, ο Αργεντινός να μη φορά ως δανεικός και περαστικός τη φανέλα της ΑΕΚ, αλλά να είναι πια μόνιμα εδώ, πήρε την τιμή να γίνει ο αρχηγός της ομάδας. Να φορά το περιβραχιόνιο στο στήθος, να εκφράζει αυτή την εποχή καλύτερα από κάθε άλλον τον ενωσίτικο ψυχισμό και να δείχνει σε κάθε κίνησή του εντός ή εκτός γηπέδου, πόσο σπουδαίος άνθρωπος είναι και σε ποια ομάδα ανήκει.

Συνταρακτικές ανθρώπινες στιγμές

Ολα αυτά που συνέβησαν πέρυσι με τη δολοφονία του Άλκη και την εκπληκτική αντίδραση του Αραούχο αμέσως μετά από ένα πανέμορφο γκολ που έβαλε, πιστεύω πως φανέρωσαν πολλά κομμάτια από αυτή τη μεγαλοσύνη. Ο Αραούχο, η ΑΕΚ συνολικά, έδειξαν σεβασμό απέναντι σε εκείνους που καθύβριζαν σε όλη τη διάρκεια ενός αγωνιστικό 90λεπτου. Εδειξε σεβασμό στη μνήμη ενός παιδιού που χάθηκε για να ικανοποιηθούν εγωισμοί και άγρια ένστικτα.

Οι εικόνες που υπήρξαν χθες κατά τη διάρκεια της βράβευσης του Αραούχο στην εκδήλωση του ΠΣΑΠ, είναι πραγματικά μοναδικές. Ειδικά για όποιον έχει την ευλογία να είναι γονιός, η στιγμή όπου η μητέρα του Άλκη ακουμπά πάνω στον παίκτη της ΑΕΚ, μια μάνα που έχει χάσει το γιο της και ψάχνει στο πρόσωπο ενός άλλου να βρει λίγες από τις στιγμές που έχει απωλέσει, είναι συνταρακτικό. Μια οικογένεια που έχει δείξει απίστευτη δύναμη ψυχής, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή της, όσο δύσκολο είναι αυτό για τον καθένα.

Πόσο όμορφο και διαφορετικό είναι να είσαι ΑΕΚ!

Πολλοί εκφράζονται ακόμα απαξιωτικά για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Κι όμως, ένας ποδοσφαιριστής, μία ομάδα έγιναν στήριγμα σε μια θλιβερή κατάσταση. Αυτή είναι μια έκφανση της διαφορετικότητας που πρεσβεύει η ΑΕΚ. Αυτό είναι μέρος της ομορφιάς αυτής της ομάδας. Του πολιτισμού που εκφράζει. Είναι μία πραγματικότητα, είτε αρέσει, είτε όχι. Είναι πολύ διαφορετικό και ξεχωριστό να είσαι ΑΕΚ συνειδητά, να κουβαλάς την κοσμοθεωρία αυτής της ομάδας.

Το μεγαλείο της ΑΕΚ

Είναι πολύ διαφορετική συνολικά η αντιμετώπιση που υπάρχει σε πάρα πολλά πράγματα. Υπάρχουν πάρα πολλές μικρές καταστάσεις στο πέρασμα των χρόνων, που δείχνουν την διαφορετικότητα αυτής της ομάδας. Από τον Ντέμη Νικολαΐδη και την παραδοχή του γκολ που πέτυχε με παράτυπο τρόπο και ζήτησε ο ίδιος να ακυρωθεί σε τελικό κυπέλλου και με το ματς να είναι ακόμα στη λευκή ισοπαλία, μέχρι τον μυθικό Γιώργο Γιάμαλη που είχε υποδείξει σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό γκολ του αντιπάλου, που δεν είχε αντιληφθεί ο διαιτητής!

Πόσο όμορφο και διαφορετικό είναι να είσαι ΑΕΚ!

Από τον τεράστιο Στέλιο Μανωλά που είχε την ευθιξία και την εντιμότητα να παραδεχθεί πως προσποιήθηκε προκειμένου να κερδίσει πέναλτι και να κερδίσει η ΑΕΚ (και έκτοτε έκανε χρόνια για να ξαναπάρει πέναλτι), μέχρι τις διοικήσεις που δέχονταν να αλλάξουν μέρες διεξαγωγής ενός ντέρμπι τίτλου με τον Παναθηναϊκό για να εξυπηρετηθεί στην ευρωπαϊκή πορεία του ή αποδέχονταν την επανάληψη αγώνα με τον Ολυμπιακό, επειδή είχε αδικηθεί.

Αυτή είναι η ΑΕΚ

Βέβαια, αναφέρομαι στην ομάδα που έχει ως παράσημο, πέρα από κάθε τρόπαιο και διάκριση, πως είναι ο σύλλογος που μπορεί να υπερηφανεύεται για το επικό ταξίδι στο Βελιγράδι. Οταν η ΑΕΚ νίκησε τον πόλεμο και έστειλε μήνυμα ειρήνης σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, φανερώνοντας σε όλους την κουλτούρα και όσα πρεσβεύει αυτή η ομάδα. Όσο και αν τα χρόνια έχουν αλλοιώσει αρκετά πράγματα, τη φυσιογνωμία και τα χαρακτηριστικά όλων των ομάδων, υπάρχουν κάποια στοιχεία τα οποία δεν θα αλλάξουν ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X