Ζαγκλής: «Καμία πρόοδος στις επαφές FIBA και Euroleague»

Ζαγκλής: «Καμία πρόοδος στις επαφές FIBA και Euroleague»
Photo Credits: INTIME

Όσα ανέφερε ο Ανδρέας Ζαγκλής για τις συνομιλίες με τη Euroleague

Για τις συνομιλίες της FIBA με τη Euroleague μίλησε ο Ανδρέας Ζαγκλής, τονίζοντας πως δεν υπάρχει ακόμα καμία πρόοδος στις μεταξύ τους επαφές.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είχαμε ένα μίτινγκ. Δεν είναι νέο αυτό. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι πρόοδος. Και μέχρι αυτό το σημείο δεν έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος ακόμα. Το περιβάλλον είναι καλό αλλά την ίδια στιγμή έχουμε την αίσθηση ότι ενώ η FIBA είναι ανοιχτή και έτοιμη για συζήτηση, μέχρι τώρα και για 18 μήνες νιώθουμε ότι προσπαθούμε μόνοι μας. Γράψαμε επιστολές, φέραμε τους φορείς στο ίδιο τραπέζι, εντάξαμε ακόμα και το ΝΒΑ στις συζητήσεις, είχαμε κάποιες προτάσεις.

Πήραμε μάλιστα την απόφαση να αλλάξουμε τις ημερομηνίες του Παραθύρου του Νοεμβρίου που δεν ήταν καθόλου εύκολη για να διευκολύνουμε τους παίκτες και τους προπονητές μας να συμμετάσχουν. Ωστόσο δυστυχώς η κατάσταση εντός της Euroleague δεν μας επιτρέπει να προοδεύσουμε. Αυτό δεν έχει να κάνει με τη νέα ηγεσία της Euroleague. Νομίζω ότι έχουν τη διάθεση να κάνουν τα πράγματα να συμβούν και να υπάρχει πρόοδος, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι εντός της ΕCA υπάρχει μειοψηφία και πλειοψηφία και δεν υπάρχει ομοιογένεια στις απόψεις, που θα επέτρεπαν στην ηγεσία να διαπραγματευτεί με εμάς.

Αυτό είναι το στάτους του σήμερα, δεν είμαι χαρούμενος για αυτό, αλλά θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για αυτό και να επιμένουμε, διότι έχουμε υποχρέωση, όχι μόνον απέναντι στα μέλη μας, αλλά και ως ο μητρικός οργανισμός του μπάσκετ απέναντι στο άθλημα. Δεν περιμένω κάτι φοβερό να συμβεί για το παράθυρο του Φεβρουαρίου και θέλω να πω ένα ευχαριστώ σε αυτούς που δούλεψαν για τις αλλαγές του Νοεμβρίου, στις Λίγκες και τις Ομοσπονδίες, αλλά και στους άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Εδώ μιλάμε για πολύ απλά πράγματα που πρέπει να αλλάξουν, αλλά μέχρι τώρα ακόμα και για αυτά τα απλά πράγματα δεν έχουμε τη μίνιμουμ συναίνεση από την άλλη πλευρά για να προχωρήσουμε. Πρέπει εμείς να συνεχίσουμε στο δρόμο την ανάπτυξης τόσο για τις διοργανώσεις των Εθνικών Ομάδων όσο και για τις συλλογικές διοργανώσεις».

Για τις μεγαλύτερες ανησυχίες που υπάρχουν σχετικά με το θέμα της Euroleague και πόσο αισιόδοξος είναι για την επίλυση του προβλήματος: «Το περιβάλλον είναι θετικό και κάνουμε προόδους σε θεσμικό επίπεδο. Έχω πει από την αρχή ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι ευθυγράμμιση στους στρατηγικούς στόχους. Και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να ξέρουμε τι θέλει να κάνει αυτό το ελίτ γκρουπ των ομάδων και πως αυτό είναι συμβατό με ό,τι οι εκατοντάδες χιλιάδες κλαμπ, οι Ομοσπονδίες και οι Λίγκες θέλουν να κάνουν.

Και να δούμε τελικά τι είναι συμβατό. Δεν είμαστε σίγουροι και μάλιστα όσο και η νέα ηγεσία της Euroleague προσπαθεί να κατανοήσει, τι θέλουν ακριβώς να κάνουν τα κλαμπ που έχουν την ιδιοκτησία της ΕCA και σε ποια κατεύθυνση θέλουν να κινηθούν και πως αυτό είναι συμβατό με του δικούς μας στόχους. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Το τρίτο σημείο που χρίζει αναφοράς και είναι η μεγαλύτερη ανησυχία μου αφορά στο γεγονός ότι για πολύ μεγάλα προβλήματα, όπως το καλεντάρι, οι λύσεις απαιτούν πολύ μικρά βήματα.

Κι αυτά τα βήματα είναι πολύ εύκολο να γίνουν, αλλά ακόμα και για αυτά τα εύκολα βήματα, οι ομάδες δεν είναι έτοιμες να πάρουν τις αποφάσεις. Δεν χρειάζεται να σταματήσει η δραστηριότητα τη Euroleague όταν παίζουν οι εθνικές ομάδες. Μπορούν να παίξουν την Τρίτη. Και μετά είναι δικό μας θέμα να συζητήσουμε με τις Λίγκες μας, για το τι μπορεί να γίνει το προηγούμενο σαββατοκύριακο, ώστε οι παίκτες να μην παραφορτωθούν με υποχρεώσεις και να έρθουν να παίξουν με τις Εθνικές ομάδες.

Έγιναν πολλοί αγώνες Τρίτη, στην Euroleague, κατά τη διάρκεια του COVID και πολλοί αγώνες επίσης στη διάρκεια της χρονιάς. Θυμάστε ότι οι 7 διπλές αγωνιστικές, έγιναν 9 διπλές αγωνιστικές και τώρα είναι πάλι 7… θα μπορούσαν να είναι 9 οι διπλές αγωνιστικές και να δημιουργηθεί χώρος για τα Παράθυρα, αν θέλουν να σταματήσουν και να μην παίζουν τις Τρίτες. Υπάρχει μία σειρά από εύκολες λύσεις εδώ, και είναι αρκετά δυσαρεστημένος για το γεγονός ότι ακούω να γίνονται συζητήσεις για την προσαρμογή του καλενταριού στις αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου του ποδοσφαίρου, αλλά όχι για τα Προκριματικά των εθνικών ομάδων για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του μπάσκετ».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X