Η συνειδητοποίηση της κατάστασης της ΑΕΚ είναι το πρώτο βήμα προς τον ρεαλισμό

Η συνειδητοποίηση της κατάστασης της ΑΕΚ είναι το πρώτο βήμα προς τον ρεαλισμό
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την εύκολη ήττα της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό και την γενικότερη δυσαρέσκεια που επικρατεί στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας

Η ΑΕΚ έχασε εύκολα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, παρόλο που είχε καλή εικόνα για περίπου 30 λεπτά στον αγώνα. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας, είχε και η ΑΕΚ τις σημαντικές απουσίες της που έκαναν τον αγώνα σχεδόν διαδικαστικό και το μόνο ζητούμενο ήταν να φανεί η Ένωση ανταγωνιστική μέχρι το τέλος.

Το μόνιμο θέμα με τα λάθη

Ο Παναθηναϊκός ερχόταν από παιχνίδι την Πέμπτη και ακολουθεί εβδομάδα με 2 ματς Ευρωλίγκας, οπότε ήταν αναμενόμενο ότι θα προσπαθούσε να κάνει και λίγο συντήρηση δυνάμεων με ανοικτό ροτέισον. Εκεί θα έπρεπε να βασιστεί και η ΑΕΚ ώστε να χτυπήσει αν ήθελε να κάνει κάτι στον αγώνα. Η τακτική της ΑΕΚ ήταν όσο το δυνατόν να κλείσει την ρακέτα της για να βγάλει εκτός τα ψηλά κορμιά που έχει ο Παναθηναϊκός και να τους αφήσει να σουτάρουν από την περιφέρεια που δεν φημίζονται για την αποτελεσματικότητα τους. Σαν πλάνο ήταν σωστό και μάλλον βγήκε, με τους «πράσινους» να έχουν 9/32 (28.1%) τρίποντα.

Το πρόβλημα για την ΑΕΚ ήταν ότι και εκείνη ήταν άστοχη (6/20), όμως το κυριότερο ήταν τα λάθη της. Το μόνιμο πρόβλημα φέτος είναι ο αριθμός των λαθών που κάνει σε κάθε αγώνα, που όχι μόνο δεν της επιτρέπει να βρει ρυθμό, αλλά δίνει και εύκολους πόντους στον αντίπαλο. Σε αγώνα που δέχτηκε η ομάδα 71 πόντους, οι 23 ήταν από 21 λάθη, νούμερο απαγορευτικό για οποιονδήποτε αγώνα, πόσο μάλλον απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς πάντως βοήθησε την ΑΕΚ, βάζοντας μέσα τον Παππά στο 3ο δεκάλεπτο και έτσι η Ένωση μπόρεσε να κάνει ένα σερί και να μειώσει την διαφορά στην μικρότερη τιμή της, παίζοντας εναντίον τεσσάρων αντιπάλων, αλλά δεν κράτησε για πολύ δυστυχώς. Η παρουσία του Πάρις Λι σε συνδυασμό με του Καλαϊτζάκη προκάλεσαν ασφυξία στους χειριστές της ΑΕΚ στο 4ο δεκάλεπτο, η διαφορά πήγε σε διψήφια μεγέθη και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί γρήγορα, αφού ήταν πιο πολύ διαδικαστικού χαρακτήρα. Η ΑΕΚ έχει 2 πολύ σημαντικούς εντός έδρας αγώνες που ακολουθούν με Καρσίγιακα και ΠΑΟΚ που πρέπει πάση θυσία να κερδίσει για να συνεχίσει στην Ευρώπη και να έχει καλή θέση στην κατάταξη του πρώτου γύρου που δίνει το εισιτήριο για το Φάιναλ-8 του Κυπέλλου.

Η συνειδητοποίηση της κατάστασης

Μετά από άλλον έναν αγώνα που η ΑΕΚ έχασε, παρατηρώ μια δυσαρέσκεια στα μηνύματα και στα σόσιαλ μίντια γενικότερα. Κάτω από την ανακοίνωση που έβγαλε η ΚΑΕ την περασμένη εβδομάδα, υπήρξε ρεκόρ μηνυμάτων. Ξεκινάει από το να φύγουν οι μισοί παίκτες, να φύγει ο προπονητής και φτάνουν στο να φύγει ο Αγγελόπουλος και οι συνεργάτες του, γιατί «αλλιώς έχουμε μάθει την ΑΕΚ». Το έχω γράψει πολλές φορές, θα το ξαναγράψω άλλη μία. Είναι διαφορετικό το πώς έχουμε στο μυαλό μας την ΑΕΚ και διαφορετικό το τι ισχύει στην πραγματικότητα.

Όλοι θα ήθελαν μια ομάδα που να έχει μπάτζετ Ευρωλίγκας και θα διεκδικεί τίτλους κάθε χρόνο. Δυστυχώς αυτό ΔΕΝ γίνεται. Αυτήν την στιγμή στην ΑΕΚ βρίσκεται ο Μάκης Αγγελόπουλος, που με τα καλά του και τα στραβά του έχει φέρει 4 τίτλους στην ομάδα και σίγουρα αν δεν υπήρχε, η ΑΕΚ θα έπαιζε ντέρμπι με την Δάφνη και τις Τζιτζιφιές.

Βλέπω μηνύματα από οπαδούς που δεν αντέχουν τις ήττες, λες και στους υπόλοιπους αρέσουν, να λένε «Μάκη, σήκω φύγε». Μάλιστα, να φύγει. Ξέρετε εσείς τίποτα επενδυτές που να θέλουν να επενδύσουν στο Ελληνικό μπάσκετ και πολύ περισσότερο στην ΑΕΚ; Έχετε δει καμιά ουρά ανθρώπων έξω από τα Λιόσια ή τα προηγούμενα χρόνια στο ΟΑΚΑ, που να λένε Μάκη δώσε μας την ΚΑΕ και αυτός να λέει όχι θα την κρατήσω δικιά μου; Φυσικά κανένας και ο λόγος είναι απλός. Κανείς δεν θέλει να χάνει κάθε χρόνο 2-3 εκατομμύρια με την ελπίδα ότι μπορεί να πάρει κάποιο Κύπελλο ή να κάνει μια πορεία στην Ευρώπη. Αν προσθέσουμε και την κατάσταση που επικρατεί στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ που έχει γίνει ένα κλειστό κλαμπ, τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα.

Έχει κάνει λάθη ο πρόεδρος της ΑΕΚ; Σίγουρα έχει κάνει και μάλιστα πολλά. Το κυριότερο είναι ότι διοικούσε μια ομάδα σαν οπαδός και όχι σαν πρόεδρος, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει χρέη που ενώ έφεραν τίτλους, τώρα ήρθε η ώρα να πληρωθούν. Η περσινή ΑΕΚ και η φετινή, όπως έχουμε πει είναι μνημονιακές ομάδες, μέχρι να καθαρίσουν τα χρέη. Αυτός πρέπει να είναι ο πρώτος και κύριο στόχος του οργανισμού. Αντίστοιχα και οι παίκτες λοιπόν, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, είναι ρίσκα που περιμένεις ή όχι να σου βγουν. Αν κάποιος λοιπόν θέλει ομάδα που θα διεκδικεί τίτλους και δεν αντέχει αυτήν την κατάσταση, μπορεί να προτείνει μια λύση εκείνος ή να αγοράσει την ΑΕΚ και να την.. εκτοξεύσει. Μέχρι τότε, ας ελπίσουμε να μην απογοητευτεί και αποχωρήσει ο Αγγελόπουλος, γιατί θα επανέλθουμε σε καταστάσεις προ του 2015 και ντέρμπι ανόδων.

Αυτό βέβαια δεν αναιρεί κάποια λάθη που μπορεί να έγιναν και φέτος. Δεν καταλαβαίνω ποιο το νόημα να φέρνεις 7ο ξένο, όταν σου «σκάνε» 2 ban και πάλι τρέχεις να τα πληρώσεις, για να μην γίνει ανάκληση δελτίων. Ποιο είναι αυτό το «διαδικαστικό» που δεν επιτρέπει να δηλωθεί ένας παίκτης εδώ και 2 εβδομάδες και κατεβαίνεις σε αγώνα με 4 ξένους; Για ποιο λόγο να μπεις σε όλη αυτήν την διαδικασία, όταν πάνω κάτω ξέρεις σε τι επίπεδα θα κινηθεί η ομάδα φέτος αγωνιστικά; Αυτά είναι τα δικά μου ερωτήματα-ανησυχίες και όχι αν είναι καλός παίκτης ο ΜακΓκρίφ ή αν αντέχει τις επαφές ο Μάντσεν.

Το αγωνιστικό είναι δευτερεύον, τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό, μπορεί να είμαι και λάθος, αλλά έτσι το βλέπω. Για αυτό καλό θα είναι, όποιος θέλει και μπορεί, να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας, να.. υποστεί και το κακό θέαμα που βλέπει πολλές φορές και χρειάζεται κολλύριο για τα μάτια, γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος, τόσο απλά. Όποιος δεν μπορεί, ας συνεχίσει, αλλά προτείνοντας και καμία λύση.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X