Με διαστημικό Μίτσελ και ξύπνημα Φρέιζερ, η ΑΕΚ «τσάκισε» (73-70) τον Προμηθέα Πάτρας

Με διαστημικό Μίτσελ και ξύπνημα Φρέιζερ, η ΑΕΚ «τσάκισε» (73-70) τον Προμηθέα Πάτρας
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έβγαλε την ελληνική ψυχή και την κλάση των Αμερικανών της και πήρε μεγάλη νίκη επί της ομάδας του συστήματος

Η ΑΕΚ με φοβερή εμφάνιση από Μίτσελ και Μάντσεν και καταλυτικό τον Φρέιζερ, κέρδισε με 73-70 τον Προμηθέα Πάτρας.

Η ΑΕΚ πήρε μια πολύ σημαντική νίκη επί του Προμηθέα (73-70) παίζοντας με ψυχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και με κορυφαίο παίκτη τον Μίτσελ που έκανε μεγάλη ζημιά μέσα στην ρακέτα. Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, η Ένωση έδειξε χαρακτήρα όταν πέρασε μπροστά ο Προμηθέας και με σκληρή άμυνα και σωστές επιλογές κατάφερε να πάρει διαφορά και να την κρατήσει μέχρι τέλους. Πλέον στρέφει το βλέμμα της στον πολύ κρίσιμο αγώνα με την Ρέτζιο Εμίλια.

Το ματς

Ο Ηλίας Καντζούρης ξεκίνησε με τους Φρέιζιερ, Φλιώνη, Γουίλιαμς, ΜακΓκρίφ και Μίτσελ, ενώ ο Προμηθέας με τους Καουάν, Γιανγκ, Σίμπσον, Κουλμπόκα και Κακλαμανάκη. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με μεγάλη ένταση στις άμυνες τους πράγμα που έκανε δύσκολη την επίτευξη καλαθιών. Η ΑΕΚ χτύπησε μέσα στο καλάθι με τους Μίτσελ και ΜακΓκρίφ μετά από ωραίους συνδυασμούς για να μειώσει ο Προμηθέας με Κουλμπόκα και Κοντίτ μέσα στην ρακέτα (10-6). Η Ένωση προσπάθησε με κάθε τρόπο να τρέξει στον αιφνιδιασμό και το πέτυχε δύο φορές με τους Φλιώνη και Μάντσεν (14-10). Ένα κακό ποιοτικά δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με μια βολή του Μάντσεν, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο (15-11).

Ο Γκίκας πήρε προσπάθειες για τον Προμηθέα και δημιούργησε πρόβλημα, με την ΑΕΚ να κάνει λάθη στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου και να δίνει εύκολους πόντους στον Προμηθέα (17-15). Με καλή κυκλοφορία της μπάλας ο Στρέλνιεκς πέτυχε το πρώτο τρίποντο της ΑΕΚ για να φτάσει η ΑΕΚ στο +6 (24-18). Ο ρυθμός του αγώνα άνοιξε κυρίως γιατί οι 2 ομάδες βρήκαν σουτ από την περιφέρεια με τον Μάντσεν και τον Κουλμπόκα (27-25). Συνεχόμενα τρίποντα από Στρέλνιεκς και Ντάγκουμπιτς με τις ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ (32-31). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ στο +3 (34-31).

Δυναμικό ξεκίνημα από τον Προμηθέα στο δεύτερο ημίχρονο με τον Κουλμπόκα και τον Κάοουαν να πετυχαίνουν 8 πόντους και την ΑΕΚ να απαντάει με τον Φρέιζιερ (39-39). Πολύ κακή για μια ακόμα φορά αντίδραση της Ένωσης στο 3ο δεκάλεπτο, έδωσε χώρο και χρόνο στον Κουλμπόκα να βρει ρυθμό και να εκτελέσει άνετα από την περιφέρεια με 3 σερί τρίποντα και να φέρει τον Προμηθέα για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (41-45). Η Ένωση ξύπνησε μετά το προσπέρασμα των Πατρινών και με τον Μίτσελ να πετυχαίνει συνεχόμενα καλάθια μέσα από την ρακέτα επανήλθε στο ματς (47-47). Η ΑΕΚ αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τον Μίτσελ κάτω από το καλάθι που δεν είχε αντίπαλο, πέτυχε σερί πόντους έφερε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ, όμως ένα απίθανο τρίποντο του Μουράτου από την σέντρα στην λήξη της περιόδου έφερε πάλι μπροστά τον Προμηθέα (55-56).

Πολύ σκληρές οι άμυνες στην τελευταία περίοδο, με την ΑΕΚ να πετυχαίνει τρίποντα με τον Φρέιζιερ και τον Φλιώνη  παίρνοντας κεφάλι στο σκορ (65-60) σε ένα κλειστό παιχνίδι. Ο Μίτσελ συνέχισε να σκοράρει με πολύ ωραίες κινήσεις όμως και ο Προμηθέας έβρισκε πόντους με τον Κοντίτ και τον Σίμπσον από κοντά (67-66). Τρομερή αντίδραση της ΑΕΚ μετά από τάιμ άουτ με τον Φρέιζιερ και τον ΜακΓκρίφ να πετυχαίνουν πολύ κρίσιμα τρίποντα και να φέρνουν την ομάδα στο +7 (73-66). Παρά τις κακές επιλογές που είχε στα τελευταία 2 λεπτά, η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει κρατώντας την διαφορά που είχε (73-70).

ΑΕΚ-Προμηθέας Πάτρας 73-70

Δεκάλεπτα: 15-11, 34-31, 55-56, 73-70

ΑΕΚ (Καντζούρης): Κόνιαρης, Φρέιζερ 13 (3), Πετρόπουλος 2, Φλιώνης 7 (1), ΜακΓκρίφ 9 (1), Φιλιππάκος 2, Μάντσεν 14 (1), Παπαδάκης 2, Ουίλιαμς 4, Μίτσελ 14, Στρέλνιεκς 6 (2).

Προμηθέας Πάτρας (Χριστόπουλος): Κάουαν 7 (1), Ντάνγκουμπιτς 5 (1), Γιανγκ, Κόντιτ 10, Τσαϊρέλης 9, Μουράτος 7 (1), Γκίκας 2, Κακλαμανάκης 3, Σίμπσον 5, Κουλμπόκα 22 (4).





Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Πάνος Λούπος: Ποιες μεταγραφές, ρε παιδιά; Εδώ η ΑΕΚ παίζει τελικό πρωταθλήματος
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X