ΑΕΚ: Η μυθική πρόκριση στην Πάτρα που έδειξε το δρόμο για το νταμπλ

ΑΕΚ: Η μυθική πρόκριση στην Πάτρα που έδειξε το δρόμο για το νταμπλ
Photo Credits: INTIME

Η μεγαλειώδης πρόκριση της ΑΕΚ επί της Παναχαϊκής στο δρόμο για το νταμπλ του ’79

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήταν από τα ματς που έμειναν στην ιστορία. Η ΑΕΚ δεν πήρε κάποιον τίτλο μήτε πήρε ευρωπαϊκή πρόκριση. Το 4-3 επί της Παναχαϊκής στην Πάτρα όμως σήμανε μια από τις περιπετειώδεις προκρίσεις της «Ενωσης» στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ο αγώνας ήταν νοκ άουτ για τον Α’ γύρο και κρίθηκε στην παράταση. Μια ΑΕΚ που δεν πήγαινε καλά στο ξεκίνημα της περιόδου 1979-80. Φαινόταν ότι έδυε το άστρο της. Η φανέλα της όμως είναι πάντα βαριά. Συν τοις άλλοις η παρουσία ενός παίκτη όπως ο Θωμάς Μαύρος ήταν πάντα εχέγγυο επιτυχίας.

Μια μέρα σαν σήμερα το 1979, στην Πάτρα ο «Θεωμάς» στο 8ο λεπτό έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ. Η Παναχαϊκή όμως τότε ήταν καλή ομάδα. Δεν παράτησε το ματς.

Με αυτογκόλ του Πέτρου Ραβούση στο 23’ και οβίδα του Σπεντζόπουλου στο 40’ γύρισε το ματς πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο. Περιθώρια δεν υπήρχαν. Ο Χέρμαν Στεσλ έριξε στη μάχη τον Αρδίζογλου αντί του νεαρού τότε Βαγγέλη Βλάχου.

Στο 55’ και πάλι ο Μαύρος έφερε τον αγώνα στα ίσια. Η μάχη στη λάσπη της Πάτρας ήταν μεγάλη. Οι Πατρινοί όμως πίεσαν πολύ και πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ στο 65’ με τον Αποστολίδη.

Με τον Μαυρο στο γήπεδο όμως η ΑΕΚ ήταν μια άλλη ομάδα. Πάντα έβρισκε τον τρόπο. Το 3-3 ήρθε στο 75’ με το τρίτο γκολ του τεράστιου Θωμά.

Παράταση. Το θρίλερ στην κορύφωσή του. Η ΑΕΚ έκανε την ολική ανατροπή. Στο 94’ δεν ήταν ο Μαυρος, αλλά ο Κύπριος Τάσος Κωνσταντίνου που κατάφερε το 3-4 με ένα «τούβλο» μετά από απόκρουση του Πέροβιτς σε σουτ του Μπάγεβιτς και «λασπομαχία».

Διαβάστε περισσότερα

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X