Ινφαντίνο: «Νιώθω Άραβας, γκέι, μετανάστης εργάτης»

Ινφαντίνο: «Νιώθω Άραβας, γκέι, μετανάστης εργάτης»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο ότι αυτό θα είναι το καλύτερο Μουντιάλ της ιστορίας στάθηκε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Τζιάνι Ινφαντίνο σε συνέντευξη Τύπου στην Ντόχα.

Ακόμη ο επικεφαλής της FIFA αναφέρθηκε στις κοινωνικές ομάδες, το πώς νιώθει ο ίδιος για τη διοργάνωση στο Κατάρ και πέταξε το «μπαλάκι» στη Δύση για θέματα ηθικής και δικαιωμάτων.

«Σήμερα νιώθω δυνατά συναισθήματα. Σήμερα νιώθω Καταριανός. Σήμερα νιώθω Άραβας. Σήμερα νιώθω Αφρικανός. Σήμερα νιώθω gay. Σήμερα νιώθω άτομο με ειδικές ανάγκες. Σήμερα νιώθω μετανάστης εργάτης», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε αναφέροντας τη δική του εμπειρία, η οποία ήταν το bullying που δεχόταν μικρός για τα κόκκινα μαλλιά του. «Ξέρω τι σημαίνει να πέφτεις θύμα διακρίσεων. Μου έκαναν bullying επειδή είχα κόκκινα μαλλιά».

Στη συνέχεια δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η Ευρώπη δεν είναι σε θέση να δώσει μαθήματα ηθικής στο Κατάρ βάσει των πράξεων της τα τελευταία 1.000 χρόνια. Υπάρχουν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι με ειδικές ανάγκες στον πλανήτη. Και κανείς δεν νοιάζεται.

Είναι υποκρισία ο κόσμος να επικεντρώνεται στα θέματα του Κατάρ κι όχι σε άλλες χώρες ή ομάδες ανθρώπων που ασκούν διακρίσεις. Οι μετανάστες εργάτες λαμβάνουν περισσότερα χρήματα από όσα θα έπαιρναν στις πατρίδες τους. Το Κατάρ τους έδωσε την ευκαιρία να δουλέψουν και έδειξε τον δρόμο στην Ευρώπη.

Οι νομοθεσίες που ισχύουν στο Κατάρ ισχύουν και σε πολλές άλλες χώρες. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες σχετικά με τους εργάτες. Τι θέλεις να κάνεις; Να μείνεις σπίτι και να ασκείς κριτική στο πόσο άθλιοι είναι αυτοί οι Άραβες και οι Μουσουλμάνοι επειδή δεν επιτρέπεται να είσαι ανοιχτά gay; Προφανώς και πιστεύω πως θα έπρεπε να επιτρέπεται.

Το Κατάρ θα εκπροσωπήσει την καλύτερη εκδοχή στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και είμαι περήφανος για όλους όσοι συνεισέφεραν στο εγχείρημα».

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X