Η ΑΕΚ... άλωσε το «Καραϊσκάκη», ο Κετσπάγια έκανε μάγια και τσάκισε τον Ολυμπιακό (VIDEO)

Η ΑΕΚ... άλωσε το «Καραϊσκάκη», ο Κετσπάγια έκανε μάγια και τσάκισε τον Ολυμπιακό (VIDEO)

Με τον Κετσπάγια να κάνει... μάγια, η ΑΕΚ πήρε τεράστια νίκη επί του Ολυμπιακού μια μέρα σαν σήμερα πριν από 28 χρόνια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το 1-0 επί του Ολυμπιακού στο Στάδιο Καραϊσκάκη στις 19 Νοεμβρίου 1994 με σκόρερ τον Τιμούρ Κετσπάγια, ήταν η πρώτη νίκη της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα στο παλιό γήπεδο του Ολυμπιακού μετά το 1978 και το 1-0 με το γκολ του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ενδιάμεσα τον είχε νικήσει μόνο στο ΟΑΚΑ και μόνο για το Κύπελλο είχε κάνει «διπλό» στο Καραϊσκάκη (1983). Μάλιστα το γκολ αυτό του Γεωργιανού που πολύ αργότερα διετέλεσε προπονητής και στις δύο ομάδες, είχε εμπνεύσει την εξέδρα με ένα… πολύ αισθησιακό σύνθημα.

Ένας ακόμα λόγος που η συγκεκριμένη νίκη ήταν ιστορική, ήταν το γκολ του Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι, είχε σπάσει το χέρι του στον πρώτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγμ με τη Γκλάσγκοου Ρέιντζερς στις 10 Αυγούστου και είχε παίξει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα στο 2-0 επί του Εθνικού στο Καραϊσκάκη.

Επτά εβδομάδες αργότερα στο ίδιο γήπεδο πέτυχε το πρώτο του γκολ με την ΑΕΚ και ήταν ένα από τα γκολ που μένουν στην ιστορία. Μια τριετής παρουσία γεμάτη εντυπωσιακές ενέργειες και ωραία και κρίσιμα γκολ μόλις άρχιζε για τον 26χρονο Γεωργιανό. Το 1997 μεταγράφηκε στη Νιούκαστλ.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Κοπιτσής, Μ. Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Σαμπανάτζοβιτς, Βλάχος, Σαραβάκος, Σαβέβσκι (65’ Αγορογιάννης) Κετσπάγια (78’ Καραγιάννης) Κωστής, Κασάπης.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X