Η ΑΕΚ ευτυχώς ασχολείται με το ποδόσφαιρο!

Η ΑΕΚ ευτυχώς ασχολείται με το ποδόσφαιρο!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την κωμωδία που μας προσφέρουν Ολυμπιακός και Πάοκ και εστιάζει σε αυτό που έχει σημασία…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε, η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα πήρε πολύ καλό βαθμό και παρότι βρίσκεται στο -8 από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό, διαφορά που δεδομένα έχει διαμορφωθεί από εξωγενείς παράγοντες, έχει τις βάσεις για να μειώσει την απόσταση και να διεκδικήσει τον τίτλο.

Οι εξωγενείς παράγοντες που διαμόρφωσαν αυτή τη διαφορά είναι συγκεκριμένες. Τα δύο πέναλτι εις βάρος της στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που έδωσε ο Καμπάκοφ, η μη αποβολή του Μπαράλες στην Τρίπολη και το τριπλό «έγκλημα» που έγινε στο Φάληρο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μιλάμε για φάσεις που εξόφθαλμα έχει αδικηθεί η ΑΕΚ και έχουν ευνοηθεί οι αντίπαλοί της.

Ακόμα και έτσι όμως, η ΑΕΚ είναι εδώ. Με τον «Πελάδο» στον πάγκο να δουλεύει εξαιρετικά τους παίκτες και την ομάδα και τον κόσμο να χαίρεται και να απολαμβάνει αυτό που βλέπει κάθε φορά που οι «κιτρινόμαυροι» μπαίνουν στο γήπεδο. Είναι δεδομένο πως οι βάσεις που αποκτά ο Δικέφαλος είναι πολύ ισχυρές, όχι μόνο για φέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

Την ίδια ώρα παρακολουθούμε το θέατρο του παραλόγου από τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη. Οι δύο συγκεκριμένοι οργανισμοί δίνουν ρεσιτάλ γραφικότητας και πέφτουν ολοένα και περισσότερο στα μάτια του φίλαθλου κόσμου. Κάθε χρόνο οι «γαύροι» και οι «γιαλαντζί» είναι λες και ακολουθούν ένα συγκεκριμένο μοτίβο, το οποίο δε λένε να αποχωριστούν.

Θα ρίξουν κυβερνήσεις, θα χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο, θα πάει ο ένας τον άλλο στα δικαστήρια, θα αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα, θα…, θα…, θα…, Η γραφικότητά τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Από το 2018 και μετά αυτοί οι δύο «πόλοι» έχουν καταφέρει να χύσουν τόνους δηλητηρίου στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όποτε δεν πηγαίνουν καλά αγωνιστικά το γυρνάνε σε… καλαματιανό και προσπαθούν να αποδώσουν τις αποτυχίες τους σε εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Καμία αυτοκριτική, καμία παραδοχή λάθους.

Το βασικό ζητούμενο σε αυτή την περίσταση είναι να γίνει ό,τι ακριβώς λέει ο νόμος. Διακόπηκε το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ; Γράφτηκε στο φύλλο αγώνα; Είναι υπότροπος ο Ολυμπιακός; Να τιμωρηθεί! Τελεία και παύλα!

Είχε δικαίωμα να είναι ο Γιώργος Σαββίδης στο Δ.Σ. της ΠΑΕ; Αν ναι τότε τελειώνει η κουβέντα. Αν όχι τότε να γίνει ό,τι ακριβώς ορίζει ο νόμος και να μην έχουμε πάλι κυβερνητική παρέμβαση και αλλαγή του νόμου! Για την ιστορία που έχει προκύψει από το αμετάκλητο βούλευμα για παραπομπή με κατηγορίες και κακουργηματική εκβίαση, δε θα αποφασίσω, ούτε εγώ, ούτε ο Σάκης ο τανάλιας και ο Μάρκος ο κατσαβίδας. Ό,τι πει η δικαιοσύνη.

Όσο για το αν έκανε καλά ή όχι η ΕΕΑ που δημοσιοποίησε την ιστορία, ας τα βρούνε μεταξύ τους! Δεν με απασχολεί στο ελάχιστο. Μόνο που για να μην… ξεχνιόμαστε; Αυτές τις μηνύσεις που θα έκανε ο Πάοκ στον Ολυμπιακό για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας εξαιτίας της οποίας υποβιβάστηκε η Ξάνθη και εξαφανίστηκε από τον ποδοσφαιρικό χάρτη δεν τις είδαμε ποτέ…

Είναι όλοι συνειδητοποιημένοι

Ευτυχώς για την ΑΕΚ σε όλη αυτή -την πολύ δύσκολη και γεμάτη αποτυχίες- περίοδο, ουδέποτε υπήρξε η παραμικρή αναφορά που να ρίχνει «σκιές». Ακόμα και στο πρωτάθλημα του 2018, άλλοι έκαναν το άσπρο μαύρο και τελικά το «πλήρωσαν» ακριβά.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή ένα είναι σίγουρο. Πως στην ΑΕΚ προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το χρόνο που έχουν μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας, προκειμένου να κάνουν τις όποιες κινήσεις αποφασίσουν πως πρέπει να κάνουν για να ενισχυθεί η ομάδα. Η άφιξη του Φερνάντες και η επικείμενη επιστροφή του Τσούμπερ θα δώσει στους «κιτρινόμαυρους» τη δυνατότητα να πάνε «βατά» μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Από εκεί και πέρα για μένα υπάρχουν τρεις κομβικές ανάγκες ενόψει του επόμενου καλοκαιριού. Αριστερό μπακ, αριστεροπόδαρο στόπερ και ανάλογα του τι θα γίνει με τον Πινέδα, ένας ακόμα παίκτης για πίσω από τον φορ ή τα άκρα (καθώς το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο και του Άμραμπατ).

Θα ήταν ευχής έργο να γίνουν κάποιες επιπλέον κινήσεις τώρα, αλλά δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ έχει ένα ρόστερ που οι ενεργοί παίκτες είναι τουλάχιστον 23 και μέσα σε αυτούς δεν υπολογίζονται οι «μικροί» Μαχαίρας, Κοσίδης και Ραντόνια. Παίκτες που ο Αλμέιδα έχει καταφέρει να βγάλει τον καλύτερό τους εαυτό. Αυτό βεβαίως δε σημαίνει ότι δε θα μπορούσαμε να είχαμε και κάποιους… καλύτερους σε κάποιες θέσεις, αλλά αυτό που έχει πραγματικά σημασία, είναι όλη η διαδικασία εξέλιξης και αλλαγών να γίνει με το σωστό τρόπο.

ΥΓ: Σε «ερυθρόλευκο» μέσο γράφτηκε για το αλισβερίσι της ΑΕΚ με το Βόλο. Επειδή πήραμε πέρσι τον Μήτογλου και φέτος δύο από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος. Τον πρώτο σκόρερ της περσινής σεζόν Τόμας Φαν Βέερτ και έναν από τους καλύτερους χαφ τόσο της περσινής όσο και του φετινού πρώτου γύρου Πάολο Φερνάντες. Επειδή το κόμπλεξ τους δεν έχει όριο, καλά θα κάνουν να κοιτάξουν τα αλισβερίσια με τον Άρη και τις αλλαξομπαλιές που έχουν κάνει με τους Ρόουζ, Ματέο Γκαρσία, Καμαρά και τώρα τον Μαντσίνι.

ΥΓ 2: Σε «ασπρόμαυρα» μέσο γράφτηκε ότι η ΑΕΚ ευνοείται από τους Έλληνες διαιτητές και ευνοήθηκε και στο παιχνίδι με τους «γιαλαντζί» στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μιλάμε για τους ίδιους μπούφους που γράφουν ότι έχουν πάρει δύο σερί νταμπλ. Αδικήθηκαν λέει στη Νέα Φιλαδέλφεια… Ούτε τελική δεν έκαναν, δύσκολα περνούσαν τη σέντρα, αλλά αδικήθηκαν.

ΥΓ 3: Και μία πρόβλεψη… Αν ο Παναθηναϊκός δεν κάνει τουλάχιστον τρεις κινήσεις τον Ιανουάριο, δεν πρόκειται να αντέξει με αυτό το ρόστερ. Ο Γιοβάνοβιτς έχει κάνει εξαιρετική δουλειά σε μία ομάδα που έχει βάλει τις βάσεις από πέρσι, αλλά χωρίς λύσεις δεν πρόκειται να αντέξει…

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X