Η προπαγάνδα στο… κόκκινο!

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το ντέρμπι, τον απόηχό του και τους άσχετους τηλεκριτικούς διαιτησίας που είναι πιο γραφικοί και από ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτό που έχει συμβεί εδώ και 24 ώρες είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Σε ένα ντέρμπι όπου η ΑΕΚ έπρεπε να κερδίσει για πλάκα, αλλά -δυστυχώς- δεν το έκανε και κατά 95% είναι δική της αποκλειστικά ευθύνη, από τη λήξη του και μετά βλέπουμε δεκάδες Γκέμπελς να έχουν ξεχυθεί και να γράφουν και να λένε ότι τους υπαγορεύει το… Υπουργείο προπαγάνδας!

Από το ότι το παιχνίδι ήταν… μοιρασμένο από ένα ημίχρονο, από το ότι αδικήθηκαν από τον διαιτητή, μέχρι και το ότι ο Άμραμπατ έπρεπε να αποβληθεί τέσσερις φορές! Έφτασαν μάλιστα σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας οι υπάλληλοι του κ. Μαρινάκη να αναρωτιούνται για τον Αλμέιδα και να σχολιάζουν για το ότι δεν ανησυχεί που η ΑΕΚ είναι δεύτερη, την ώρα που ο ιδιοκτήτης του καναλιού τους και ταυτόχρονα ιδιοκτήτης της ομάδας του Πειραιά, έχει οδηγήσει την ομάδα του σε αλλεπάλληλες αποτυχίες και προς το παρόν είναι στο -12 από την κορυφή και στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Επειδή όμως γουστάρουν να ξεφτιλίζονται με κάθε ευκαιρία, εμείς είμαστε εδώ για να αναδείξουμε το θεάρεστο έργο τους. Πάμε λοιπόν να δούμε τις φάσεις από την αρχή του αγώνα.

Μόλις στο 10’ ο Μασούρας κάνει φάουλ για κάρτα στον Γκατσίνοβιτς, η οποία φυσικά δεν δόθηκε. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Εμβιλά πατάει τον Πινέδα, νέο φάουλ για κάρτα, το οποίο ο Σουηδός ρέφερι «καταπίνει». Λίγο αργότερα ο Παπασταθόπουλος τρέχει με τη μπάλα, πιάνει τον Γκαρσία από τη φανέλα, ο επιθετικός της ΑΕΚ σηκώνει τα χέρια ψηλά, δεν κάνει φάουλ στον αμυντικό του Ολυμπιακού και ως εκ θαύματος καταλογίζεται φάουλ υπέρ του, μπροστά στα μάτια και του τέταρτου.

Στη φάση όπου ο Άμραμπατ παίρνει την κίτρινη κάρτα στο 40’, πάει μεν δυνατά στη φάση, αλλά ούτε τον Παπασταθόπουλο πατάει, ούτε τον χτυπάει. Κάνει φάουλ, αλλά δεν υπάρχει καμία κάρτα. Όταν ακολουθεί η φάση του 47’ με τον Ρέαμπτσιουκ όπου ζητάνε τη δεύτερη κίτρινη στον Μαροκινό, ο Μολδαβός παίκτης κοντεύει να γδύσει τον ακραίο της ΑΕΚ. Του βγάζει τη μπλούζα και με τα δύο του χέρια και όταν ο Άμραμπατ παλεύει να φύγει τον σπρώχνει και τον πετάει κάτω. Η φάση λοιπόν τελειώνει στο φάουλ του Ρεαμπτσιούκ. Αν ο δοθεί εκεί η παράβαση δεν υπάρχει καμία εξέλιξη της φάσης.

Πάμε τώρα και στη δεύτερη φάση όπου ζητάνε πάλι την αποβολή του Άμραμπατ με αντίπαλο τον Ινμπεόμ. Φυσικά και δεν υπάρχει αυτή η γελοιότητα που είπε ο Σπάθας για υποσχόμενη επίθεση. Ο Άμραμπατ παίζει δυναμικά, αλλά ούτε από πίσω κάνει μαρκάρισμα, ούτε πατάει τον αντίπαλό του, ούτε τον χτυπάει. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι που δεν υπάρχουν καν στον αγωνιστικό χώρο έχουν κάνει δεκάδες τέτοια μαρκαρίσματα τα οποία έμεναν ατιμώρητα.

Φτάνουμε στη φάση του 98’. Ο Εμβιλά πάει να αποκεφαλίσει τον Φαν Βέερτ. Μιλάμε για τον ορισμό της κόκκινης κάρτας. Είναι τέτοια η βιαιότητα του χτυπήματος που δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν τον βλέπει ή όχι. Στο Περιστέρι ο Μάνταλος είχε αποβληθεί επειδή πήγε να κάνει κοντρόλ, όχι να «εκτελέσει» τον αντίπαλό του. Και όλοι είχαμε παραδεχθεί ότι ήταν αποβολή. Εδώ όμως είναι Κυριακή προς Δευτέρα και τα κεντρικά έδωσαν εντολή να πούμε ότι είναι στο… όριο.

Τέλος φτάνουμε στη φάση του πέναλτι. Ο διαιτητής καταλογίζει οφσάιντ μετά την υπόδειξη του επόπτη. Στη φάση όμως υπάρχει παράβαση πέναλτι. Το VAR όπου βρίσκεται ο γνωστός και μη εξαιρετέος από πέρσι Γιουνγκ, μαζί με τον Παπαδάκη από το Ηράκλειο σαν AVAR, αντί να ελέγξουν τη φάση και να διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχει οφσάιντ και στην εξέλιξη της φάσης υπάρχει ανατροπή του Μάνταλου από τον Πασχαλάκη κάνουν τα «παγώνια»!

Βλέπετε τα πράγματα είναι πολύ απλά. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν εξαιτίας του VAR ο Ολυμπιακός έχανε ξανά με πέναλτι μέσω αυτής της διαδικασίας στις καθυστερήσεις. Όμως το VAR μπήκε για να μη γίνονται εκπτώσεις και προς το παρόν έχουμε δει αρκετές. Δύο στο ίδιο γήπεδο μετά από το πέναλτι που δεν δόθηκε στο παιχνίδι με τον Πάοκ. Και φυσικά στη Λεωφόρο όλα εξετάζονται ενδελεχώς.

Πάμε τώρα και στους τηλεμαϊντανούς διαιτησίας. Για τον Σπάθα ότι και να πει κανείς είναι λίγο. Αλλά εντάξει υπάλληλος του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι, κανένας δεν τον παίρνει στα σοβαρά. Τον παρακολουθούμε για να σπάμε πλάκα μαζί του για τις στιλιστικές του επιλογές και την άγνοια των κανονισμών.

Ο αμισθί, μάλλον ήταν κουρασμένος από το Μαραθώνιο και δεν μπορούσε να δει τις φάσεις. Όταν έμαθε για τη φάση από τη διαρροή άρχισε τα «ίσως να έχει δίκιο η ΑΕΚ», και τις αστείες ασυναρτησίες. Ρε τύπε δες τη φάση και κρίνε. Δεν υπάρχουν ίσως, μπορεί και ενδεχομένως. Υπάρχει οφσάιντ; Όχι. Υπάρχει ανατροπή; ΝΑΙ. Ε τότε είναι πέναλτι.

Απογοήτευση ήταν ο Βαρούχας ο οποίος έκανε και υποδείξεις με στόμφο με αποτέλεσμα να εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Ας πρόσεχε και αυτός. Είναι δικαίωμά τους να το παίζουν ιστορία και απλά να γελοιοποιούνται με αυτά που λένε πανελλαδικά!

Η διαφορά μας με αυτούς

Η ΑΕΚ δεν κέρδισε ένα ντέρμπι που έπρεπε να κερδίσει και αποδεδειγμένα αδικήθηκε. Η ομάδα του λιμανιού δεν έχασε ένα ντέρμπι όπου ισοπεδώθηκε από τον αντίπαλό της και ο οργανισμός της βγήκε να πει ότι ήταν καλύτεροι και αδικήθηκαν.

Πριν από μία εβδομάδα δεν κέρδισαν και σκόρπισαν τόνους δηλητηρίου για ένα πέναλτι που ήταν. Τώρα κάνουν το ίδιο. Αξιοπρέπεια μηδέν. Όσο για την ΑΕΚ, επισήμανε τη φάση, εξέφρασε τη θέση της και τέλος. Δε θα καταντήσει σαν τον Κούλη του Πειραιά.

Θα είναι πάντως ευχής έργο να συνεχίσει η ΑΕΚ έτσι όπως πάει από την αρχή της σεζόν και ο Ολυμπιακός επίσης. Να συνεχίσουν να παραμυθιάζονται αυτοί και η ΑΕΚ με τον Αλμέιδα να συνεχίσει τη δουλειά. Διότι αποδεδειγμένα ο Δικέφαλος βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Θέλετε και το κορυφαίο; Έκαναν λόγο για τις καθυστερήσεις. Έδειξε εννιά λεπτά ο Σουηδός και κράτησε… 12’ Μόνο που οι ρόμπες ξεχνάνε να πούνε ότι σε αυτά τα εννιά λεπτά ο Παπασταθόπουλος έπεσε δύο φορές στο έδαφος και δε σηκωνόταν. Τη δεύτερη έπαθε και θλάση! Μετρήστε λοιπόν πόσο χρόνο σπατάλησε και ελάτε να μας ξαναμιλήσετε.

ΥΓ: Ο αγώνας άρχισε με έξι λεπτά καθυστέρηση. Για άλλο τόσο διακόπηκε στο γκολ οφσάιντ που πέτυχαν και τουμπάνιασαν το «Καραϊσκάκης» με καπνογόνα. Το οποίο το αποκάλεσαν οριακό. Είτε οριακό, είτε όχι είναι ΟΦΣΑΙΝΤ. Επομένως ΣΩΣΤΑ δε μέτρησε! Αλλά όταν έχεις μάθει να κερδίζεις με οφσάιντ γκολ, λογικά θα σκούζεις. Όσο για το άλλο το ανέκδοτο ότι η διακοπή τους έκοψε το ρυθμό, sorry κιόλας, αλλά δεν είναι πρόβλημα της ΑΕΚ αυτό. Ας τα βρούνε μεταξύ τους η διοίκηση με τους οργανωμένους τους. Τους το έχουν ξανακάνει και δε βάζουν μυαλό!

ΥΓ 2: Ο Σωκράτης μίλησε για ευρωπαϊκή, «τζαμπιονλιγκική» ατμόσφαιρα στο ντέρμπι του Φαλήρου και θέλει την ίδια στην «Αγιά-Σοφιά». Εννοείται! Αν δεν έχει πρόβλημα να ξεκινήσει το ματς με καθυστέρηση, να διακόπτεται λόγω καπνογόνων στα γκολ της ΑΕΚ και να στοχεύει ο κόσμος με λέιζερ τους συμπαίκτες του, τότε αυτό είναι το μόνο εύκολο. Προς ενημέρωσή πάντως της νέας γραφικής καρικατούρας του λιμανιού, στη Νέα Φιλαδέλφεια, κανένας αντίπαλος από όλους όσοι έχουν έρθει δεν έχει πει κάτι για τη φιλοξενία. Όλοι έρχονται, χάνουν και φεύγουν ικανοποιημένοι.

ΥΓ 3: Τεράστιος Ματίας Αλμέιδα ακόμα και στη συνέντευξη Τύπου. Εκεί όπου έκανε ρόμπα, έναν τύπο που και τον ρώτησε αν τον πειράζει που είναι δεύτερος (και διατηρεί ένα blog που στοχοποιεί κόσμο): «Καλύτερα δεύτερος, παρά τρίτος» του απάντησε. Παρεμπιπτόντως coach τέταρτος είναι πλέον μετά τα αποτελέσματα της χθεσινής αγωνιστικής…

ΥΓ 4: Πάρα πολλές οι χαμένες ευκαιρίες. Κάκιστα τα τελειώματα των φάσεων. Χρειάζεται περισσότερη δουλειά στο συγκεκριμένο τομέα. Η ΑΕΚ πάντως που έχει βάθος στον πάγκο, αν συνεχίσει έτσι, όταν με το καλό θα είναι πληρέστατη με Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Ελίασον, Τσούμπερ και Φερνάντες (συν τον Φαν Βέερτ) δε θα πιάνεται ούτε με λάσο…

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X