ΑΕΚ: Η Σουηδική Αλίνγκσας στο δρόμο της στον 3ο γύρο του EHF Cup

ΑΕΚ: Η Σουηδική Αλίνγκσας στο δρόμο της στον 3ο γύρο του EHF Cup
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ κληρώθηκε απέναντι στην Σουηδική Αλίνγκσας με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στις 3 Δεκεμβρίου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την Σουηδική Αλίνγκσας θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στον 3ο γύρο του EHF European Cup όπως προέκυψε στη σημερινή κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στη Βιέννη.

Η πρόκριση θα κριθεί εκ νέου σε διπλούς αγώνες με πρώτο παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο για τις 3-4 Δεκεμβρίου στο «Γ. Κασιμάτης» και ο επαναληπτικός στις 10-11 Δεκεμβρίου στη Σουηδία. Η κλήρωση μόνο βατή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για την ΑΕΚ καθώς η Αλίνγκσας είναι μια πολύ καλή ομάδα από ένα δυνατό πρωτάθλημα όπως είναι το Σουηδικό. Η «Ένωση» είναι μεν το φαβορί αλλά δεν είναι η πιο ευνοϊκή κλήρωση που θα μπορούσε να έχει.

Η Αλίνγκσας είναι επικίνδυνη ομάδα και μόνο από το γεγονός ότι προέρχεται από την φημισμένη Σκανδιναβική σχολή. Ιδρύθηκε το 1973 και έχει να παρουσιάσει μία πολύ καλή πορεία τόσο στο Σουηδικό πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη.
Έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα το 2009 και το 2014, ενώ στην Ευρώπη έχει συμμετάσχει δύο φορές στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τις περιόδους 2009-2010 και 2014-2015.
Πέρσι έφτασε έως τα ημιτελικά του EHF European Cup, ενώ τη σεζόν 2020-2021 πήρε μέρος στους ομίλους του European League. Στον 2ο γύρο απέκλεισε με χαρακτηριστική άνεση την Τουρκική Μπεικόζ, κερδίζοντας την 32-28 εκτός έδρας και 46-21 στη Σουηδία. Στο πρωτάθλημα της χώρας ωστόσο έχει ξεκινήσει άσχημα με 6 πόντους σε 8 ματς, στην 12η θέση της βαθμολογίας σε σύνολο 14 ομάδων.

Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια της φάσης των «32»:

Σεσβέτ-Μπέσα

Ντινάμο Πάντσεβο-Μπεσίκτας

Βεστμανάγιερ-Ντούκλα Πράγας

Ρούναρ Σάντερφιορντ-Σέρβιτι

Τάλεντ-Ραμάτ Ασρόν

Κρεμς-Βοϊβοντίνα

ΑΕΚ-Αλινγκσας

Κάρβινα–Γκρασάνιτσα

Βίζε-Αρενταλ

Γκορένιε-Παρτιζάν

Κέμπιτ-Σιντέα

Ανόρθωση-Ρεντ Μπόϊς

Φίβερς-Ρίμπνιτσα

Ποβάζσκα-Γκόριτσα

Βάκερ Τουν-Ολυμπιακός

ΒΚ 46-Νέρμπο

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X