Ο Αλμέιδα καταρρίπτει τα «δεδομένα»

Ο Αλμέιδα καταρρίπτει τα «δεδομένα»
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τον «Πελάδο» που βγάζει από την εξίσωση της αμφισβήτησης παίκτες που ήταν μονίμως στο στόχαστρο της κριτικής

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ για αρκετά χρόνια πάλευε να βρει έναν προπονητή που να μπορεί να βγάλει τον καλύτερο εαυτό των παικτών που είχε στο ρόστερ της. Παίκτες που έμπαιναν με συνοπτικές διαδικασίες στο στόχαστρο της κριτικής και της αμφισβήτησης. Η άφιξη και η πρόσληψη του Ματίας Αλμέιδα έγινε επίσης μέσω αυτής της «διαδικασίας», αλλά ο Αργεντινός με τη δουλειά και το πάθος του, κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να απομακρύνει κάθε «σύννεφο».

Πολύ πιο σύντομα μάλιστα από ότι είχαν κάνει οι Ραζβάν Λουτσέσκου (στην πρώτη του θητεία), Πέδρο Μαρτίνς και Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Τα παραδείγματα είναι πολλά και χαρακτηριστικά. Στα άκρα και στο κέντρο της άμυνας, αλλά και σε αυτή του σέντερ φορ. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά…

Λάζαρος Ρότα: Ο Κλεμάν Μισελέν ήρθε πέρσι για πρώτος, πίσω του υπήρχε ο Μιχάλης Μπακάκης και στο τέλος της σεζόν ο Ρότα ήταν αυτός που έπαιζε. Βελτιώθηκε σημαντικά, αλλά και πάλι στον κόσμο της ΑΕΚ υπήρχε δυσπιστία. Με το ξεκίνημα της σεζόν ο Γάλλος έφυγε δανεικός, ο Μπακάκης είχε μπει στον πάγο για μήνες και όλοι περίμεναν τον… νέο. Ο Σιντιμπέ ήρθε στα τέλη της μεταγραφικής περιόδου, διαθέτει τεράστιο βιογραφικό, αλλά ο Ρότα κάνει το ένα καλό ματς μετά το άλλο έχει παίξει και στα δέκα ματς «μετράει» πέντε σερί ενενηντάλεπτα και ο εν ενεργεία Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα πρέπει να περιμένει την ευκαιρία του.


Μιλάντ Μοχαμάντι: Μετά την κακή περσινή σεζόν, ήταν επί της ουσίας στην πόρτα εξόδου. Ο Αλμέιδα όλο το καλοκαίρι έλεγε πως δε θέλει αριστερό μπακ γιατί είναι καλυμμένος με τους δύο Ιρανούς και το εννοούσε. Τον 29χρονο τον στήριξε ακόμα και όταν στην προετοιμασία έδειχνε πεσμένος και εκτός κλίματος. Αλλά ακόμα και μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπου έκανε γκάφα με τον Παλάσιος, δεν τον έβγαλε από την εξίσωση. Συνέχισε να του δείχνει ότι τον υπολογίζει και δικαιώθηκε. Βασικός με τον Ιωνικό, σούπερ ματς στο «Κλ. Βικελίδης», πολύ καλός κόντρα στον Ατρόμητο και κόντρα στον ΠΑΟΚ, παρότι προερχόταν από τραυματισμό «κατάπιε» τον διαφημισμένο Νάρεϊ.

Εχσάν Χατζισαφί: Ο Ιρανός είναι από τους παίκτες που από την προετοιμασία τα πήγαινε πολύ καλά. Ξεκίνησε ως βασική επιλογή στο πρωτάθλημα κυρίως ως αριστερό στόπερ, αλλά στη συνέχεια μετά την αλλαγή της διάταξης από τριάδα σε τετράδα, έπαιξε ως αριστερός μπακ. Μάλιστα είναι ένας από τους λίγους παίκτες που έχουν εξαφανίσει φέτος τον Παλάσιος. Ωστόσο ένας τραυματισμός τον έβγαλε από την αγωνιστική εξίσωση. Πλέον θα πρέπει να περιμένει να βρει… τρόπο να «κλέψει» τη θέση του συμπατριώτη του. Έχει παίξει σε έξι ματς πρωταθλήματος και σε ένα για το Κύπελλο. Μία σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι είναι 32 ετών και το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του.

Γιώργος Τζαβέλλας: Η αλήθεια είναι ότι με την περσινή σεζόν δεν είχε πείσει σχεδόν κανένα για την αναγκαιότητα της παρουσίας του. Το καλοκαίρι ακούγονταν διάφορα για το μέλλον του, όμως δούλεψε πολύ και έδειξε στον Αλμέιδα πως μπορεί να ποντάρει πάνω του. Αν δεν είχε κάνει την ανοησία στο Αγρίνιο, δεν ξέρει κανένας πότε θα βλέπαμε τον Μουκουντί, καθώς είχε πολύ ενεργό και ουσιαστικό ρόλο. Όπως και να έχει πάντως ακόμα και αν δεν είναι βασική επιλογή, ο «Πελάδο» τον έχει στα υπόψη του λόγω της εμπειρίας και της νοοτροπίας του. Την Κυριακή αναμένεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα. Και το δικό του συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι.


Νταμιάν Σιμάνσκι: Ο Πολωνός ήρθε σαν 8άρι box to box και πλέον έχει καθιερωθεί ως ένα από τα καλύτερα αμυντικά χαφ της κατηγορίας. Χάρη στην οπισθοχώρησή του και τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ, μπορεί να βγάλει όλα τα εξαιρετικά του χαρακτηριστικά, τα τρεξίματα, την ένταση, τα κλεψίματα και την καλή πρώτη πάσα. Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο πως παίζοντας στο «6» μπήκε και στην προεπιλογή της Εθνικής Πολωνίας ενόψει του Μουντιάλ. Και μόνο μάλιστα που κατάφερε να αφήσει εκτός αρχικής ενδεκάδας τον Γιόνσον (ο οποίος ήρθε και αρχικά πήρε τη φανέλα του βασικού στο σπίτι του αλλά έχασε τη θέση του λόγω τραυματισμού), λέει πολλά για την ποιότητά του.

Λιβάι Γκαρσία & Σέρχιο Αραούχο: Για τους δύο συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές έχουμε κάνει πολλές αναλύσεις. Ο Αλμέιδα βρήκε τον τρόπο να εκμεταλλευτεί τα καλύτερα στοιχεία και χαρακτηριστικά τους και πλέον η ΑΕΚ δίχως κανένα ίχνος υπερβολής διαθέτει χωρίς ουσιαστικά να έχει κάνει καμία μεταγραφή, το καλύτερο επιθετικό δίδυμο της κατηγορίας (βεβαίως στο… 90′ απέκτησε ως τρίτη επιλογή τον Φαν Βέερτ αλλά λόγω και του τραυματισμού του τον έχουμε δει ελάχιστα). Ο Γκαρσία μάλιστα είναι ο πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου με έξι γκολ στα εφτά τελευταία ματς. Όσο για τον Αραούχο, η αποθέωση που βιώνει σε κάθε ματς παρότι δε σκοράρει τα λέει όλα.


ΥΓ: Όλα τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι η ΑΕΚ όταν έρθει η ώρα (και αναφέρομαι στον Ιανουάριο) δε θα πρέπει να κάνει κινήσεις ενίσχυσης. Όμως επιβεβαιώνουν πως υπήρχαν παίκτες που δεν ήταν εντελώς για πέταμα, αλλά ήθελαν καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση. Κάποιοι ίσως δεν άντεχαν το βάρος των ευθυνών, κάποιοι άλλοι παρασύρθηκαν από την τραγική περσινή σεζόν. Όπως και να έχει το καλοκαίρι έγινε αυτό που έπρεπε και η ΑΕΚ οφείλει να συνεχίσει σε αυτή τη λογική.

Για παράδειγμα θα πρέπει κάποια στιγμή -μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος που θα υπάρχει πιο καθαρό μυαλό- να παρθούν αποφάσεις για το τι θα κάνει με περιπτώσεις παικτών όπως ο Χατζισαφί και ο Τζαβέλλας, τα συμβόλαια των οποίων ολοκληρώνονται, ενόψει της νέας χρονιάς.

ΥΓ 2: Το μόνο πάντως που έχει σημασία τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι η ΑΕΚ να πάρει το «τρίποντο» στην Τρίπολη και να αδιαφορήσει στο τι θα γίνει στο ντέρμπι. Ότι και να γίνει κάποιος θα έχει απώλειες βαθμών (είτε ο από… πάνω, είτε ο από… κάτω είτε και οι δύο) και ο Δικέφαλος οφείλει να το εκμεταλλευτεί.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X